Connect with us

ADMINISTRAŢIE

INTERVIU | Primarul din Şerbăneşti, Mugurel Breoi, unul dintre cei mai tineri edili din ţară: Birocrația ne încetinește. E greu să le explici oamenilor lungul drum al hârtiilor prin instituții

Publicat

în

La 36 de ani, primarul comunei Şerbăneşti Mugurel Breoi este unul dintre cei mai tineri edili şi judeţul Olt şi din ţară. El a vorbit într-un interviu despre provocările întâlnite, până acum, în fruntea unei administraţii locale şi ce obiective are pentru următorii patru ani.

De ce alege un tânăr de 36 de ani să candideze la primărie?

Cred că în viața fiecăruia dintre noi, la un moment dat, apare dorința de a te implica în viața comunității, de a-ți ajuta semenii. Unii o fac prin diferite ONG-uri, alții aleg administrația publică. Eu nu puteam contribui la dezvoltarea comunei Şerbăneşti și nu puteam face mai mult pentru oamenii alături de care am crescut decât lucrând pentru ei în administrație, fiind primar.


Reprezentaţi un partid contestat de unii, PSD, despre care aceiaşi spun că nu e susţinut de tineri. De ce n-aţi candidat din partea USR PLUS sau PNL?

Eu consider că se exagerează și cu toate acestea sunt mândru că reprezint PSD-ul. Foarte mulţi tineri susțin acest partid, dar le este rușine să o spună public pentru că a fost creată o percepție falsă – PSD egal comunism – și tinerii români vor să fie oricum, numai comuniști nu.

PSD Olt este puternic reprezentată de tineri, domnul președinte Marius Oprescu este tânăr, vicepresedintele CJ Olt Ionuț Ivan este un tânăr cu activitate marcantă. Toti deputații de Olt sunt tineri. PSD Olt crede în tineri, lucru dovedit clar!  Nu am candidat pentru USR PLUS deoarece la ei nu mai este politică, este înșelătorie… Provin dintr-o familie de nivel mediu, familia tipic românească, cei pentru care PSD-ul a luptat în acești ani de guvernare, motiv pentru care nu puteam niciodată să candidez pentru PNL. Nu mă reprezintă!


Care a fost primul obstacol, birocratic sau de altă natură, pe care a trebuit să-l depăşiţi, din 27 septembrie până acum?

A durat o lună să fiu învestit și încă o lună să învestim viceprimarul.

Încă e birocraţia o problemă în România?

Da. Problema este că de la stadiul de idee până la lucrul realizat în teren, birocrația ne încetinește. Cetățeanul vrea acum, azi, cât mai repede și nu ai cum să îi explici lungul drum al hârtiilor prin instituții.

Care sunt principalele obiective pentru primii patru ani de mandat?

Canalizarea are termen de execuție de trei ani, ar însemna că la finalul mandatului să fie funcțională și atunci o putem numi principalul obiectiv.

Doresc să înfrumuseţez localitatea, să îi dăm un suflu nou, cu o parcare modernă, cu noi locuri de joacă, locuri amenajate cu băncuțe unde tinerii să se poată întâlni. Vreau să scot comuna din acel gri șters pentru că Şerbăneşti este o localitate cu potențial enorm.

Am ca priorități modernizarea Târgului comunal și asfaltare tuturor străzilor din localitate.

Le cer oamenilor din Șerbăneşti să fie răbdători pentru că toate aceste proiecte mari au nevoie de finanțări, finanțări care vin foarte greu cu actuala guvernare.

Fondurile europene sunt o prioritate?

Da. Este dezamăgitor că aici intervine birocrația extremă și că de multe ori, noi românii, complicăm lucrurile și „ne acoperim de hârtii”, în loc să implementăm proiecte și „să acoperim” țara de șantiere.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

CRAIOVA: Piața Chiriac redevine funcțională. Lucrările de reabilitare, gata în octombrie

Publicat

în

Piața Chiriac din Craiova va intra în proces de reabilitare, după ce, spun autoritățile locale, au fost efectuate mai multe solicitări în acest sens de către cetățenii care locuiesc în zona respectivă. 

Potrivit primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, lucrările de reabilitare au termen de finalizare luna octombrie a acestui an.

Cei mai mulți dintre cei care își vor vinde produsele în acest spațiu vor fi producători autohtoni.


„La cererea cetățenilor care au domiciliul in apropierea acestei piețe, ea va deveni din nou funcțională, iar tarabele vor fi inchiriate, în special, producătorilor autohtoni”, a precizat Vasilescu.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU | Alin Mărăcine, director SC Piețe și Târguri Craiova: „Este greu, cu aceste măsuri, că nu ai predictibilitate, dar chiar și așa am stabilit un plan de investiții pentru anul în curs”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Olguța Vasilescu a anunțat semnarea certificatului de urbanism pentru Spitalul de Pediatrie din Craiova

Publicat

în

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, marți, într-o postare pe Facebook, că a semnat certificatul de urbanism pentru construirea noului spital de pediatrie. 

Clădirea va avea șapte etaje, spune Vasilescu, un loc de joacă la parter, proiectul prevăzând și aparatura necesară derulării activității medicale.

„Am semnat, astăzi, certificatul de urbanism pentru construirea noului spital de pediatrie. Construcția va avea șapte etaje, va adăposti săli de operație, saloane pentru micii pacienți, cabinete medicale și un imens loc de joacă la parter. Toată aparatura va fi nouă și va fi inclusă în proiectul a cărui valoare va fi de 48 milioane de euro fără TVA”, a scris edilul pe pagina de Facebook.


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

CRAIOVA: Stadionul Tineretului a fost inclus în planul de transformare în complex sportiv

Publicat

în

Stadionul Tineretului din Craiova a fost inclus pe lista sinteză a obiectivelor care vor fi finanțate din bugetul Companiei Naționale de Investiții, a anunțat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

„Răspunsul vine ca urmare a demersurilor inițiate de Consiliul Județean Dolj pentru redarea Stadionului Tineretului circuitului sportiv. După consultarea cu Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, dar și după dezbaterea publică pe care am organizat-o la Craiova în această primăvară, am stabilit destinația pe care o va avea suprafața stadionului: arenă sportivă multifuncțională. Suntem încrezători că vom reuși să oferim lumii sportive un complex la standarde înalte, care să poată găzdui evenimente de rang internațional. În acest fel, vom finaliza o axă a sportului din Craiova, axă în care sunt incluse deja Stadionul «Ion Oblemenco», Stadionul de Atletism «Nicolae Mărășescu» și Sala Polivalentă”, a precizat Cosmin Vasile.

Valoarea demersului, care prevede realizarea unei arene multifuncționale cu o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri, la standarde care permit organizarea de competiții internaționale, a fost estimată la 20 de milioane de euro, CJ Dolj alocând, prin bugetul pentru anul în curs, fondurile necesare elaborării studiului de fezabilitate.

Potrivit propunerii înaintate de Consiliul Județean Dolj, complexul va cuprinde un velodrom acoperit, o pistă pentru atletism și un teren multifuncțional pentru o serie întreagă de discipline sportive, precum handbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă, luptă, judo, box, fotbal de sală, gimnastică și haltere, toate întrunind condițiile necesare pentru organizarea competițiilor naționale si internaționale.


De asemenea, va fi amenajată o piață de acces pietonal, prevăzută cu spații verzi, vor fi create parcări subterane și supraterane, dar și zone de agrement cu piste pentru skateboarduri, role și biciclete.

Investiția vizează un teren cu suprafața totală de 20.704 metri pătrați, intrat în proprietatea CJ Dolj în martie 2019, în timp ce suprafața desfășurată a construcțiilor care vor fi realizate va depăși 10.000 de metri pătrați.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.