Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Cadastru gratuit pentru patru comune din județul Dolj

Publicat

în

Cărțile funciare pentru cetățenii din comunele Moțăței, Calopăr, Cetate și Teslui, județul Dolj, vor fi eliberate gratuit pentru cetățeni.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din cele patru unități administrativ – teritoriale sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

„ Lucrările de cadastru general au ca durată estimată de cel puțin un an, iar în județul Dolj sunt 31 de comune care beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În Brădești și Pielești lucrările au fost finalizate, iar în comuna Dioști sunt în derulare. Au început lucrările la Bistreț, Rast, Leu, Giurgița. Pentru comunele Moțăței, Calopăr, Cetate și Teslui desfășurăm, în această săptămână, campania de informare a cetățenilor, iar pentru alte 18 UAT-uri a fost demarată procedura de achiziție publică a serviciilor de înregistrare sistematică a proprietăților, gratuit pentru cetățeni”, a declarat Alin Victor Dumitrescu, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobilară (OCPI) Dolj.


Directorul OCPI, șeful Biroului Înregistrare Sistematică și primarul comunei Moțăței, participă miercuri la primul eveniment de informare a cetățenilor cu privire la începerea procesului de înregistrare sistematică a proprietăților.

Joi, acțiunea va continua în comunele Calopăr și Cetate, iar vineri, în comuna Teslui.

CITEȘTE ȘI: Servicii gratuite de cadastru în alte 18 comune din județul Dolj


Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Cum arată sediul IML Craiova, instituție aflată în proces de reabilitare și modernizare

Publicat

în

Lucrările de reparații au avansat și fațadele au prins contur la Institutul de Medicină Legală din Craiova, anunță marți președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. 

Corpul de clădire care va servi drept registratură și casierie a fost deja finalizat.

Au fost refăcute tencuielile, au fost schimbate elementele de tâmplărie și s-a reparat acoperișul.


În interior, au fost înlocuite instalațiile sanitare și electrice, au fost refăcute tencuielile și podelele.

„O parte din fațada clădirii principale a fost deja reparată, iar în perioada următoare vor începe și lucrările la acoperiș. Tâmplăria nouă a fost deja montată în tot acest corp de clădire, iar lucrările se concentrează acum in interior. Instalațiile sanitare și electrice sunt înlocuite, pereții și tavanele sunt reparate, iar pardoselile sunt refăcute”, a scris Cosmin Vasile pe Facebook.

Clădirile în care funcționează Institutul de Medicină Legală Craiova se aflau într-o stare deplorabilă. Au intrat în reabilitare la începutul acestui an, investiția fiind de aproximativ 500.000 de euro.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Râmnicu Vâlcea: Traficul pietonal pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti a fost reluat

Publicat

în

Traficul pietonal pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti a fost reluat, anunță reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea. 

Traficul pietonal pe această structură a fost redeschis începând de marți.

„Ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare a căii pedestre de pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti, traficul pietonal pe această structură a fost redeschis începând de marţi, 21 septembrie, în zilele ce urmează fiind programată şi montarea covorului fonoabsorbant”, informează Primăria Râmnicu Vâlcea.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru secțiunea a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat

în

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești, până la sfârșitul lunii septembrie. 

Potrivit unui comunicat al CNAIR, este vorba de procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea 2: Boița – Cornetu.

Această prelungire ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștintă operatorilor economici prin clarificările publicate, informează reprezentanții CNAIR.


Aceștia mai psun că se are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie 2021, ora 15.00.

CITEȘTE ȘI: Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.