Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Cosmin Vasile (CJ Dolj): Singura șansă pentru dezvoltarea comunităților locale sunt fondurile externe

Publicat

în

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a declarat că accesarea de fonduri europene reprezintă aproape singura şansă de dezvoltare a localităţilor din judeţ.

Cosmin Vasile s-a angajat, la o întâlnire cu reprezentanţii GAL Calafat, că forul judeţean va susţine primăriile pentru accesarea de fonduri europene prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, actualului Plan Național de Dezvoltare Rurală și viitorului Plan Național Strategic și Programul Operațional Tranziție Justă.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții celui mai mare Grup de Acțiune Locală din Dolj, GAL Calafat. Primarii ne-au vorbit despre proiectele finanțate cu ajutorul fondurilor atrase în urma asocierii lor. Edilii au înțeles că singura șansă pentru dezvoltarea comunităților pe care le gospodăresc sunt fondurile externe. Autoritățile locale au la dispoziție mai multe linii de finanțare pe care le pot accesa pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. Planul Național de Redresare și Reziliență, actualul Plan Național de Dezvoltare Rurală și viitorul Plan Național Strategic și Programul Operațional Tranziție Justă sunt instrumente pe care edilii trebuie să le folosească cu un plan bine stabilit. Ne-am angajat să îi susținem pe toți primarii care reușesc să conceapă proiecte în beneficiul comunității, iar specialiștii noștri le vor sta la dispoziție pentru consultare și ghidare”, a afirmat Cosmin Vasile.


Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Cum arată sediul IML Craiova, instituție aflată în proces de reabilitare și modernizare

Publicat

în

Lucrările de reparații au avansat și fațadele au prins contur la Institutul de Medicină Legală din Craiova, anunță marți președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. 

Corpul de clădire care va servi drept registratură și casierie a fost deja finalizat.

Au fost refăcute tencuielile, au fost schimbate elementele de tâmplărie și s-a reparat acoperișul.


În interior, au fost înlocuite instalațiile sanitare și electrice, au fost refăcute tencuielile și podelele.

„O parte din fațada clădirii principale a fost deja reparată, iar în perioada următoare vor începe și lucrările la acoperiș. Tâmplăria nouă a fost deja montată în tot acest corp de clădire, iar lucrările se concentrează acum in interior. Instalațiile sanitare și electrice sunt înlocuite, pereții și tavanele sunt reparate, iar pardoselile sunt refăcute”, a scris Cosmin Vasile pe Facebook.

Clădirile în care funcționează Institutul de Medicină Legală Craiova se aflau într-o stare deplorabilă. Au intrat în reabilitare la începutul acestui an, investiția fiind de aproximativ 500.000 de euro.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Râmnicu Vâlcea: Traficul pietonal pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti a fost reluat

Publicat

în

Traficul pietonal pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti a fost reluat, anunță reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea. 

Traficul pietonal pe această structură a fost redeschis începând de marți.

„Ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare a căii pedestre de pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti, traficul pietonal pe această structură a fost redeschis începând de marţi, 21 septembrie, în zilele ce urmează fiind programată şi montarea covorului fonoabsorbant”, informează Primăria Râmnicu Vâlcea.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru secțiunea a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat

în

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești, până la sfârșitul lunii septembrie. 

Potrivit unui comunicat al CNAIR, este vorba de procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea 2: Boița – Cornetu.

Această prelungire ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștintă operatorilor economici prin clarificările publicate, informează reprezentanții CNAIR.


Aceștia mai psun că se are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie 2021, ora 15.00.

CITEȘTE ȘI: Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.