Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Două variante de traseu pentru drumul expres Târgu Jiu-Craiova. Ce spune prefectul județului Gorj

Publicat

în

Dintre cele șase variante de traseu al drumului expres Târgu Jiu-Craiova au rămas valabile două, a anunțat deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj. Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, susține, însă, că o singură variantă va rămâne în picioare, cea de pe Valea Gilortului.

Cele două variante rămase valabile sunt: Târgu Cărbunești – Jupânești – Bărbătești – Aninoasa – Turburea – Țânțăreni – Filiași – Craiova, care stă mai bine pe analiza tehnico-economică (tronson comun Craiova-Filiași cu sectorul Craiova-Lugoj) și Târgu Cărbunești – Hurezani – Căpreni – Stoina – Crușet – Melinești – Craiova, care ar ridică gradul de dezvoltare al unor zone cu mai multe probleme, scrie Radio Infinit.

”Între cele două variante, CNAIR va alege pe baza analizei tehnico-economice oferite de proiectant. Varianta unui nou drum expres în paralel cu unul european modernizat de curând (E79) cu trecere prin Rovinari, obținându-se două drumuri unul lângă celălalt cu trecere prin cariere nu putea fi susținută din lipsa de argumente tehnico-economice. Mă bucur mult că în luarea acestei decizii s-a ținut cont de toate argumentele valide prezentate și că noul drum va fi cel mai scurt traseu spre Rânca-Transalpina, principalul pol de atracție din zonă, cu flux de trafic în creștere și zona în continuă dezvoltare” a transmis Miruță.


Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat în presa locală că varianta de drum expres pe Valea Amaradiei o să iasă din calcul.

„Inițial au rămas în calcul două variante pentru acest drum expres. Una care merge pe Valea Amaradiei, alta pe Valea Gilortului. Se pare că varianta care merge pe Valea Amaradiei o să iasă din calcul pentru că este un sit arheologic unde se lucrează și asta ar îngreuna, în mod sigur, realizarea drumului expres pe acea parte. Acest lucru înseamnă că rămâne fezabilă doar varianta Târgu Jiu- Târgu Cărbunești- Bărbătești- Săulești-Turburea -Țânțăreni -Filiași spre Craiova. Se va lungi centura Craiovei, va trece pe patru benzi și va face legătura cu celălalt drum expres care merge de la Craiova la Pitești” a declarat Iacobescu.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. A început producția de grinzi pentru Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești


Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

FOTO. Esplanada Slatinei, redată publicului. Proiect finalizat de Ziua Naţională

Publicat

în

Lucrările de reabilitare a Esplanadei din centrul Slatinei au fost finalizate, chiar de Ziua Naţională.

Primarul Emil Moţ a declarat că spaţiul de promenadă a fost redat publicului, însă fără o ceremonie de inaugurare, având în vedere restricţiile din cauza pandemiei.

„Esplanada este finalizată. Din păcate, nu putem face o ceremonie de inaugurare dar am ţinut să fie totul terminat până la 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. Cu această ocazie, îi invit pe toţi slătinenii să vină să se bucure de noua Esplanadă din centrul oraşului”, a declarat Moţ.


El a adăugat că au existat şi sincope în desfăşurarea proiectului, însă până la urmă calendarul a fost respectat.

„Lucrarea s-a încadrat în buget, nu există depăşiri, totul a fost conform proiectului. Din păcate, am întâmpinat câteva probleme cu o magistrală şi a trebuit să schimbăm toată canalizarea blocurilor T. Acum totul este ok”, a conchis Emil Moţ.

Valoarea proiectului se ridică la aproape nouă milioane lei, fără TVA.


Fosta Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina, cu multe hop-uri în implementare. Deşi, în 2007, lucrările la Esplanadă şi la Expo Parcul din apropiere au pornit cu avânt, aproape imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori, una după alta. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit în jur de 15 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

IML Craiova, clădire reabilitată de CJ Dolj. Cum arată acum imobilul

Publicat

în

Institutul de Medicină Legală Craiova are o nouă imagine, odată cu încheierea lucrărilor la fațadele clădirii.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, în interior, se lucrează în ritm susținut, astfel că s-au încheiat deja reparațiile curente ale încăperilor de la etaj și parter, din corpul din spate al clădirii.

Tencuielile vechi au fost îndepărtate și refăcute, pereții au fost vopsiți, s-au montat elementele de tâmplărie și parchetul și s-au schimbat instalațiile sanitare și electrice.


În acest moment, se intervine în spatiile destinate laboratoarelor, în birourile de la demisol și pe casa scării.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Publicat

în

Lucrările de reabilitare a străzii Văilor din Slatina au fost finalizate, artera având un aspect modern, dar şi o pistă pentru biciclete. Proiectul este derulat de Primăria Slatina, cu fonduri europene.

Proiectul „Modernizarea străzilor pe care circula transportul public si dezvoltarea infrastructurii pietonale in Municipiul Slatina” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 8,321,707.72 lei.

Din această valoare, 4,230,956.54 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 4.090.751,18 lei din bugetul local (contribuție proprie de 86,346.05 lei și 4,004,405.13 lei cheltuieli neeligibile).


Pe strada Văilor, a fost realizată şi o pistă de biciclete cu lățimea de 1,20 metri, pistă ce se va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu.

Potrivit primarului Emil Moţ, această pistă de biciclete va completa traseul de piste de biciclete ce se va crea printr-un alt proiect cu fonduri europene, deja semnat de municipalitate.

Totodată, au fost modernizate elementele pentru îmbunătățirea siguranței rutiere şi a fost refăcut carosabilul.


CITEŞTE ŞI: Slatina: Când se asfaltează strada Vintilă Vodă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.