Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Olt construieşte un drum nou. Unde se desfăşoară investiţia şi în ce stadiu este

Publicat

în

Consiliul Județean Olt construieşte un drum de la zero, în oraşul Balş, pentru accesul maşinilor de gunoi la Staţia de sortare, o dată cu operaţionalizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMD).

Consilierii judeţeni au aprobat, la sfârşitul săptămânii, un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului județului pe anul în curs, prin care a fost alocată o sumă importantă de bani obiectivului de investiții de la Balș.

Este vorba de 150.000 de lei, sumă care va fi folosită pentru o lucrare suplimentară în zona în care drumul se intersectează cu conductele de transport gaze naturale aparținând Transgaz.


CITEŞTE ŞI: Contestaţii la licitaţia privind colectarea gunoiului, în judeţul Olt

„Avem o lucrare începută, un drum către stația de transfer deșeuri Balș, iar pe acel drum a apărut o intervenție; trebuie să traversăm o conductă de gaze și au fost bani alocați pentru acea deviere”, a explicat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

În zona cu pricina, conductele de transport gaze trebuie protejate cu tuburi de protecție de oțel astfel încât să se respecte condițiile impuse de „Normele tehnice pentru proiectarea și execuția conductelor de transport gaze naturale-2013”, se precizează în proiectul aprobat.


Șeful CJ Olt mai spune că ar mai trebui o rectificare bugetară pentru ca lucrările la noul drum să fie finalizate până la sfârșitul anului în curs.

„Se lucrează la acest drum, sperăm ca, până la finalul anului, să avem și recepția finală. Totul depinde și de rectificarea noastră bugetară, să alocăm bani astfel încât să terminăm acest drum pentru că, în prima fază, la început de an, nu am alocat toți banii necesari pentru finalizarea lui”, a mai spus Oprescu.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

O singură firmă colectează gunoiul din tot judeţul. CJ Olt a semnat contractul

Publicat

în

Consiliul Judeţean Olt a reuşit să semneze contractul pentru colectarea şi transportului deşeurilor din judeţ, în cadrul Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor, proiect implementat cu finanţare europeneană. Firma care se va ocupa de acest serviciu pentru următorii opt ani, desemnată în urma licitaţiei, este Salubris SA.

CJ Olt anunţă printr-un comunicat că a fost încheiat „Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și  altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt”.

Astfel, devine operațional întreg Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Olt, proiect implementat de către instituția noastră, prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Sectorial – Mediu, în valoare de peste 38 milioane euro.


„Este un pas important pentru buna desfășurare a activității de salubrizare în județul Olt fiind vorba de un  contract, cu un operator unic, care deservește toate cele 112 localități”, transmite forul judeţean.

Se va realiza colectarea din ”poartă în poartă”, în zona locuințelor individuale, și la „punct fix”, în cazul blocurilor de locuințe.

Prin contract, este prevăzut ca operatorul de salubrizare să pună la dispoziția cetățenilor 90 de mii de pubele pentru deșeuri menajere.


Operatorul desemnat, în urma licitației publice, este SC Salubris SA,  iar durata contractului este de opt ani.

CITEŞTE ŞI: Veşti bune pentru fermieri. Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor vrea reactivarea Casei de Comerţ Unirea

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Clădirea Palatului Administrativ al județului Dolj, reabilitată prin PNRR. Au fost semnate primele documente

Publicat

în

Primele documente tehnice premergătoare etapei de introducere a proiectului de reabilitare a clădirii Palatului Administrativ al Județului Dolj în PNRR au fost semnate miercuri. 

Este vorba de contractul de expertiză tehnică, a studiului geotehnic, topografic cu documentație cadastrală, dar și de certificatele energetice pentru obiectivul de investiții “Consolidarea, reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii Palatului Administrativ al județului Dolj, monument istoric de interes național”.

Sunt primii pași importanți pentru introducerea proiectului de reabilitare a Palatului Administrativ, clădire-simbol a județului, în Planul Național de Redresare și Reziliență.


Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a semnat documentele împreună cu reprezentanții firmelor care se vor ocupa de studiile tehnice.

„Este o etapă importantă pentru acest obiectiv de investiții, am semnat documentele tehnice premergătoare acestui proiect, pentru a putea obține banii de la PNRR. Clădirea Palatului Administrativ este un monument istoric emblematic pentru Craiova, pentru județul Dolj și sper ca acest prim pas să fie începutului unei modernizări istorice”, a declarat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

CITEȘTE ȘI: Cereri pentru căsătorii la Poarta Sărutului. Ce spune edilul despre eveniment


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Au fost amplasate primele containere supraterane în municipiul Craiova

Publicat

în

Iridex a început, luni, montarea containerelor supraterane în zona blocurilor din Craiova.

Potrivit graficului de lucru, operațiunea a luat startul în cartierul 1 Mai.

Amplasarea se va face, etapizat, pe cartiere.

Toboganele de gunoi din blocurile turn din Craiova vor fi desființate.

Colectarea deșeurilor menajere pe fracții va începe din data de 9 decembrie, spun cei de la Iridex.


În privința toboganelor de gunoi din blocurile turn, acestea nu vor fi desființate în momentul începerii amplasării containerelor supraterane, ci 30 de zile acțiunea se va derula paralel.

„Pentru a putea face o trecere cât mai ușoară, la noul sistem de colectare separată a deșeurilor reziduale, ghenele vor funcționa, în paralel cu containerele de tip Easy, timp de 30 de zile după ce au fost montate containerele supraterane. După cele 30 de zile, toboganele de gunoi din blocurile turn vor fi închise”, anunță reprezentanții Iridex.

Pentru începerea colectării separate în Craiova, operatorul de salubrizare a achiziționat toate cele 1.120 containere supraterane de tip Easy, conform obligației asumate, în urma solicitării făcute de Primăria Municipiului Craiova.


„Cele mai răspândite și valoroase materiale recuperate din fiecare casă, pe care avem obligația legală de a le colecta separat, sunt împărțite în 4 categorii principale: hârtie&carton, plastic&metal, sticlă și deșeuri reziduale.

Containerele amplasate la blocuri respectă un anumit cod de culoare, pentru o identificare rapidă și ușoară.

Recipientele albastre pentru hârtie&carton, cele galbene pentru plastic&metal, cele verzi pentru sticlă, iar cele negre pentru deșeuri reziduale, adică resturile de mâncare”, au mai precizat reprezentanții Iridex.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Imagini de ultimă oră de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Când s-ar putea circula pe tronsonul Valea Mare – Balş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.