Connect with us

ADMINISTRAŢIE

BILANŢ | Emil Moţ, patru ani de performanţă în administraţia publică locală

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, şi-a prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectele realizate în primii patru ani ai mandatului.

Edilul a vorbit şi despre cele mai importante proiecte aflate în curs, dar şi despre cele viitoare.

„Duminică vor fi alegeri şi toate administraţiile publice locale vor fi implicate în această cursă electorală. La noi, la Slatina, au trecut patru ani de când această echipă se află la conducere şi am considerat de cuviinţă ca cetăţenii municipiului Slatina, deşi foarte mulţi dintre ei ştiu, să cunoască mai în detaliu ce anume am făcut noi mai exact, în aceşti patru ani”, a declarat Emil Moţ.


Unul dintre principalele domenii de activitate în care municipalitatea slătineană a investit, în aceşti patru ani, a fost infrastructura.

„Dintre investiţiile în infrastructură, aş vrea să menţionez supralărgirea străzii Drăgăneşti. Am finalizat-o, acum o scurtă perioadă, este o investiţie foarte importantă pentru tot ce înseamnă platforma industrială din acea parte a oraşului, foarte importantă pentru toţi locuitorii oraşului nostru cu locurile de muncă acolo. De asemenea, o altă investiţie importantă finalizată de noi este strada Basarabilor, ieşirea spre Slătioara. În continuare, cu ajutorul Consiliului Judeţean, acea bucată de drum care duce la limita teritorială a municipiului Slatina, până la intersecţia cu drumul judeţean va fi asfaltată, iar cetăţenii care intră şi ies din Slatina vor avea un drum foarte-foarte bun. O altă investiţie mare în infrastructură este Varianta Oituz. Se lucrează, iar până în iarnă vom termina tot ce înseamnă strada Piteşti, iar cred că din primăvară intrăm peVarianta Oituz. Dintre proiectele de viitor, aş menţiona Centura Mediană a Slatinei, acel drum prin care intenţionăm să scoatem tot traficul greu din oraş, dar care din păcate este împotmolită la Curtea Constituţională”, a mai declarat Moţ

Totodată, alte lucrări în curs reprezintă semnele de circulaţie noi şi indicatoarele rutiere de orientare.  Primăria are în curs de execuţie alte 14 străzi noi.


Locuri de parcare

În perioada 2016-2019, au fost create un total de 314 locuri de parcare.

„Problema locurilor de parcare este stringentă, în Slatina. Din păcate, pe orizontal nu mai există teren unde să putem face mai multe parcări. Am identificat o posibilitate prin acele parcări supraetajate, care se pot amplasa pe suprafeţe mici de teren. Suntem în procedură de licitaţie şi pe 1-5 octombrie vom da câştigătorul pentru cele zece parcări supraetajate din municipiul Slatina. Sunt parcări pe care slătinenii le aşteaptă de foarte mult timp, suntem la finalul procedurii. Primăria Slatina are în vedere să extindă acest lot de zece parcări şi să mai facem o achiziţie de încă un lot de zece parcări, în alte zece noi locaţii”, a explicat primarul Emil Moţ.

Primăria realizează parcări şi în alte zone aglomerate ale oraşului.

„Mai avem în lucru o parcare pe trei niveluri la Aleea Muncii. S-a terminat licitaţia şi suntem la faza de obţinere a avizelor pentru autorizaţia de construire. În Eugen Ionescu am terminat studiul de fezabilitate, trebuie să urcăm caietul de sarcini în SICAP pentru o parcare subterană cu 80 de locuri, cu parc şi loc de joacă deasupra. Mai avem parcare la sol, pe strada Arcului, 75 de locuri, la Direcţia Agricolă. Suntem la faza de Proiect Tehnic, durată de trei luni. De asemenea, facem parcare la sol pe strada Crişan, unde e fosta sală de box Alro, cu 45 de locuri. Suntem la faza de evaluare financiară. Bineînţeles, avem în spatele Creşei Nr. 4, pe strada Zmeurei, unde există un teren, care a intrat în proprietatea municipiului Slatina şi unde vom construi 98 de noi locuri de parcare şi un loc de joacă. Cu această ocazie, mulţumesc consiliului judeţean pentru înţelegere şi pentru ajutor”, a conchis primarul.

