AcasăADMINISTRAŢIEFOTO: Fostele puncte termice din Caracal, scoase la licitaţie. Primăria caută investitori

FOTO: Fostele puncte termice din Caracal, scoase la licitaţie. Primăria caută investitori

Primăria Caracal vrea să atragă investitori pentru a da viață celor 11 clădiri în care au funcționat, până acum câțiva ani, punctele termice ale orașului și care azi sunt adevărate ruine printre blocuri, nemaiavând nici o utilitate publică.

Consiliul Local al Municipiului Caracal a aprobat, săptămâna aceasta, vânzarea prin licitație publică a clădirilor și terenurilor aferente punctelor termice aflate în conservare urmare a desființării cu ani în urmă a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică a orașului.

„Prin acest demers, construcții aflate acum într-o stare avansată de degradare, nemaiavând utilitate publică, vor deveni o sursă de venit la bugetul local și totodată vor fi reabilitate conducând la înfrumusețarea zonelor unde sunt amplasate”, transmit reprezentanţii municipalităţii.


CITEŞTE ŞI: Kaufland investeşte 12 milioane de euro pentru un supermarket şi o galerie comercială, la Caracal

Potrivit municipalităţii, în 2019 a fost aprobată desființarea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică aflat în patrimoniul municipiului Caracal, componentele acestuia – rețele de transport și distribuție energie termică, instalații tehnologice – nemaifăcând obiectul serviciului de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice, încă din anul 2012.

Prețul de pornire al licitației va fi stabilit ca valoarea cea mai mare din prețul de piață determinat prin raportul de evaluare întocmit de evaluatorul autorizat ANEVAR și valoarea de inventar a imobilului.


CITEŞTE ŞI: Şantierul Drumului Expres. Se dă drumul traficului rutier peste podul dinspre Brebeni şi peste cel de la Oltişoru

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri