Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Decizii importante pentru Drumul Expres Craiova-Piteşti, luate astăzi de Guvern

Publicat

în

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, repartizarea a peste 17,7 milioane de lei din bugetul Ministerului Educaţiei către bugetele locale pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare în şcoli din mai multe judeţe.

Este vorba despre continuarea unor lucrări începute anul trecut şi care nu au fost finalizate, dar şi despre amenajarea unor grupuri sanitare care nu sunt conforme.

Totodată, Executivul ar urma să aprobe suplimentarea fondurilor destinate Programului Naţional Innotech student, finanţat în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014-2020, printr-o hotărâre de modificare a HG nr. 558/2020. Potrivit notei de fundamentare, necesarul este de 556.813.564,32 lei, respectiv 114.960.991,91 de euro, informează Agerpres.


CITEŞTE ŞI: Modernizarea drumului Scoarța-Pitești. A fost depusă o ofertă pentru reactualizarea proiectului tehnic

Guvernul urmează să aprobe, tot printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă de 3.215.700 lei pentru sprijinirea unui număr de 924 familii şi persoane singure din Capitală şi alte 39 de judeţe din ţară şi care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundaţii, alunecări de teren, accidente ori situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora.

Pe ordinea de zi se mai află două proiecte de hotărâre referitoare la închiderea minelor Uricani şi Paroşeni.


Cabinetul Cîţu va mai analiza un proiect de hotărâre care vizează proceduri de expropriere pe raza localităţilor Bărăşti, Coloneşti, Optaşi-Măgura, Priseaca, Scorniceşti, Tătuleşti şi Valea Mare din judeţul Olt pentru realizarea drumului expres Craiova – Piteşti – tronsonul 3, fiind necesare peste 2,6 milioane de lei în vederea plăţii despăgubirilor pentru o suprafaţă totală de 1.539.378 mp.

Tot pentru acest drum expres – tronsonul 4, Guvernul urmează să aprobe scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, fără compensare, a unui teren forestier în suprafaţă de 17,8464 ha aflat pe raza localităţilor Lunca Corbului, Albota, Costeşti, Bradu, Suseni şi Oarja din judeţul Argeş.

Executivul ar urma să aprobe, prin alte trei hotărâri, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unor sedii pentru unităţi de Parchet din municipiul Iaşi, a unei săli de sport polivalente de 5.000 locuri la Constanţa şi a unui bazin de înot în Vatra Dornei.

Pe agenda Guvernului, se mai află un memorandum având ca temă actualizarea statutului României din cel de “invitat” în cel de “participant” în cadrul Comitetului privind Politicile în Domeniul Mediului al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

CITEŞTE ŞI: Când trebuie puse anvelopele de iarnă. Care sunt amenzile

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Au fost amplasate primele containere supraterane în municipiul Craiova

Publicat

în

Iridex a început, luni, montarea containerelor supraterane în zona blocurilor din Craiova.

Potrivit graficului de lucru, operațiunea a luat startul în cartierul 1 Mai.

Amplasarea se va face, etapizat, pe cartiere.

Toboganele de gunoi din blocurile turn din Craiova vor fi desființate.

Colectarea deșeurilor menajere pe fracții va începe din data de 9 decembrie, spun cei de la Iridex.


În privința toboganelor de gunoi din blocurile turn, acestea nu vor fi desființate în momentul începerii amplasării containerelor supraterane, ci 30 de zile acțiunea se va derula paralel.

„Pentru a putea face o trecere cât mai ușoară, la noul sistem de colectare separată a deșeurilor reziduale, ghenele vor funcționa, în paralel cu containerele de tip Easy, timp de 30 de zile după ce au fost montate containerele supraterane. După cele 30 de zile, toboganele de gunoi din blocurile turn vor fi închise”, anunță reprezentanții Iridex.

Pentru începerea colectării separate în Craiova, operatorul de salubrizare a achiziționat toate cele 1.120 containere supraterane de tip Easy, conform obligației asumate, în urma solicitării făcute de Primăria Municipiului Craiova.


„Cele mai răspândite și valoroase materiale recuperate din fiecare casă, pe care avem obligația legală de a le colecta separat, sunt împărțite în 4 categorii principale: hârtie&carton, plastic&metal, sticlă și deșeuri reziduale.

Containerele amplasate la blocuri respectă un anumit cod de culoare, pentru o identificare rapidă și ușoară.

Recipientele albastre pentru hârtie&carton, cele galbene pentru plastic&metal, cele verzi pentru sticlă, iar cele negre pentru deșeuri reziduale, adică resturile de mâncare”, au mai precizat reprezentanții Iridex.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Imagini de ultimă oră de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Când s-ar putea circula pe tronsonul Valea Mare – Balş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

VIDEO | Imagini de ultimă oră de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Când s-ar putea circula pe tronsonul Valea Mare – Balş

Publicat

în

Noi imagini cu Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti au fost postate pe Youtube. În acestea se observă avansul considerabil al lucrărilor, în zona podului peste râul Olt şi bălţii Milcov.

Reprezentanţii constructorului nu au precizat, încă, data la care traficul rutier ar putea fi deschis pe tronsonul Valea Mare – Balş, care cuprinde centurile de ocolire ale Slatinei şi Balşului.

Recent, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, declara că acest lucru depinde de ritmul lucrărilor din ultimele săptămâni ale anului.


„În acest moment, lucrările pe Lotul 2 sunt într-un stadiu avansat, peste 90%, dar în momentul de faţă este o incertitudine cu privire la când se va da în circulaţie, la anul aceasta sau la începutul anului viitor. Mai sunt detalii de pus la punct şi în funcţie de ce va mai permite vremea în luna decembrie vor mai lucra. Proiectul este cu mult înaintea termenului care era decembrie 2022. Este aproape gata, cu un an înainte”, a declarat Marius Oprescu.

Proiectul “Drum Expres Craiova-Pitești” prevede construirea până la sfârșitul anului 2023 a 121,185 km de drum expres ( 2X2), 10 intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:


construirea a 121,185 km de drum expres;

crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a  proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

CITEŞTE ŞI: Olt: Sunt şcoli şi grădiniţe care fac testarea preşcolarilor şi elevilor, la clasă. În alte cazuri s-a ales scenariul „mixt”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Proiect pentru persoanele cu dizabilități din Târgu Jiu. Taxi social, de luni până vineri

Publicat

în

Persoanele cu dizabilități din municipiul Târgu Jiu au la dispoziție o mașină specială pentru transport, vehiculul respectiv fiind prevăzut cu o rampă pentru accesul scaunelor rulante.

Este vorba despre un proiect destinat persoanelor cu dizabilități care a prins deja contur, anunță primarul Marcel Romanescu.

 

„Este vorba despre un autoturism care va deservi nevoile acestor persoane, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00. Este un proiect cu finanțare europeana, realizat într-un parteneriat cu Asociația “Servim Comunitatea” și încurajez persoanele cu dizabilități sa apeleze cu încredere acest nou serviciu”, a menționat Romanescu.


Serviciul de tip „taxi social” are al bază un proiect al unei asociații din Târgu Jiu, fiind accesate fonduri europene în această direcție.  Beneficiarii nu achită cursele, dar trebuie ca deplasarea să aibă loc doar pe raza municipiului Târgu Jiu.

Această mașină poate fi solicitată de către persoanele cu dizabilități la numărul de telefon 0772.22. 33.44.

CITEȘTE ȘI: Olt: Primăria Balş extinde reţeaua de gaze naturale din oraş


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.