103 blocuri anvelopate deja, 312 în următorii patru ani

După ce a reabilitate deja 103 blocuri de locuinţei, municipalitatea continuă investiţiile în acest domeniu.

„În Slatina şi noi la Primăria Slatina am pus un accent foarte mare pe ceea ce înseamnă eficienţa energetică. Din 2016 până acum, Primăria Slatina a anvelopat 103 blocuri, însemnând 185 de scări. După cum ştiţi, un an a durat licitaţia şi într-un final am semnat un acord cadru pe patru ani pentru reabilitarea termică a 312 blocuri de locuinţe, respectiv 599 de scări. Săptămâna aceasta, deja constructorii au intrat, au făcut măsurători, au pus schelele pe bloc şi se lucrează deja la patru blocuri de pe strada Cuza Vodă”, a declarat Emil Moţ.

Slătinenii pot în continuare să solicite pentru a intra în acest program.

„De asemenea, vreau să ştie slătinenii că prin intermediul asociaţiilor de proprietari, cereri de reabilitare se pot depune în continuare la Direcţia Patrimoniu. Sper ca într-un final să avem reabilitate toate blocurile din oraşul Slatina”, a mai spus primarul.

Lifturile, colectarea deşeurilor şi extinderea sistemului de supraveghere video, sunt alte componente care au reprezentat priorităţi, în perioada 2016-2020.

„Un alt lucru pe care l-am făcut şi a fost un succes, sunt cele 58 de lifturi care în momentul de faţă se montează. Au fost date în folosinţă 18 ascensoare, opt sunt curs de punere în funcţiune şi vom începe montajul şi la alte 32 de locaţii. O altă componentă a viziunii noastre pentru oraş a fost sistemul de colectare a deşeurilor. Am preluat acest sistem şi l-am dezvoltat. La ora actuală, prin ultimul contract pe care l-am semnat, Slatina este acoperită 100% cu acest sistem. Un alt lucru pe care l-am făcut a fost extinderea sistemului de supraveghere video. Acum se lucrează la el. În prezent, avem 180 de camere video, am montat 13 noi camere în parcul tineretului, iar acum se lucrează la extinderea sistemului de supraveghere şi se vor monta 10 camere fixe la intrările din municipiu, 53 de camere mobile, vom reface dispeceratul cu servere performante şi vom redimensiona reţeaua de fibră optică”, a mai spus primarul Slatinei.

Fondurile europene: 136 milione lei, în patru ani

O componentă importantă a tot ce înseamnă Primăria Slatina o reprezintă fondurile europene. 14 proiecte sunt deja semnate şi în diferite stadii de implementare.

„Este un subiect pe care nu l-am expus foarte mult pentru că nu aveam contractele semnate. Din 2017 am început să semnăm contracte pe fonduri europene. În momentul de faţă avem 14 contracte semnate şi bani atraşi mai mult de 136 milioane de lei. Aceştia sunt cerţi şi vor fi folosiţi pentru slătineni. Aş vrea să dau citire celor 14 proiecte semnate, care sunt în diferite stadii procedurale.

