Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Ce activitate a Prefecturii Olt este blocată deoarece postul de secretar general este încă vacant

Avatar

Publicat

în

O dată cu politizarea funcţiilor de prefect şi subprefect, reprezentantul Guvernului în teritoriu nu mai poate aviza o serie de documente, printre care cele emise de Comisia de fond funciar. Acestea ar trebui semnate de secretarul general al Prefecturii, însă postul acesta nu este încă ocupat în judeţul Olt, astfel că de aproape două luni este un blocaj în acest domeniu.

Prezent la emisiunea „Reporter 24”, prefectul Florin Homorean a explica că procedura pentru ocuparea funcţie de secretar general al Prefecturii Olt este în desfăşurare.

„Funcţia de secretar general al Prefecturii a mai existat. Acum a fost reintrodusă, odată cu schimbarea statutului prefectului şi subprefecţilor în demnitari. Noi am reorganizat instituţia pentru a înfiinţa această funcţie, am obţinut avizele necesare astfel încât organigrama instituţiei să fie legală. Suntem în procedură de a ocupa acest post. Deocamdată este vacant”, a declarat Homorean.


Acesta a adăugat că există o serie de condiţii specifice ce trebuie îndeplinite pentru ocuparea acestui post.

„Condiţiile de ocupare a unui post de înalt funcţionar public, acesta fiind nivelul la care este postul de secretar general, reprezintă o procedură mai complexă. Nu e ca şi cum ai da un simplu examen. Printre condiţiile care trebuie îndeplinite se numără acel curs de înalt funcţionar public, o vechime de minimum şapte ani în exercitarea studiilor de specialitate, jurist sau administraţie publică. Nu poţi aduce un inginer sau un electronist, spre exemplu”, a mai explicat acesta.

În ceea ce priveşte blocajul în domeniul fondului funciar, Florin Homorean a explicat că acesta va fi trecut, o dată cu aprobarea unei modificări legislative prin care şeful Serviciului Juridic din Prefectură va putea îndeplini atribuţiile secretarului, până la ocuparea acestui post.


„Conform Ordonanţei 4, şeful structurii juridice poate să contrasemneze ordinele emise  de către prefect. Am avut o perioadă în care anumite activităţi nu le-am putut desfăşura – nu numai noi, în Olt, dar în toată ţara – din cauza lipsei acestui post. Între timp, a trecut prin Parlament proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei 4 şi şeful structurii juridice va primi şi anumite capacităţi în ceea ce priveşte Legile fondului funciar, pentru că aici a existat un blocaj de două luni, care ar putea cumva să împieteze drepturile unor cetăţeni de a intra în proprietatea terenurilor. Vineri a trecut această lege şi este la promulgare”, a conchis Homorean.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Primul tramvai din seria celor 17 ajunge la Craiova abia la sfârşitul anului viitor. Anunţul primarului

Octavia Hantea

Publicat

în

Ministerul Dezvoltării a finalizat procedura de licitație pentru cele 17 tramvaie noi pentru Craiova, anunţă edilul Lia Olguţa Vasilescu. 

Contractul de achiziţie va fi semnat în cel mai scurt timp, firma care a câştigat licitaţia fiind din Polonia.

Primul tramvai va fi livrat Craiovei abia la finele anului viitor.


“Săptămana trecută am avut deja întâlnire cu Hanna Wiśniewska-Sarbu, reprezentanta firmei PESA, din Polonia, si urmează ca în cel mai scurt timp să semnez contractul de achiziție. Aceasta e vestea buna! Vestea mai puțin bună este ca primul tramvai va fi livrat abia la sfârșitul anului viitor, conform caietului de sarcini licitat la Ministerul Dezvoltării, după ce se obțin toate avizele necesare și intră în fabricație toate cele 17 tramvaie. Apoi vor fi livrate, lunar, câte trei tramvaie”, a explicat primarul Craiovei.

