Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Cinci parcări supraetajate construite în Craiova. În ce zone din oraș vor fi amenajate

Publicat

în

În Craiova vor fi amenajate, pentru început, cinci parcări supraetajate, autoritățile demarând procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate. 

Potrivit reprezentanțlor Primăriei Craiovei, primele parcări supraetajate în Craiova vor fi pe Calea Bucureşti(în două zone), în zona Pieţei Centrale, în zona Judecătoriei şi pe bulevardul Nicolae Romanescu-zona Parcului Nicolae Romanescu.

„Suprafețele de teren pe care se dorește amplasarea de parcări supraetajate sunt:


Calea Bucureşti intersecţie cu strada Horia, amplasamentul este situat în zona de locuinţe colective, având o suprafaţă de 1.500mp;

Zona Judecătoriei, amplasamentul este situat în zona istorică de locuinţe colective, având suprafaţă de 1.000 mp.

Vasile Alecsandri – zona Piaţa Mare, amplasamentul este situat în zona cu funcţiuni complexe de interes public şi servicii de interes general, zona protejată cu monumente şi ansambluri istorice izolate, având suprafaţa de 1000 mp.


Calea Bucureşti – zona Bl.C9-C10, amplasamentul este situat în zona de parcare/circulaţii carosabile, având suprafaţa de 238 mp.

Nicolae Romanescu nr.4A, amplasamentul este situat în zona mixtă de locuinţe cu servicii şi comerţ, zonă de protecţie a monumentului istoric „Parcul Nicolae Romanescu, având suprafaţă de 300mp”, se arată în Caietul de sarcini.

Durata de efectuare a SF-ului este de maxim 60 de zile de la data primirii ordinului de începere a servciilor, suma alocată fiind 134.226 de lei.

Sunt necesare aceste amplasamente, potrivir reprezentanților Primăriei Craiovei, din cauza „lipsei locurilor de parcare cât şi din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonelor în scopul redării activităţii acestora atât pentru cetăţenii oraşului cât şi pentru dezvoltarea potenţialului turistic al oraşului”.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Doldurea: Orice proiect european pe care îl facem de acum încolo trebuie neapărat să aibă o componentă de mediu

Publicat

în

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, spune că fără o componentă de mediu, va fi foarte dificil se mai acceseze fonduri europene.

De aceea, municipalitatea caracaleană a inclus în Strategia de dezvoltare astfel de componente, pe baza cărora vrea să acceseze aproximativ 40 de milioane de euro.

„Din discuţiile pe care le-am avut cu alţi primari, dar şi citind multă literatură de specialitate, am tras concluzia că orice proiect european pe care îl facem de acum încolo trebuie neapărat să aibă o componentă de mediu. Fără această componentă de mediu, nu vom accesa fonduri europene. Atunci am făcut o Strategie de dezvoltare, am făcut Planul de mobilitate urbană şi am creionat 24 de probleme, dintre care zece sunt de mare actualitate şi ele înseamnă vreo 40 de milioane de euro. Ne-am propus să mergem până unde se poate şi să pregătim documentaţia ca atunci când apare ghidul de finanţare să putem să le şi depunem”, a spus Doldurea.


„Dar, deocamdată, din păcate pentru noi toţi, în România nu au apărut ghidurile de finanţare pentru fondurile europene”, a adăugat primarul.

CITEŞTE ŞI: Parcul din Caracal îşi recapătă splendoarea de acum 100 de ani. Proiect cu fonduri europene de şase milioane de euro

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

DOLJ: Centru de cercetare în inteligență artificială, construit la Mischii. Va fi cel mai mare din Europa de Est

Publicat

în

Cel mai mare centru de cercetare în domeniul inteligenței artificiale din Europa de Est se construiește lângă Craiova, în comuna Mischii, a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. 

Pentru derularea activității, se va construi un centru format din cinci structuri, pe o suprafață de 2,5 de hectare.

„I-am cunoscut pe reprezentanții ClusterPower, investitorii români care au ales să dezvolte un imens centru de date în zona noastră și să pună, în acest fel, Craiova pe harta marilor structuri destinate inteligenței artificiale din întreaga lume. Pe o suprafață de peste 2,5 ha se vor ridica cinci unități, care vor funcționa cu maximă eficiență energetică datorită producerii energiei necesare în regie proprie. Centrul de comunicații va avea cel mai rapid transfer de internet din întreaga țară și va constitui un instrument la îndemâna tuturor factorilor implicați în cercetare și dezvoltare tehnologică pentru domenii extrem de vaste: sănătate, agricultură, transporturi, vânzări sau astronomie”, a precizat Cosmin Vasile.

Odată pus în funcțiune, acest centru de date va asigura conectarea cu tot vestul Europei, dar și cu Asia.

„I-am asigurat pe reprezentanții ClusterPower de tot sprijinul meu și al Consiliului Județean Dolj în ducerea la îndeplinire a demersului lor. Mă bucur că marii investitori se orientează către sud-vestul României și aleg județul Dolj pentru dezvoltarea afacerilor lor. Atât administrația județeană, cât și administrațiile locale, sunt deschise atragerii și colaborării cu marile companii care pot aduce plus valoare zonei, creează locuri de muncă și contribuie la creșterea durabilă a comunităților”, a conchis președintele CJ Dolj.


CITEȘTE ȘI: Parcul din Caracal îşi recapătă splendoarea de acum 100 de ani. Proiect cu fonduri europene de şase milioane de euro

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Parcul din Caracal îşi recapătă splendoarea de acum 100 de ani. Proiect cu fonduri europene de şase milioane de euro

Publicat

în

Un proiect cu fonduri europene în valoare de şase milioane de euro va transforma Parcul „Constantin Poroineanu” din Caracal astfel încât grădina publică să-şi recapete frumuseţea de acum un secol.

Primarul Ion Doldurea a explicat că proiectul este la faza de executare a documentaţiilor necesare.

„Parcul este cartea noastră de vizită, alături de alte clădiri. Anul trecut s-a făcut un proiect. În acest an s-a licitat proiectul tehnic, studiul dendrologic, studiul istoric, toate studiile necesare şi inclusiv proiectul tehnic. Termenul este până în decembrie, anul viitor. Eu sper să se întâmple mult mai repede, iar valoarea proiectului este de şase milioane de euro, bani europeni”, a explicat Ion Doldurea.


Primarul din Caracal a enumerat principalele modificări ce vor fi făcute prin implementarea proiectului.

„Ce presupune această schimbare şi transformare a parcului. În primul rând, prin acel studiu se va stabili valoarea fiecărui pom, iar prin studiul istoric vrem să aducem parcul ca acum 115 ani, când a fost făcut. Cei care vor proiecta noul parc vor încerca să-l aducă cât mai aproape de perioada respectivă. Se vor reface insula şi lacul. Insula cu acel pavilion vor fi refăcute, la fel şi podurile. După aceea, aleile de jur împrejurul pârâului vor fi refăcute, vom recrea Aleea îndrăgostiţilor şi alte zone cu pergole, flori. Parcul va fi cel mai frumos din ţară”, a conchis Doldurea.

CITEŞTE ŞI: 150 de noi locuri de muncă, în Caracal. Primar: Avem discuţii cu mai mulţi investitori, sperăm să-l nimerim pe cel mai bun


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.