Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Cadastru general cu fonduri europene în Maglavit și Poiana Mare din județul Dolj

Publicat

în

În comunele Maglavit și Poiana Mare din județul Dolj vor demara lucrările de cadastru general, anunță reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj. 

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din cele două comune sunt gratuite pentru cetățeni, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Înregistrarea proprietăților din comunele Maglavit și Poiana Mare în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară vizează o suprafață de 9.894 de hectare, respectiv 14.968 de hectare.


Miercuri, a avut loc primul eveniment de informare a cetățenilor din cele două comune, cu privire la începerea procesului de înregistrare sistematică a proprietăților.

”În cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 (POR) sunt în derulare lucrări de înregistrare a imobilelor în nouă comune care beneficiază de finanțare europeană, respectiv Dioști, Bistreț, Rast, Leu, Giurgița, Moțăței, Calopăr, Cetate și Teslui. Azi încep lucrările și în comunele Maglavit și Poiana Mare la nivelul întregului teritoriu administrativ. Astfel, derulăm lucrări de cadastru general în 11 comune din cele 31 incluse în POR, iar până în prezent, au fost finalizate lucrările în Brădești și Pielești”, a precizat Ionuț Alexandru Popescu, inginer șef OCPI Dolj.

De asemenea, începând de miercuri, proprietarii din 14 UAT-uri din județul Dolj vor primi gratuit peste 11.000 de cărți funciare.


Cele 11.321 de imobile aparțin locuitorilor din comunele Apele Vii, Botoșești Paia, Cârna, Carpen, Castranova, Cetate, Ciupercenii Noi, Fărcaș, Gighera, Măceșu de Jos, Moțăței, Scăești, Vela și din orașul Dăbuleni. Lucrările de cadastru au început în perioada 2019-2020 și au vizat o suprafață totală de 8.911,3897 de hectare.

„În județul Dolj, prin programele derulate de ANCPI, au fost eliberate, gratuit pentru cetățeni, 318.985 de cărți funciare. Numai în acest an, am înregistrat 75.092 de acte pentru proprietăți, ceea ce ne menține pe un loc fruntaș în ierarhia națională.

În curând vor începe lucrări de înregistrare a imobilelor în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a PNCCF, acordată de ANCPI. 68 de primării din cele 75 eligibile au semnat contracte de finanțare cu OCPI Dolj și apoi cu prestatorii, aceste lucrări urmând să se desfășoare pe sectoarele cadastrale ale localităților.

Avem încredere că și în cadrul finanțării VII vom avea rezultate la fel de bune, cu sprijinul autorităților locale, al persoanelor fizice/juridice autorizate și al colegilor de la ANCPI, cărora le mulțumim pentru colaborare.”  a precizat Alin Victor Dumitrescu, director OCPI Dolj.

Din totalul de 111 UAT-uri din județul Dolj au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești), iar în alte 104 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

CITEȘTE ȘI: Masca de protecţie redevine OBLIGATORIE, pe stradă. Care sunt excepţiile

 

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Fonduri europene, la Caracal. Care este stadiul fiecărui proiect

Publicat

în

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, a trecut în revistă stadiul în care se află proiectele cu fonduri europene aflate în implementare, în municipiu.

Doldurea a arătat că în cazul majorităţii proiectelor s-a dat ordin de începere a lucrărilor.

„Referitor la fonduri europene, avem în lucru mai multe proiecte. Este vorba despre biblioteca municipală, un proiect de două milioane de euro, mai avem muzeul Romanţiului, ambele fiind începute. Una are termen de finalizare în iunie 2022, iar muzeul în luna decembrie 2022. Mai avem şi reabilitarea Casei Hagiescu unde vom face Muzeul de Etnografie al Romanaţiului. Şi acest proiect este început, ar termen 21 de luni”, transmite Ion Doldurea.


CITEŞTE ŞI: Caracal: Primarul Doldurea şi-a propus să atragă două milioane de euro, prin Programul „Anghel Saligny”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Un nou echipament modern, achiziționat cu fonduri europene de Compania de Apă Oltenia

Publicat

în

Compania de Apă Oltenia a recepționat, vineri, un nou utilaj achiziționat în cadrul unui proiect cu fonduri europene. 

Este vorba despre un excavator aspirator cu miniexcavator adițional, livrat în cadrul „Contractului DJ-PR-02 Procurare și furnizare echipamente”.


dav

„În acest moment, Compania de Apă Oltenia este singura companie publică ce deține un astfel de utilaj. Este extrem de util mai ales în cazul lucrărilor de remediere a unor avarii, întrucât aspiră atât apa, cât și materialul solid, ușurând astfel intervențiile”, au precizat reprezentanții CAO.

Contractul DJ-PR-02 Procurare și furnizare echipamente a fost adjudecat de S.C. GRĂDINARIU TRUCKS SOLUTIONS S.R.L., la o valoare de 7.749.000,00 Lei (fără TVA), costurile excavatorului aspirator cu miniexcavator adițional ajungând la 2,4 milioane lei (aproximativ 500.000 euro) din suma totală.

dav

Conform graficului de livrări prevăzut in contract, societatea câștigătoare urmează să mai livrezedouă autocurățitoare mici și o autocurățitoare mare.


Durata contractului este de 32 de luni, din care 8 luni furnizare, montaj și punere în funcțiune a echipamentelor și 24 de luni perioada de garanție, timp în care societatea va asigura asistența tehnică, întreținerea și reparațiile utilajelor, dacă este cazul.

dav

CITEȘTE ȘI: CNSU se reunește pentru a stabili ce restricții se vor aplica de luni. Ce măsuri sunt vizate

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

FOTO | Lucrările de reabilitare a drumului dintre Slatina şi Slătioara, pe barajul de pe râul Olt, reluate

Publicat

în

Lucrările de reabilitare şi asfaltare a drumului ce trece peste barajul de la Slătioara, secţiunea de la limita cu municipiul Slatina şi până la drumul judeţean DJ 677, au fost reluate.

Lucrările sunt finanţate de Consiliul Judeţean (CJ) Olt, dar proiectul este derulat de Primăria Slătioara.

În urmă cu o lună, CJ Olt a alocat 1.100.000 lei  către Primăria Slătioara, fondurile având ca destinaţie finanţarea reabilitării drumului dintre localitatea rurală şi Slatina, pe barajul de pe râul Olt.


Anul trecut, Primăria Slatina a reabilitat strada Basarabilor până pe Barajul de la Slătioara. Drumul nu este destinat traficului greu, iar municipalitatea a reabilitat această arteră în aşteptarea începerii lucrărilor de reabilitare a Podului Olt.

După finalizarea lucrărilor de pe raza teritorială a comunei Slătioara, şoferii vor avea o legătură directă cu Slatina, peste barajul de pe râul Olt.

CITEŞTE ŞI: Fostul şef al IPJ Vâlcea, Cosmin Iana, găsit incompatibil de inspectorii ANI


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.