Marea majoritate sunt în stadiul de licitaţie: Modernizarea, eficientizarea, extinderea sistemului de iluminat public şi reabilitarea instalaţiilor electrice, Sistem integrat de management al traficului şi mobilităţii urbane şi impunerea regulilor de siguranţă şi securitate – asta înseamnă intersecţii semaforizate inteligent, Proiect integrat de mobiliate durabilă , Înnoirea parcului de vehicule prin achiziţia de autobuze ecologice, Dezvoltarea  unei reţele de staţii de transport public local inteligente şi autonome, Proiect integrat de modernizare a sistemului de transport public, E-ticketing – sistem integrat de plată a serviciilor comunitare, WIFI4EU – 21 de puncte de acces wifi, în tot oraşul, E-încărcare – Proiect de dezvoltare a infrastructurii de alimentarea a vehiculelor cu energie electrică, E-Slatina – proiect de simplificare a procedurilor şi introducerea de instrumente electronice pentru cetăţeni. De asemenea, pe partea de informatizare, lucrăm la un proiect mare ce vizează informatizarea tot ce înseamnă alte servicii din Primăria Slatina: urbanism, eliberare autorizaţii de construire, Direcţia de Asistenţă Socială şi celelalte servicii care sunt în legătură cu publicul şi încercăm să trecem totul online. Celalte proiecte: Achiziţia mijloace de transport public, Modernizarea străzilor Vintilă Vodă şi Văilor, Piste de biciclete – patru tronsoane, Reabilitarea Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian”, a arătat Emil Moţ.

Parcul Tineretului şi Restaurantul McDonald’s

Extinderea spaţiilor verzi s-a numărat printre realizările primarului Emil Moţ. În această perioadă a fost construit cel mai mare parc din Slatina, Parcul Tineretului.

„Am construit opt noi părculeţe în cartiere, am schimbat 2153 de bănci, 741 de pergole, 2614 cosşuri de gunoi, 46 de locuri de joacă au fost reabilitate, şapte noi locuri de joacă au fost construite. De asemenea, am reabilitate total Parcul Piteşti, acum lucrăm la Parcul Eugen Ionescu. Am construit cel mai mare parc din Slatina, Parcul Tineretului – 3,2 hectare”, a declarat Emil Moţ

Tot sub mandatul primarului Moţ a ajuns la Slatina franciza McDonald’s.

„Primul McDonald’s din Slatina: Ne-am zbătut mult, dar am reuşit să aducem investitorii de la McDonald’s, iar restaurantul a devenit un punct de atracţie pentru toată lumea”, a mai spus Moţ.

Noua Esplanadă

Iar investiţiile vor continua, asigură edilul. Deja se lucrează la noua Esplanadă şi primăria are proiectul pregătit pentru noua Bază „Dumitru Dobrescu”.

„Din cauza gradului avansat de degradare, a trebuit să luăm decizia să o modernizăm. De fapt, am schimbat-o total. Se lucrează şi probabil că la sfârşitul lunii octombrie, vom avea gata lucrările la Esplanada. Noi avem studiul de fezabilitate gata de foarte mult timp pentru tot ceea ce înseamnă Baza Dumitru Dobrescu. Am terminat terenurile de tenis, am făcut deja două reveniri la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a promova o Hotărâre de Guvern prin care să schimbăm destinul acelui teren, acelei gropi de gunoi. Am speranţa că după terminarea acestor alegeri, vom avea înţelegere şi la acest guvern şi ne vor promova această hotărâre ca să putem începe licitaţia şi să amenajăm şi acea zonă”, a mai arătat primarul.

În încheierea prezentării bilanţului, Emil Moţ le-a transmis un mesaj slătinenilor.

„Vreau să vă mulţumesc pentru aceşti patru ani. Sper cu bunăvoinţa slătinenilor, după data de 27 septembrie, să ne vedem în aceeaşi formulă, la alte conferinţe de presă, cu alte proiecte importante pentru locuitorii oraşului nostru”, a arătat el.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Slatina | Ultimele informaţii despre reabilitarea străzii Piteşti. Se aşterne primul strat de asfalt (VIDEO&FOTO)

Publicat

în

Traficul rutier urmează să se reia în condiţii normal pe strada Piteşti din Slatina, tronsonul dintre sensurile giratorii de la magazinul Dedeman şi până la Hanul Cireaşov.

Constructorul a început asfaltarea, la ora transmiterii acestei ştiri fiind aplicat primul strat pe acest tronson.

În prezent, şoferii care vin dinspre strada Cireaşov şi dinspre comuna Valea Mare trebuie să ocoloească pe următoarea rută: strada Prelungirea Piteşti – strada Grigore Alexandrescu – strada Carol I – strada Oituz.


