Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Habitate de interes comunitar din județul Dolj, ecologizate și refăcute din fonduri europene

Publicat

în

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a semnat recent contractul pentru cel mai amplu proiect de ecologizare și refacere a habitatelor a zeci de specii de păsări și animale de pe cursul râului Jiu, demers care va fi implementat prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene.

„Am semnat deja contractul de finanțare în valoare de 4,26 milioane de lei, bani care vor contribui la atenuarea efectelor devastatoare ale fenomenului de aruncare necontrolată a deșeurilor în natură. Proiectul «Monitorizarea și menținerea stării de conservare favorabile a speciilor de floră și faună inventariate în Coridorul Jiului» a fost depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020”, a scris pe o rețea de socializare, Cosmin Vasile.

Implementarea acestuia va dura 27 de luni și se va concretiza în măsuri de menținere a stării de conservare a 74 de specii din faună și a 22 de habitate de interes comunitar. În acest sens, terenurile contaminate cu deșeuri vor fi curățate și replantate și se va asigura zona de cuibărire și adăpost pentru speciile de păsări și animale.


În plus, se vor desfășura campanii de informare a comunităților locale, cu scopul de a crește gradul de conștientizare și de respect față de habitatele protejate. Aceste acțiuni se vor desfășura pe teritoriile localităților Craiova, Bistreț, Braloștița, Breasta, Bucovăț, Cârna, Ghindeni, Gighera, Gângiova, Ostroveni, Teasc și Valea Stanciului, de-a lungul Coridorului Jiului.

Obiectivul general al proiectului este de a implementa până în 2023 măsuri incluse în planul integrat de management al siturilor Natura 2000 ROSCI0045 CORIDORUL JIULUI, ROSPA0023 CONFLUENTA JIU-DUNARE SI ROSPA0010 BISTRET si REZERVAȚIILE NATURALE LOCUL FOSILIFER

DRĂNIC-2.391 ȘI PĂDUREA ZĂVAL-IV.33, pentru îmbunătățirea / menținerea stării de conservare a 74 specii și 22 habitate de interes comunitar precum și întărirea capacității administratorului în vederea gestionării eficiente a siturilor. Proiectul vizează implementarea a 28 (33%) dintre măsurile prezentate în planul de management aprobate (măsurile neincluse în propunerea de proiect sunt în marea lor majoritate recurente sau au fost deja realizate cu surse proprii ale administratorului).


Proiectul vizează: situl Natura 2000 ROSCI0045 CORIDORUL JIULUI, ROSPA0023 CONFLUENTA JIU-DUNARE SI ROSPA0010 BISTRET si REZERVAȚIILE NATURALE LOCUL FOSILIFER DRĂNIC-2.391 ȘI PĂDUREA ZĂVAL-IV.33 rezultând un teritoriu total cu suprafața de 71.452 ha.

Situl ROSCI0045 Coridorul Jiului se desfășoară în principal pe teritoriul administrativ al județului Dolj – 73,76% din suprafața sitului, precum și în județul Gorj – 25,07% din suprafața sitului; suprafețe foarte mici se regăsesc în județele Olt – 0,67% din suprafața sitului și Mehedinți – 0,29% din suprafața sitului. Situl nu este compact, fiind alcătuit din mai multe corpuri cu suprafețe variabile, acestea desfășurându-se în principal de-a lungul cursului mijlociu și inferior al râului Jiu

Siturile ROSPA0023 Confluența Jiu-Dunăre și ROSPA0010 Bistreț se suprapun aproape în totalitate sitului ROSCI0045 Coridorul Jiului, în partea sudică a acestuia,desfășurându-se integral în județul Dolj.

CITEȘTE ȘI: Certificatul verde, telemunca, reducerea deplasărilor şi a interacţiunii dintre oameni, între măsurile RESTRICTIVE vizate spre aprobare, la şedinţa de la Cotroceni

 

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Publicat

în

Lucrările de reabilitare a străzii Văilor din Slatina au fost finalizate, artera având un aspect modern, dar şi o pistă pentru biciclete. Proiectul este derulat de Primăria Slatina, cu fonduri europene.

Proiectul „Modernizarea străzilor pe care circula transportul public si dezvoltarea infrastructurii pietonale in Municipiul Slatina” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 8,321,707.72 lei.

Din această valoare, 4,230,956.54 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 4.090.751,18 lei din bugetul local (contribuție proprie de 86,346.05 lei și 4,004,405.13 lei cheltuieli neeligibile).


Pe strada Văilor, a fost realizată şi o pistă de biciclete cu lățimea de 1,20 metri, pistă ce se va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu.

Potrivit primarului Emil Moţ, această pistă de biciclete va completa traseul de piste de biciclete ce se va crea printr-un alt proiect cu fonduri europene, deja semnat de municipalitate.

Totodată, au fost modernizate elementele pentru îmbunătățirea siguranței rutiere şi a fost refăcut carosabilul.


CITEŞTE ŞI: Slatina: Când se asfaltează strada Vintilă Vodă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Pod în nordul judeţului, construit cu finanţare de la CJ Olt

Publicat

în

Consiliul Judeţean Olt construieşte un pod pe drumul judeţean DJ 546E, peste Valea Oporelu, în comuna Oporelu, valoarea investiţiei depăşind 1,8 milioane lei.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că investiţia va fi finanţată exclusiv din bugetul local al judeţului.

„Finanţarea este din bugetul local al judeţului Olt. Am aprobat indicatorii tehnico-economici. Încă nu avem banii, dar sperăm ca anul viitor, când construim bugetul, în baza hotărârii aprobate astăzi să putem prinde bani şi să realizăm acest pod”, a declarat Marius Oprescu.


Autorităţile judeţene au decis să intervină deoarece podul respectiv este într-o stare avansată de degradare, existând chiar riscul prăbuşirii acestuia.

CITEŞTE ŞI: Bani europeni pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din Piatra-Olt

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Bani europeni pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din Piatra-Olt

Publicat

în

Lucrările privind reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Generale cu clasele I-IV Piatra, Grădiniței Criva și Școlii Generale cu clasele I-IV Criva au fost scoase la licitație și urmează a fi finalizate în decursul anului viitor.

Potrivit primarului Nicuşor Rada, cele trei proiecte cu finanțare europeană au fost depuse, de către Primăria Piatra-Olt, în cadrul Programului Operațional Regional și au o valoare totală de peste șase milioane lei.

De asemenea, Grădinița Criva a fi transformată în  Centru de Incluziune a Cetățenilor Români Aparținând Etniei Rome, iar Școala Generală cu clasele I-IV Criva va funcționa ca  Centru de Informare și Consiliere pentru Persoane Defavorizate.


CITEŞTE ŞI: Zeci de noi locuri de muncă în Balş, după deschiderea noului magazin Kaufland

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.