Finanțarea proiectului, în valoare de 156.400.000 lei, este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

De ce vrea USRPLUS ca pe buletine să nu mai fie trecute adresele de domiciliu

Avatar

Publicat

în

USR PLUS propune ca pe cărțile de identitate să nu ne mai fie trecute adresele de domiciliu, aspect care ar genera „o participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”, anunță copreședintele partidului Dan Barna.

„Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliție și-l vom propune colegilor noștri, este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea pe identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiționată de existența domiciulului pe respectiva carte de identitate”spune Dan Barna, citat de stiripesurse.ro.

El apreciază că acest lucru ar permite „o participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Super Rally, ediţia a IV-a la Craiova. Ce buget alocă primăria pentru evenimentul ce va fi organizat în septembrie

Octavia Hantea

Publicat

în

Cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Super Rally va avea loc, la Craiova, în perioada 10-11 septembrie, un proiect de hotărâre în acest sens urmând să ajungă pe masa consilierilor la şedinţa din această lună. 

La fel ca și la primele ediții, la evenimentul din acest an sunt așteptați să concureze la Craiova nume mari ale sportului automobilistic din țară, dar și din străinătate.

“Conceput ca o sărbătoare automobilistică, Craiova Super Rally 2021 se va desfășura în zona centrală a municipiului, pe un circuit special amenajat, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță și având ca principal scop promovarea orașului, crearea unui spectacol unic pentru spectatori și promovarea sportului automobilistic. Impactul pe care evenimentul din Craiova l-a avut, la edițiile precedente, s-a putut regăsi în creșterea numărului de turiști în unitățile de cazare de pe raza municipiului Craiova, în creșterea numărului de apariții media ce făceau referire la promovarea imaginii municipiului și a evenimentului pe plan regional și național, dar și în creșterea numărului de spectatori la fiecare ediție organizată, care au asistat gratuit la eveniment.


În cadrul evenimentului Craiova Super Rally 2021 pot participa piloți și copiloți cu licență anuală ”Super Rally” 2021, piloți cu licență FIA, alți piloți români și străini invitați de către organizator. Conform regulamentului depus de Asociația „Club Sportiv AMC Racing”, invitații participanți trebuie să aibă minim 18 ani și să depună cartea de identitate și o declarație pe propria răspundere la Directorul Sportiv sau la secretariat. Numărul maxim de concurenţi acceptaţi: 36. Printre invitații de seamă se numără Mihai Leu, Titi Aur, Dani Oțil, Lucian Răduți și Emil Ghinea”, se arată în raportul întocmit de către reprezentanţii Serviciului Imagine din cadrul Primăriei Craiova.

În calitate de partener al evenimentului, Municipiul Craiova va aloca suma de 177.500 lei de la bugetul local.

Cheltuielile pe care le suportă municipalitatea sunt: cuprinzând cheltuieli pentru: achiziții cupe diverse categorii; servicii închiriere ecran prezentare montare și demontare; servicii elaborare documentație tehnică și logistică (elaborare hărți traseu concurs, elaborare regulament particular concurs, elaborare necesar de arbitraj, elaborare transmitere radiocomunicații, măsurători traseu); servicii amenajare traseu concurs, amenajare probe, siguranță spectatori, închidere zone periculoase, poziționarea șicanelor pe probe, închidere traseu cu țăruși și bandă avertizoare; servicii cazare sportivi, oficiali și colaboratori; servicii arbitraj, servicii măsurători tehnice privind planul de securitate, harta de dispunere a oamenilor de ordine, harta dispunere arbitrii și stații radio, amenajare locuri de arbitraje, harta dispunere intervenție medical, hartă de stingere incendii, descarcerări; servicii de securitate și ordine; garduri, toalete ecologice servicii de radiocomunicații și echipamente asigurare eveniment, permis organizare, cronometraj, cheltuieli neprevăzute; diverse cheltuieli.


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.