Proiectul Primăriei Slatina vizează străzile Constantin Brâncoveanu, Oituz şi Piteşti, care preiau traficul greu din oraş.

Investiția depășește 35 de milioane de lei, fondurile fiind alocate din bugetul local. Autoritățile au inclus în proiect lucrări ample de modernizare, care presupun refacerea totală a carosabilului, dar și consolidarea zidului de sprijin al străzii Oituz și pasarele pietonale.

CITEŞTE ŞI: ANGAJĂRI la Jandarmerie. Sunt scoase la concurs 700 de locuri, din SURSĂ EXTERNĂ, iar înscrierile încep mâine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Parapete rutiere cu cabluri, montate pe Transalpina și Transfăgărășan

Publicat

în

25 de kilometri de parapete cu cabluri vor fi montați pe Transalpina și Transfăgărășan, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit o ofertă la licitația organizată în acest sens. 

Până la termenul limită din data de 1 septembrie, la licitația CNAIR a depus ofertă asocierea Winchmore Management Group (Leader) – Tesaro Kit Construct, scrie economica.net.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru este de 20,35 de milioane de lei, iar durata acestuia este de 36 de luni, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).


Prin montarea parapatelor rutiere cu cabluri, CNAIR anticipează o creștere a gradului de siguranță rutieră pe sectoarele de drum periculoase, prin protejarea vehiculelor împotriva intrărilor pe celălalt sens de circulație sau a ieșirilor de pe platforma drumului.

CNAIR are în vedere montarea parapetelor cu cabluri pe toata rețeaua de drumuri naționale, dar prioritare sunt DN7 Transfăgărășan și DN67C Transalpina, având în vedere gradul ridicat de accidente rutiere, din cauză că traseul este unul periculos, „cu multe viraje și curbe în ac de păr, iar riscul căderii în afara părții carosabile este destul de mare”.

Reprezentanții CNAIR precizează că astfel de parapet a fost montat în 2017 pe DN2, supranumit Drumul Morții, în zona localității Afumați.


„Proiectul pilot a s-a dovedit a fi un succes datorită faptului că de la montare nu s-a mai produs niciun accident grav soldat cu victime decedate”, spun reprezentanții CNAIR.

CITEȘTE ȘI: Activităţile economice se închid de la 18.00, în localităţile unde incidenţa COVID trece de 4 la 1.000

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

În ce stadiu sunt lucrările pe primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Lucrările la primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești, cel din județul Dolj, au ajuns la 38%, un stadiu bun având șantierele pentru care au fost emise autorizațiile, anul trecut. 

Potrivit prefectului județului Dolj, Nicușor Roșca, pentru ca lucrurile să nu fie scăpate de sub control, cum s-a mai întâmplat în trecut, este nevoie ca firma de construcții să continue în ritmul din prezent, cu mobilizare de muncitori și utilaje.

„În șantier se lucrează, am observat că acolo unde au fost emise autorizațiile anul trecut, stadiul este avansat. Mereu este nevoie însă de mobilizare, atât de oameni, cât și de utilaje în teren pentru ca lucrările să continue în cel mai bun ritm. Avem deja o execuție de 38 la sută din drum și voi inspecta periodic șantierul pentru a mă asigura că primul strat de covor asfaltic să fie turnat în grafic sau chiar mai devreme”, a declarat prefectul județului Dolj.

La vizita de lucru din luna august, anul acesta, prefectul a menționat că aproximativ 31% din lucrare era gata, semn că s-a mai făcut un pas.


Tronsonul 1 Craiova – Balș al DX 12 Craiova – Pitești se întinde pe o lungime de 17,7 km, valoarea acestuia fiind de 358 milioane lei (fără TVA).

Contractul de execuție a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parțial la finalul anului 2019.

Drumul expres Craiova – Pitești are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Alte două terenuri din zona CET din Târgu Jiu, scoase la licitație

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.