Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Județean depune spre finanțare 3 proiecte prin Programul „Anghel Saligny“. 50.000.000 de euro pentru modernizarea rețelei rutiere în Dolj

Publicat

în

Consiliul Județean (CJ) Dolj continuă strategia de accesare a finanțărilor nerambursabile pentru lucrări de îmbunătățire a rețelei de transport. Trei proiecte privind modernizarea unor artere rutiere cu o lungime cumulată de aproape 50 de kilometri, care asigură conexiuni cu județe învecinate, au fost aprobate în ședința extraordinară de joi, pentru a fi implementate în cadrul Programului Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny“.

Documentațiile care au fost votate în plenul Consiliului Județean Dolj vizează modernizarea drumului județean (DJ) 652B, care, pornind din drumul național 65C, traversează localitatea Călinești și ajunge la limita cu județul Olt, și a DJ 606A Breasta – Obedin – Mihăița – Potmelțu – Coțofenii din Dos – Scăești – Valea lui Pătru – Salcia – Argetoaia – Iordăchești – Piria – limita județului Mehedinți, în cazul căruia demersul a fost segmentat în 2 loturi.

Valoarea totală a celor 3 investiții se ridică la 243 de milioane de lei, echivalentul a peste 49 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei urmând să fie obținută de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“.


„Suntem hotărâți să folosim fiecare posibilitate de a atrage finanțări nerambursabile, fie din fonduri europene, fie de la Guvern, în mod special pentru susținerea programului nostru de modernizare a rețelei rutiere județene, care reprezintă o prioritate în strategia investițională a CJ Dolj.

Așa cum am mai spus, avem deja în implementare demersuri care vizează drumuri cu o lungime totală de peste 200 de kilometri, adică aproape o cincime din totalul celor pe care le administrăm, pentru care sumele necesare provin din Programul Operațional Regional, Interreg V-A România – Bulgaria sau Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Am făcut un pas important în direcția extinderii planului nostru investițional în domeniul transporturilor odată cu ședința extraordinară de astăzi a CJ Dolj, în cadrul căreia au fost supuse aprobării 3 proiecte de hotărâre necesare pentru a obține finanțare prin intermediul Programului Național de Investiții «Anghel Saligny» pentru noi demersuri de modernizare a infrastructurii rutiere. Astfel, am împărțit DJ 606A în două segmente, pentru a se încadra în valorile prevăzute în ghidul de finanțare, la care se adaugă drumul județean 652B Călinești – Vulpeni.


Odată aprobate aceste hotărâri, putem să depunem spre finanțare cele trei investiții care vizează, în total, aproape 50 de kilometri de drumuri și pentru care este nevoie de aproximativ 50 de milioane de euro, fonduri pe care le vom asigura în principal prin Programul «Anghel Saligny»“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Proiectul „Modernizare DJ 652B DN 65C – Călineşti – limita județului Olt“ are prevăzută o valoare totală de 22.261.557,15 lei, inclusiv TVA, din care 21.904.374,49 lei este finanțarea solicitată în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny“.

În cazul 606A Breasta – Obedin – Mihăița – Potmelțu – Coțofenii din Dos – Scăești – Valea lui Pătru – Salcia – Argetoaia – Iordăchești – Piria – limita județului Mehedinți, suma necesară pentru modernizare este de 90.546.975,96 lei pentru primul tronson (între Breasta și intersecția cu DJ 606F) și de 130.670.474,09 lei pentru cel de-al doilea, fondurile care urmează să fie asigurate de la bugetul de stat, prin PNI „Anghel Saligny“, ridicându-se la 84.284.966,36 lei, respectiv 122.182.061,40 lei.

Cele 3 proiecte prevăd intervenții complexe, care includ, în afara refacerii părții carosabile, lucrări precum amenajarea de trotuare cu o lungime cumulată de 59 de kilometri, realizarea de șanțuri și rigole în lungime totală de peste 84 de kilometri, dar și reabilitarea podurilor de pe traseele tronsoanelor de drum.

CITEŞTE ŞI: Trei drumuri judeţene şi două poduri noi din judeţul Olt, proiecte depuse de CJ pentru finanţare prin Programul „Anghel Saligny”

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

FOTO. Esplanada Slatinei, redată publicului. Proiect finalizat de Ziua Naţională

Publicat

în

Lucrările de reabilitare a Esplanadei din centrul Slatinei au fost finalizate, chiar de Ziua Naţională.

Primarul Emil Moţ a declarat că spaţiul de promenadă a fost redat publicului, însă fără o ceremonie de inaugurare, având în vedere restricţiile din cauza pandemiei.

„Esplanada este finalizată. Din păcate, nu putem face o ceremonie de inaugurare dar am ţinut să fie totul terminat până la 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. Cu această ocazie, îi invit pe toţi slătinenii să vină să se bucure de noua Esplanadă din centrul oraşului”, a declarat Moţ.


El a adăugat că au existat şi sincope în desfăşurarea proiectului, însă până la urmă calendarul a fost respectat.

„Lucrarea s-a încadrat în buget, nu există depăşiri, totul a fost conform proiectului. Din păcate, am întâmpinat câteva probleme cu o magistrală şi a trebuit să schimbăm toată canalizarea blocurilor T. Acum totul este ok”, a conchis Emil Moţ.

Valoarea proiectului se ridică la aproape nouă milioane lei, fără TVA.


Fosta Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina, cu multe hop-uri în implementare. Deşi, în 2007, lucrările la Esplanadă şi la Expo Parcul din apropiere au pornit cu avânt, aproape imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori, una după alta. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit în jur de 15 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

IML Craiova, clădire reabilitată de CJ Dolj. Cum arată acum imobilul

Publicat

în

Institutul de Medicină Legală Craiova are o nouă imagine, odată cu încheierea lucrărilor la fațadele clădirii.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, în interior, se lucrează în ritm susținut, astfel că s-au încheiat deja reparațiile curente ale încăperilor de la etaj și parter, din corpul din spate al clădirii.

Tencuielile vechi au fost îndepărtate și refăcute, pereții au fost vopsiți, s-au montat elementele de tâmplărie și parchetul și s-au schimbat instalațiile sanitare și electrice.


În acest moment, se intervine în spatiile destinate laboratoarelor, în birourile de la demisol și pe casa scării.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Publicat

în

Lucrările de reabilitare a străzii Văilor din Slatina au fost finalizate, artera având un aspect modern, dar şi o pistă pentru biciclete. Proiectul este derulat de Primăria Slatina, cu fonduri europene.

Proiectul „Modernizarea străzilor pe care circula transportul public si dezvoltarea infrastructurii pietonale in Municipiul Slatina” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 8,321,707.72 lei.

Din această valoare, 4,230,956.54 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 4.090.751,18 lei din bugetul local (contribuție proprie de 86,346.05 lei și 4,004,405.13 lei cheltuieli neeligibile).


Pe strada Văilor, a fost realizată şi o pistă de biciclete cu lățimea de 1,20 metri, pistă ce se va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu.

Potrivit primarului Emil Moţ, această pistă de biciclete va completa traseul de piste de biciclete ce se va crea printr-un alt proiect cu fonduri europene, deja semnat de municipalitate.

Totodată, au fost modernizate elementele pentru îmbunătățirea siguranței rutiere şi a fost refăcut carosabilul.


CITEŞTE ŞI: Slatina: Când se asfaltează strada Vintilă Vodă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.