Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Drumul care face legătura dintre Slatina şi Slătioara, pe barajul de pe Olt, asfaltat în întregime. Anunţul primarului Emil Moţ

Publicat

în

Lucrările de asfaltare a drumului care trece peste barajul de la Slătioara şi face legătura între Slatina şi comuna limitrofă vor continua şi de la limita teritorială a municipiului, acolo unde au fost finalizate, în luna iunie.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a explicat, luni seara, în emisiunea „Reporter 24” de la Olt Tv, că municipalitatea a putut să asfalteze doar zona din drum pe care o are în administrare.

„Strada Basarabilor – Barajul de la Slătioara nu este un drum destinat traficului greu, sub nicio formă. Noi am prevăzut că vor fi lucrări la Podul Olt şi aşa era logic, n-am prevăzut că acea firmă va cere rezilierea contractului. Cum am decis să facem toate intrările şi ieşirile din oraş, am refăcut şi zona de coborâre spre Barajul de la Slătioara. Am fi făcut tot barajul, dar din păcate nu este în zona administraţiei noastre. Am făcut toată reabilitarea, până unde se termină Slatina. Mulţi slătineni de ai noştri se plângă că nu s-a făcut totul. Am vorbit cu cei de la DASIP să pun un semn rutier care să arate limita teritorială a municipiului Slatina”, a explicat Emil Moţ.


Edilul a arătat însă că Primăria Slătioara a finalizat achiziţia şi urmează să înceapă lucrările şi pe celalaltă porţiune a drumului, de la limita teritorială cu Slatina şi până la drumul judeţean DJ 677 Piatra Olt – Slătioara. Finanţarea lucrării este asigurată de Consiliul Judeţean.

„Dar vrea să vă dau o veste foarte bună, dragi slătineni şi dragi locuitori ai judeţului Olt. Consiliul Judeţean finanţează şi cealaltă bucată de drum, care aparţine comunei Slătioara. Din câte am vorbit cu domnul primar Savu Ungureanu, s-a ţinut licitaţia, au desemnat constructorul şi probabil că săptămâna viitoare consturctorul se va apuca de turnat un alt strat de asfalt care va merge până la intersecţia cu drumul judeţean, în Slătioara. Mulţumită banilor de la Consiliul Judeţean şi implicării domnului preşedinte Oprescu şi a domnului primar Ungureanu, vom avea un mini-inel pe lângă Slatina, un drum reabilitat complet”, a conchis Emil Moţ.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Cum arată sediul IML Craiova, instituție aflată în proces de reabilitare și modernizare

Publicat

în

Lucrările de reparații au avansat și fațadele au prins contur la Institutul de Medicină Legală din Craiova, anunță marți președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. 

Corpul de clădire care va servi drept registratură și casierie a fost deja finalizat.

Au fost refăcute tencuielile, au fost schimbate elementele de tâmplărie și s-a reparat acoperișul.


În interior, au fost înlocuite instalațiile sanitare și electrice, au fost refăcute tencuielile și podelele.

„O parte din fațada clădirii principale a fost deja reparată, iar în perioada următoare vor începe și lucrările la acoperiș. Tâmplăria nouă a fost deja montată în tot acest corp de clădire, iar lucrările se concentrează acum in interior. Instalațiile sanitare și electrice sunt înlocuite, pereții și tavanele sunt reparate, iar pardoselile sunt refăcute”, a scris Cosmin Vasile pe Facebook.

Clădirile în care funcționează Institutul de Medicină Legală Craiova se aflau într-o stare deplorabilă. Au intrat în reabilitare la începutul acestui an, investiția fiind de aproximativ 500.000 de euro.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Râmnicu Vâlcea: Traficul pietonal pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti a fost reluat

Publicat

în

Traficul pietonal pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti a fost reluat, anunță reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea. 

Traficul pietonal pe această structură a fost redeschis începând de marți.

„Ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare a căii pedestre de pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti, traficul pietonal pe această structură a fost redeschis începând de marţi, 21 septembrie, în zilele ce urmează fiind programată şi montarea covorului fonoabsorbant”, informează Primăria Râmnicu Vâlcea.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru secțiunea a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat

în

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești, până la sfârșitul lunii septembrie. 

Potrivit unui comunicat al CNAIR, este vorba de procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea 2: Boița – Cornetu.

Această prelungire ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștintă operatorilor economici prin clarificările publicate, informează reprezentanții CNAIR.


Aceștia mai psun că se are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie 2021, ora 15.00.

CITEȘTE ȘI: Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.