Connect with us

ADMINISTRAŢIE

FOTO: Colectare selectivă a gunoiului în Caracal. Primăria a igienizat zonele limitrofe

Publicat

în

Mai multe zone de la marginea municipiului Caracal au fost igienizate de primărie, în paralel cu demararea campaniei de colectare selectivă a deşeurilor.

Primarul Ion Doldurea a declarat că municipalitatea urmează să identifice locurile unde se depozitează gunoaie de obicei, zone pe care le va monitoriza.

„Demarăm campania de igienizare a orașului nostru. Pentru început, am pornit cu echipele administrației caracalene să adunăm gunoiul aruncat în diverse zone ale orașului și la periferie.

Am reușit să ridicăm gunoiul de la intrările în oraș dinspre Craiova, Cezieni și dinspre București, iar în oraș să igienizăm  Str. Viilor, str. Măceșului și Str. Morii.

În zilele următoare echipele de salubrizare vor fi în zona Târg – strada Răsurii, Intrarea Vornicu Ureche, la intrarea dinspre Slatina și pe Str. Rahovei.

Vom identifica terenuri virane din oraș unde  de regulă sunt aruncate gunoaie pentru a le curăța, putând astfel demara și activitatea de monitorizare în vederea prevenirii depozitării nelegale a gunoiului  în aceste zone!”, a declarat Doldurea.

În paralel, Primăria Caracal a demarat campania de colectare selectivă a gunoiului.

„Împărțim sacii și pliantele cu programul de ridicare a gunoiului în fiecare zonă, astfel încât să reușim implementarea acestui program. Ne dorim cu toții un oraș curat dar pentru asta este nevoie de implicarea tuturor cetățenilor!”, a conchis edilul.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Craiova: Pubele pentru colectarea selectivă a gunoiului, distribuite în zonele unde sunt case. Se vor aplica amenzi

Publicat

în

Craiovenii care locuiesc la case vor primi, în perioada următoare, din partea operatorului de salubrizare SC Iridex Group Salubrizare, recipientele pentru colectarea selectivă. Astfel, fiecărei gospodării i se va atribui un număr de trei recipiente: unul NEGRU pentru deșeurile reziduale, unul ALBASTRU pentru hârtie și carton și unul GALBEN pentru plastic și metal.

Potrivit uni comunicat remis, luni, de Primăria Craiova, orașul va fi împărțit în opt sectoare, iar distribuirea recipientelor către persoane fizice care locuiesc în imobile de tip case/vile se va face de către o echipă formată din reprezentanți ai SC Iridex Group Salubrizare și ai municipalității craiovene.

„Programul de distribuire al pubelelor va fi comunicat săptămânal pe site-ul www.iridexsalubrizare.ro, prin comunicate de presă, dar și pe pagina de facebook Iridex Group Salubrizare. Astfel, craiovenii vor fi informați din timp data și intervalul orar când sunt programați pentru distribuire, dar și ce documente trebuie să pregătească pentru a fi prezentate operatorului. Cei care nu vor fi acasă în ziua de distribuire, vor primi un pliant cu numărul de telefon pentru reprogramarea distribuirii. De asemenea, este important de știut că fiecare locatar este obligat să aștepte în dreptul gospodăriei sale pentru a-și primi pubelele. Recipientele NU se vor preda în dreptul altor locații”, se arată în comunicatul de presă.

Distribuirea se va efectua etapizat, începând cu casele aflate pe partea străzii cu numere impare și finalizând cu cele aflate pe partea cu numere pare.

În cazul în care locatarii vor dori suplimentarea numărului de recipiente, aceștia va trebui să facă o solicitare către primărie.

„Rugăm cetățenii să-și rezerve câteva minute pentru ziua când sunt programați să-și primească recipientele. Echipa care le aduce va trebui să completeze, într-o aplicație electronică, mai multe informații, precum: acordul locatarului pentru prelucrarea datelor personale, nume, CNP, serie și număr C.I., adresa la care locuiește etc”, mai spun reprezentanții Primăriei Craiova.

Odată cu recipientele, persoanele fizice care locuiesc la case/vile vor primi și un pliant informativ privind categoriile de deșeuri ce trebuie colectate în recipientele distribuite, precum și informații despre modalitatea de colectare a deșeurilor care nu trebuie depuse în recipientele primite.

Persoanele care nu vor colecta selectiv vor fi amendate, mai informează reprezentanții Primăriei Craiova.

„Directivele europene din domeniul reciclării prevăd ca minimum jumătate din cantitatea de deșeuri ridicate de la populație să fie colectată selectiv. Astfel, Primăria Craiova va fi obligată să instituie amenzi pentru persoanele care, deși vor avea posibilitatea de a colecta selectiv, nu vor dori să facă acest lucru. Cuantumul amenzii se va stabili printr-un regulament aflat în dezbatere publică”, precizează reprezentanții primăriei.

Sursa foto: Gazeta de Sud.

 

         

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Ce soluţie a găsit CJ Olt să achite facturi pentru investiţii din 2020, în lipsa unui buget

Publicat

în

Consiliul Judeţean Olt a aprobat, luni, un proiect de hotărâre prin care direcţionează peste cinci milioane de lei din excedentul bugetar pentru achitarea unor investiţii derulate anul trecut.

Preşedintele forului judeţean, Marius Oprescu, a precizat că a fost nevoie de această procedură deoarece Guvernul a întârziat aprobarea bugetului aferent anului 2021.

„Aşa cum ştiţi, până la această dată, bugetul nu este aprobat, iar în lipsa acestuia, pentru plata investiţiilor începute încă de anul trecut, folosim o parte din excedentul pe care l-am avut anul trecut. Din acest excedent, putem plăti până la 1/12 per total lună, aşa cum este procedura, până la aprobarea bugetului. Astfel, aceşti bani merg pentru plata unor facturi de anul trecut. Suma este de peste cinci milioane lei, bani ce merg către dezvoltare”, a declarat Marius Oprescu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Craiovenii sunt speriați de costurile reabilitării termice a blocurilor. A fost prelungit termenul până la care își pot da acordul

Publicat

în

A fost prelungit termenul până la care craiovenii își pot da acordul pentru reabilitarea termică a blocului, până pe 15 martie 2021.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, doar 113 asociații, din cele 496 au adus până acum liste de semnături, cu un total de 688 de scări de bloc.

Semnăturile reprezintă un acord de principiu al locatarilor pentru demararea studiilor în urma cărora vor fi stabilite intervențiile necesare asupra condominiilor, precum și suma totală. Reamintim faptul că peste 50% din costuri sunt suportate de Uniunea Europeană, iar un procent de aproximativ 30% de Primăria Craiova.

Locatarii vor achita un procent de 20% din costurile reabilitării termice aferente locuinței proprii și a spațiului comun de pe scară, procentul fiind stabilit ulterior apariției ghidurilor de finanțare, în luna iulie 2021. Sumele care revin cetățenilor se vor împărți în părți egale, pe o perioadă de 10 ani și în funcție de lucrările ce vor efectiv realizate, urmând a fi impuse prin Direcția de Taxe și Impozite Craiova.

Proiectul de reabilitare termică include: lucrări de izolare termică a faţadelor, schimbarea tâmplăriei, închiderea balcoanelor, lucrări de termo și hidroizolație, repararea acoperișului blocului, instalarea unor dispozitive de producere a energiei din surse regenerabile, reabilitarea sistemului de încălzire / furnizare a apei calde de consum. Proprietarii apartamentelor care au deja realizate unele din aceste îmbunătățiri nu vor fi nevoiți să le refacă. Astfel, costurile vor scădea substanțial. O estimare a costurilor pentru un apartament de două camere este de aproximativ 200 euro/anual, reprezentând contribuția proprietarului.

„Dacă inițial am apelat la președinții asociațiilor de proprietari, acum apelăm la toți cetățenii Craiovei pentru a merge direct la președintele de asociație și a semna aceste tabele, care nu presupun niciun angajament financiar, ci doar un acord de principiu. Unii președinți nu acționează în interesul locatarilor pe care îi reprezintă și din acest motiv craiovenii trebuie să meargă direct la ei și să le solicite să li se respecte drepturile, pentru că aceste lucrări sunt absolut necesare și în interesul tuturor locuitorilor unui bloc. Sunt asociații care au adus tabele pentru 20-30 de scări de bloc, iar altele doar pentru un bloc sau nu s-au implicat deloc, din această cauză am ajuns la concluzia că președinții nu i-au informat corect pe locatari”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Printre asociațiile care au adus cel mai mare număr de semnături se numără:

Asociația 25 Brazda lui Novac – 14 scări de bloc

Asociația 11 Brazda lui Novac – 17 scări de bloc

Asociația 8 Calea București – 20 scări de bloc

Asociația 16 Brazda lui Novac – 22 scări de bloc

Asociația 3 Siloz – 26 scări de bloc

Asociația 3 Rovine – 27 scări de bloc

Asociația 2 Lăpuș – 31 scări de bloc

Termenul pentru depunerea, de către președinții de asociații de proprietari, a tabelelor cu semnăturile locatarilor care sunt interesați de viitorul proiect de reabilitare termică finanțat din fonduri europene, a fost prelungit până pe 15 martie 2021.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.