Connect with us

ADMINISTRAŢIE

FOTO | Reţeaua de gaze, extinsă din nou la Şerbăneşti, judeţul Olt. În ce zone se lucrează

Publicat

în

130 de gospodării din comuna olteană Şerbăneşti vor fi racordate la reţeaua de gaze în scurtă vreme, conducta de utilităţi publice fiind extinsă de administraţia locală pe încă două străzi.

Primarul comunei Şerbăneşti, Mugurel Breoi, a declarat că pe strada Lisa conducta de gaze a fost deja introdusă iar, în maximum o lună, va fi pusă sub presiune.

Lungimea noii conducte este de 1.170 metri, iar 60 de gospodării de pe această stradă beneficiază de gaze naturale.


Valoare investiţiei se ridică la 669.967,38 lei, TVA inclusă, iar 98 la sută din cheltuieli sunt suportate din bugetul public local.

În continuare, joi, au început lucrările de introducere a reţelei de gaze pe strada Miculeşti. Conducta va avea 1.025 metri şi va alimenta 70 de gospodării. Valoarea investiţiei este de 296.078,95 lei, TVA inclusă. De asemenea, 90% din investiţie este suportată de primărie.

Peste 60% dintre gospodăriile din comuna Şerbăneşti sunt alimentate cu gaze, iar primarul Breoi spune că această extidere va continua. O dată cu modificarea legislaţiei în sensul că racordul la gaze este gratuit, edilul a întocmit deja documentaţia pentru 200 de noi racorduri.


„Urmează să extindem în continuare reţeaua de gaze. Am întocmit documentaţia pentru 200 de noi racorduri, prin noua legislaţie ANRE care prevede racordare gratuită. Am inclus şi persoanele unde nu există conducta, iar furnizorul trebuie să facă exitndere. Acest lucru ne ajută pentru că nu mai investim noi, iar fondurile le putem folosi pentru alte investiţii”, a afirmat primarul Mugurel Breoi.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

CRAIOVA: Piața Chiriac redevine funcțională. Lucrările de reabilitare, gata în octombrie

Publicat

în

Piața Chiriac din Craiova va intra în proces de reabilitare, după ce, spun autoritățile locale, au fost efectuate mai multe solicitări în acest sens de către cetățenii care locuiesc în zona respectivă. 

Potrivit primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, lucrările de reabilitare au termen de finalizare luna octombrie a acestui an.

Cei mai mulți dintre cei care își vor vinde produsele în acest spațiu vor fi producători autohtoni.


„La cererea cetățenilor care au domiciliul in apropierea acestei piețe, ea va deveni din nou funcțională, iar tarabele vor fi inchiriate, în special, producătorilor autohtoni”, a precizat Vasilescu.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU | Alin Mărăcine, director SC Piețe și Târguri Craiova: „Este greu, cu aceste măsuri, că nu ai predictibilitate, dar chiar și așa am stabilit un plan de investiții pentru anul în curs”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Olguța Vasilescu a anunțat semnarea certificatului de urbanism pentru Spitalul de Pediatrie din Craiova

Publicat

în

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, marți, într-o postare pe Facebook, că a semnat certificatul de urbanism pentru construirea noului spital de pediatrie. 

Clădirea va avea șapte etaje, spune Vasilescu, un loc de joacă la parter, proiectul prevăzând și aparatura necesară derulării activității medicale.

„Am semnat, astăzi, certificatul de urbanism pentru construirea noului spital de pediatrie. Construcția va avea șapte etaje, va adăposti săli de operație, saloane pentru micii pacienți, cabinete medicale și un imens loc de joacă la parter. Toată aparatura va fi nouă și va fi inclusă în proiectul a cărui valoare va fi de 48 milioane de euro fără TVA”, a scris edilul pe pagina de Facebook.


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

CRAIOVA: Stadionul Tineretului a fost inclus în planul de transformare în complex sportiv

Publicat

în

Stadionul Tineretului din Craiova a fost inclus pe lista sinteză a obiectivelor care vor fi finanțate din bugetul Companiei Naționale de Investiții, a anunțat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

„Răspunsul vine ca urmare a demersurilor inițiate de Consiliul Județean Dolj pentru redarea Stadionului Tineretului circuitului sportiv. După consultarea cu Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, dar și după dezbaterea publică pe care am organizat-o la Craiova în această primăvară, am stabilit destinația pe care o va avea suprafața stadionului: arenă sportivă multifuncțională. Suntem încrezători că vom reuși să oferim lumii sportive un complex la standarde înalte, care să poată găzdui evenimente de rang internațional. În acest fel, vom finaliza o axă a sportului din Craiova, axă în care sunt incluse deja Stadionul «Ion Oblemenco», Stadionul de Atletism «Nicolae Mărășescu» și Sala Polivalentă”, a precizat Cosmin Vasile.

Valoarea demersului, care prevede realizarea unei arene multifuncționale cu o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri, la standarde care permit organizarea de competiții internaționale, a fost estimată la 20 de milioane de euro, CJ Dolj alocând, prin bugetul pentru anul în curs, fondurile necesare elaborării studiului de fezabilitate.

Potrivit propunerii înaintate de Consiliul Județean Dolj, complexul va cuprinde un velodrom acoperit, o pistă pentru atletism și un teren multifuncțional pentru o serie întreagă de discipline sportive, precum handbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă, luptă, judo, box, fotbal de sală, gimnastică și haltere, toate întrunind condițiile necesare pentru organizarea competițiilor naționale si internaționale.


De asemenea, va fi amenajată o piață de acces pietonal, prevăzută cu spații verzi, vor fi create parcări subterane și supraterane, dar și zone de agrement cu piste pentru skateboarduri, role și biciclete.

Investiția vizează un teren cu suprafața totală de 20.704 metri pătrați, intrat în proprietatea CJ Dolj în martie 2019, în timp ce suprafața desfășurată a construcțiilor care vor fi realizate va depăși 10.000 de metri pătrați.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.