AcasăADMINISTRAŢIEFără bani pentru proiectele prin PNDL. Preşedintele CJ Olt: „Sunt în urmă...

Fără bani pentru proiectele prin PNDL. Preşedintele CJ Olt: „Sunt în urmă cu decontările, pe două, trei luni”

spot_img

Fondurile alocate de Guvern pentru PNDL 2 s-au terminat deja, iar mai multe proiecte edilitare din judeţul Olt şi din ţară sunt blocate, din lipsa banilor.

- Publicitate -

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că anunțata rectificare bugetară trebuia adoptată de Guvernul Cîțu imediat după prima jumătate a anului, astfel încât instituțiile din administrația publică să poată derula proiectele începute. Sunt șantiere oprite din lucru pentru că unitățile administrativ-teritoriale nu au mai putut face plăți către constructori.

„Pentru unele primării lucrurile deja au intrat în întârziere; dacă vreți să vorbim de un exemplu concret, haideți să vorbim de PNDL 2, care era în executare, știți foarte bine că-s deschise șantiere în țară, iar ei au avut bani în aprilie, când s-a aprobat bugetul până în luna iulie, și de atunci nu fac nicio decontare pe PNDL. E un program național care este în derulare, la care ei nu au bani alocați. Această rectificare trebuia făcută imediat după ce s-a închis prima jumătate a anului, astfel încât să poți să continui derularea proiectelor. În privința acelor proiecte, constructorii care își permit, care au o bază financiară solidă în spate, lucrează așteptând ca ulterior să li se deconteze, iar alții, care nu au această oportunitate, bineînțeles că nu au lucrat, au suspendat șantierele până când vor veni acești bani, pentru că ei sunt în urmă cu decontările, pe două, trei luni. UAT-urile au deja solicitări pentru sumele depuse, situația este una generalizată”, a spus președintele Marius Oprescu.


CITEŞTE ŞI: Noi fonduri europene prin programe transfrontaliere, atrase în Olt. Ce proiecte pregăteşte CJ

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri