AcasăACTUALFOTO: Casa Memorială Iosif Keber din Târgu Jiu, restaurată

FOTO: Casa Memorială Iosif Keber din Târgu Jiu, restaurată

spot_img

Casa Memorială Iosif Keber din Târgu Jiu este în curs de reabilitare. Până în acest moment lucrările sunt gata în proporție de 70%, urmând a fi gata în luna octombrie.

- Publicitate -

Consiliul Județean Gorj a anunțat, printr-un comunicat de presă, că prin proiectul „Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a casei memoriale Iosif Keber” dorește să-i redea casei o dublă funcționalitate, cea de casă memorială și de secție de artă specializată a Bibliotecii Județene ”Christian Tell”.

Atât în spațiile expoziționale cât și în curtea interioară vor putea fi organizate evenimente care vor aduce împreună artiști, meșteșugari, oameni de cultură, reprezentanți din sectorul creativ și ai comunității locale.


De asemenea, vor fi găzduite activități de art terapie pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile.

,,Dotările vor include și un set de echipamente informatice (laptop, tablete, audio ghiduri),  sistem de monitorizare video antiefracție, detecție-avertizare incendiu iar în spațiul exterior va fi montată o toaletă ecologică vidanjabilă pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și vor fi amenajate pergole cu plante ornamentale și bănci de exterior” menționează Consiliul Județean Gorj.

Valoarea totală a contractului de execuție lucrări este de 1.798.491,05 lei, fără TVA.


- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri