Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Contestaţii la licitaţia privind colectarea gunoiului, în judeţul Olt

Publicat

în

Au fost înregistrate contestaţii la licitaţia pentru colectarea gunoiului din judeţul Olt, în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID), proiect iniţiat cu fonduri europene de Consiliul Judeţean Olt.

Informaţia a fost confirmată de preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, care a vorbit despre procedura de licitaţie.

„În ceea ce priveşte proiectul privind deşeurile, din toate informaţiile pe care le deţin, înţeleg că, în cadrul procedurii, Comisia de licitaţie a înştiinţat cine a fost eliminat şi cine a rămas mai departe în cursă, şi există contestaţii”, a declarat Oprescu.


CITEŞTE ŞI: Ultimele informaţii despre colectarea gunoiului, în judeţul Olt. Patru firme au depus oferte

Partea de colectare a deşeurilor a fost scoasă din nou la licitaţie după rezilierea contractului cu Rosal Grup, care nu şi-a respectat niciuna din obligaţiile prevăzute în contract, nici după trei amânări pe care CJ Olt le-a dat societăţii pentru mobilizare. Astfel, firma trebuia să aducă în judeţ, până la 15 martie 2019, 70 de maşini de gunoi şi 90.000 de pubele, lucru care nu s-a întâmplat. Ca urmare a acestui fapt, ADI „Olt-Eco” a reziliat contractul.

Chiar şi aşa, din luna martie 2019, de când s-a dat ordinul de începere a activității în noua haldă, la Bălteni sunt depozitate gunoaiele din toate orașele, dar și din comunele Slătioara, Strejești, Cârlogani, Pleșoiu, Valea Mare, Curtișoara, Bârza și Bobicești. Gunoiul este colectat şi transportat de operatorii existenţi din aceste localităţi, până când CJ Olt va desemna în urma licitaţiei un nou operator unic pentru tot judeţul. Halda ecologică de la Bălteni este operată de asocierea Salubris şi Clean Prest Activ.


Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

DOLJ: A început asfaltarea celui de-al doilea tronson al drumului Giurgița-Plenița. În ce stadiu sunt lucrările

Publicat

în

Primii kilometri de pe tronsonul 2 al drumului județean 561A, cuprins între Moțăței și limita cu județul Mehedinți, se afaltează, în această perioadă, anunță președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. 

Miercuri și joi, se toarnă primul strat de asfalt pe porțiunea de la intersecția cu drumul național 56 Craiova-Calafat și până la intrarea în localitatea Moțăței, spune șeful administrației județene.


„Am mers, în această dimineață, pe șantier pentru a discuta cu constructorul despre următoarele etape de lucru. Astfel, pe parcursul lunii noiembrie va continua asfaltarea între Moțăței și Dobridor și pe tronsonul de drum cuprins între Plenița și limita cu județul Mehedinți. De altfel, am solicitat tuturor constructorilor ca, în următoarele săptămâni, să se lucreze în ritm alert pe drumurile cu șantiere deschise, astfel încât acestea să fie practicabile și pregătite pentru iarnă”, a precizat Cosmin Vasile.

În vederea reabilitării, Consiliul Judeţean Dolj a împărţit drumul Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi în două loturi.

Modernizarea se face cu fonduri europene, investiția însemnând aproximativ 48 milioane de euro.


Lucrările la primul tronson de drum sunt executate de asocierea de firme Domarcons SRL – Erpia SA. Contractul de lucrări are o valoare de 102.140.282,11 lei (inclusiv TVA), durata de execuție fiind de 24 de luni.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

TÂRGU JIU: Program separat pentru vaccinați și nevaccinați la Evidența Persoanelor și Starea Civilă. Soluția autorităților

Publicat

în

Serviciul de Evidență a Persoanelor și Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu vor funcționa, începând de joi, după un program special, astfel încât, atât persoanele imunizate împotriva Covid-19, cât și cetățenii nevaccinați să nu întâmpine probleme în ceea ce privește eliberarea documentelor necesare.

Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, programul va fi următorul:

Serviciul de Evidență a Persoanelor va funcționa astfel:


Luni, Marți și Miercuri: 14:00-15:30– se vor elibera actele pentru persoanele vaccinate;  15:30 – 16:00- pentru nevaccinați.

Joi: 8:30- 12:00- pentru vaccinați; 12:00- 12:30- pentru nevaccinați.

Vineri: 12:30- 13:00- pentru nevaccinați; 13:00- 14:00 pentru vaccinați.


Pentru persoanele nevaccinate, eliberarea documentelor se va face într-un ghișeu special amenajat, în afara instituției.

Serviciul de Stare Civilă va funcționa după același program, însă, pentru cazurile urgente, cum ar fi cele de naștere sau deces, va fi amplasat un ghișeu în afara instituției, unde vor fi eliberate actele, mai spun reprezentanții Primăriei Craiova.

CITEȘTE ȘI: Părinții care s-au vaccinat și au copii bolnavi de COVID nu vor putea beneficia de concediu plătit

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

VIDEO. Primarul din Balş, bilanţ la un an de mandat

Publicat

în

Primarul oraşului Balş, social-democratul Cătălin Rotea, a prezentat miercuri într-o conferinţă de presă, bilanţul activităţii primului an de mandat în fruntea urbei.

Rotea a explicat că deşi foarte multe proiecte de investiţii se află la stadiul de studiu de fezabilitate, deoarece atunci când a preluat conducerea primăriei, nimic nu era pregătit, a reuşit să îndeplinească deja mai mult de jumătate din promisiuni.

Proiecte finalizate: extinderea rețelei de iluminat public, reabilitarea Spitalului Orășenesc Balș – Laborator, Ambulatoriu, Secție Cronici, Dispensar TBC, amenajare curte interioară, înființare și modernizare locuri de joacă, montare stații de autobuz și mobilier urban, reabilitarea creșei – extindere cu 20 locuri, reabilitarea pieței – sector lactate, crearea unei scheme de ajutor fiscal pentru agenții economici (Kaufland, Joy), alimentare cu apă pe străzile: Stejarului, Macului, Răsăritului, înființarea unui nou sediu administrativ al primăriei Balș, introducerea rețelei WIFI gratis, investiții în școli.


Proiecte în derulare: alimentare cu apă pe străzile: Popa Șapcă, Mâinești și Luncii, introducere canalizare în zona Vârtina, introducere canalizare pe străzile Măceșului, Mihail Drumeș, Mărășești, Bradului, introducere canalizare în zona Corbeni/ Româna, reabilitarea spitalului: Camera de Gardă, Secția Pediatrie, Secția Radiologie, corp administrativ, bucătărie, construcție spălătorie nouă, amenajarea Parcului Balta Gării, înființare Centru Multifuncțional, înființare Bazin înot, crearea a 48 de locuințe sociale, modernizare esplanadă Casa Tineretului, modernizare străzi: 1 Decembrie, Frații  Buzești, Petre Pandrea și Nufărului, înființarea Parcului Industrial.

„S-a împlinit un an de când am depus jurământul pentru funcţia de primar al oraşului Balş. A trecut exact un an de când făceam mai multe promisiuni bălşenilor şi le mulţumeam pentru faptul că m-au învestit cu încrederea lor. A fost un an care a stat sub semnul pandemiei de COVID-19, un an cu bune, cu rele, un an în care nu m-am văietat niciodată, aşa cum am promis, de greaua moştenire pe care am găsit-o, chiar dacă ea a existat, şi un an în care am încercat să implementăm toate promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală. Cu foarte mare satisfacţie, pot să vă spun că mai mult de jumătate dintre promisiuni au fost finalizate sau începute şi că tot ce s-a spus în campania electorală va fi finalizat”, a declarat Cătălin Rotea.

Primarul a adăugat că multe dintre lucrările propriu-zise vor începe din primăvara anului viitor.


„Când iarna ne va lăsa, sau în primăvară, întreg oraşul va fi un şantier. Am să iau pas cu pas, chiar dacă nu îmi place această replică, ceea ce am spus în programul electoral”, a conchis Rotea.

CITEŞTE ŞI: CNSU: Noi excepţii de la certificatul verde

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.