AcasăADMINISTRAŢIECinci parcări supraetajate construite în Craiova. În ce zone din oraș vor...

Cinci parcări supraetajate construite în Craiova. În ce zone din oraș vor fi amenajate

În Craiova vor fi amenajate, pentru început, cinci parcări supraetajate, autoritățile demarând procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate. 

Potrivit reprezentanțlor Primăriei Craiovei, primele parcări supraetajate în Craiova vor fi pe Calea Bucureşti(în două zone), în zona Pieţei Centrale, în zona Judecătoriei şi pe bulevardul Nicolae Romanescu-zona Parcului Nicolae Romanescu.

„Suprafețele de teren pe care se dorește amplasarea de parcări supraetajate sunt:


Calea Bucureşti intersecţie cu strada Horia, amplasamentul este situat în zona de locuinţe colective, având o suprafaţă de 1.500mp;

Zona Judecătoriei, amplasamentul este situat în zona istorică de locuinţe colective, având suprafaţă de 1.000 mp.

Vasile Alecsandri – zona Piaţa Mare, amplasamentul este situat în zona cu funcţiuni complexe de interes public şi servicii de interes general, zona protejată cu monumente şi ansambluri istorice izolate, având suprafaţa de 1000 mp.


Calea Bucureşti – zona Bl.C9-C10, amplasamentul este situat în zona de parcare/circulaţii carosabile, având suprafaţa de 238 mp.

Nicolae Romanescu nr.4A, amplasamentul este situat în zona mixtă de locuinţe cu servicii şi comerţ, zonă de protecţie a monumentului istoric „Parcul Nicolae Romanescu, având suprafaţă de 300mp”, se arată în Caietul de sarcini.

Durata de efectuare a SF-ului este de maxim 60 de zile de la data primirii ordinului de începere a servciilor, suma alocată fiind 134.226 de lei.

Sunt necesare aceste amplasamente, potrivir reprezentanților Primăriei Craiovei, din cauza „lipsei locurilor de parcare cât şi din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonelor în scopul redării activităţii acestora atât pentru cetăţenii oraşului cât şi pentru dezvoltarea potenţialului turistic al oraşului”.

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri