Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Bază de agrement pe Dunăre, la Corabia. Investiţia din fonduri europene depăşeşte 1,3 milioane lei

Publicat

în

Indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unei baze de agrement pe Faleza Dunării din Corabia au fost aprobaţi, luni, în Consiliul Local al oraşului. Investiţia se ridică 1.337.495,56 lei (TVA-ul este inclus) şi cea mai mare parte provine din fonduri europene.  

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Corabia, obiectivul de investiții „Amenajare Bază de Agrement Faleza Dunării Corabia’’ se va realiza prin Programul Operațional pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014 – 2020 – Măsura 1 – Diversificarea veniturilor prin dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement .

Proiectul prevede amenajarea unei baze de agrement pe faleza Dunării, în oraşul Corabia.  După finalizarea proiectului, pe fluviu vor putea fi folosite caiace sau hidrobiciclete.


„Acesta presupune lărgirea Coscanului (apă curgătoare) pe o lungime a acestuia de 505 m, ridicarea nivelului terenului de lângă acesta (CF 53108 și CF 53096) pe aceeași lungime, astfel încât să nu fie inundat prin împrăștierea pământului rezultat din excavarea Coscanului. Acesta va avea o adâncime de 1.5 m și va fi lățit cu 10 m, la momentul actual având o lățime de 20 m. Se va crea un bazin al bazei de agrement în continuarea Coscanului pentru staționarea caiacelor și hidrobicicletelor propuse a fi achiziționate prin prezentul proiect”, arată Primăria Corabia.

Lucrările ce urmează a se executa în vederea amenajării bazei de agrement sunt:

− pregătirea terenului;


− amenajarea căilor de acces către obiectiv;

− excavarea pământului în vederea ajungerii la cota proiectată;

− transportul pămâtului rezultat;

− împrăştierea materialului transportat;

− finisarea taluzului exterior şi îmbrăcarea acestuia cu materialul vegetal rezultat din decopertă;

− finisarea taluzelor;

− crearea unor alei pietonale în suprafaţă totală de 9.004 mp;

− creare bazin al bazei de agrement în continuarea Coscanului pentru stationarea caiacelor şi hidrobicicletelor propuse a fi achiziţionate prin prezentul proiect

− amplasare poduleţ din lemn deasupra intrării din Coscan în bazinul bazei de agreement;

− creare parcare auto în suprafaţă totală de 2.727 mp;

− amplasare poduleţ din lemn deasupra intrării din Coscan în bazinul bazei de agreement;

− construcţie foişor pentru recreere în suprafaţă de 63 mp;

− creare spatii verzi si auxiliare in suprafata totala de 13.079 mp.

Valoarea totală a investiției se ridică la 1.337.495,56 lei (TVA-ul este inclus).

„Se dorește realizarea unui complex reprezentativ, modern, care să respecte caracterul zonei și să intre în armonie cu elementele naturale înconjurătoare. Scopul investiției vizează dezvoltarea infrastructirii de agrement, creșterea numărului de vizitatori în oraș și, nu în ultimul rând, datorită accesului direct la Dunăre, creșterea atractivității zonei pescărești. În contextul prezentat se impune necesitatea asigurării unor spații de recreere, spații de desfășurare de activități sportive, care să vină în completarea activităților ce pot fi desfășurate în zona pescărească, pe lângă atracțiile turistice și de agrement din zonă”, conchid reprezentanţii Primăriei Corabia.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Caracal: Copacii uscaţi din Parcul Poroineanu au fost transformaţi în sculpturi

Publicat

în

Proiectul inițiat de Primăria Municipiului Caracal de recuperare a arborilor uscați din Parcul Constantin Poroineanu a prins viață.

Cei cinci sculptori invitați să pună în valoare 10 copaci uscați din parc au finalizat lucrările, vineri seară.

„Adevărate opere de arhitectură peisagistică au luat locul vechilor copaci gata să se prabușească. ​Sculpturile au fost efectuate în firidă (în interiorul arborelui) pentru a fi mai bine protejate”, anunță reprezentanții Primăriei Caracal.


Cei cinci sculptori participanți sunt: Gabi Rizea (Craiova)- Fata din plop, Micul Înger; Ioan Ungur (Târgu Mureș)- Ileana Cosânzeana, Fetița cu flori; Gabriel Pătrașc (Ilfov)- Fata verde, Metamorfoză; Viorel Rădăcină( Brașov)- Cunoaștere, Rugăciune; Adrian Voican (Vâlcea)- Îmbrățișare, Spirit de copac.

CITEȘTE ȘI: DOLJ: Lucrările de restaurare a culelor din Brabova și Cernătești, aproape de final. Ce alte investiții a mai anunțat președintele CJ

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Slatina | Ultimele informaţii despre reabilitarea străzii Piteşti. Se aşterne primul strat de asfalt (VIDEO&FOTO)

Publicat

în

Traficul rutier urmează să se reia în condiţii normal pe strada Piteşti din Slatina, tronsonul dintre sensurile giratorii de la magazinul Dedeman şi până la Hanul Cireaşov.

Constructorul a început asfaltarea, la ora transmiterii acestei ştiri fiind aplicat primul strat pe acest tronson.

În prezent, şoferii care vin dinspre strada Cireaşov şi dinspre comuna Valea Mare trebuie să ocoloească pe următoarea rută: strada Prelungirea Piteşti – strada Grigore Alexandrescu – strada Carol I – strada Oituz.


Proiectul Primăriei Slatina vizează străzile Constantin Brâncoveanu, Oituz şi Piteşti, care preiau traficul greu din oraş.

Investiția depășește 35 de milioane de lei, fondurile fiind alocate din bugetul local. Autoritățile au inclus în proiect lucrări ample de modernizare, care presupun refacerea totală a carosabilului, dar și consolidarea zidului de sprijin al străzii Oituz și pasarele pietonale.

CITEŞTE ŞI: ANGAJĂRI la Jandarmerie. Sunt scoase la concurs 700 de locuri, din SURSĂ EXTERNĂ, iar înscrierile încep mâine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Parapete rutiere cu cabluri, montate pe Transalpina și Transfăgărășan

Publicat

în

25 de kilometri de parapete cu cabluri vor fi montați pe Transalpina și Transfăgărășan, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit o ofertă la licitația organizată în acest sens. 

Până la termenul limită din data de 1 septembrie, la licitația CNAIR a depus ofertă asocierea Winchmore Management Group (Leader) – Tesaro Kit Construct, scrie economica.net.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru este de 20,35 de milioane de lei, iar durata acestuia este de 36 de luni, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).


Prin montarea parapatelor rutiere cu cabluri, CNAIR anticipează o creștere a gradului de siguranță rutieră pe sectoarele de drum periculoase, prin protejarea vehiculelor împotriva intrărilor pe celălalt sens de circulație sau a ieșirilor de pe platforma drumului.

CNAIR are în vedere montarea parapetelor cu cabluri pe toata rețeaua de drumuri naționale, dar prioritare sunt DN7 Transfăgărășan și DN67C Transalpina, având în vedere gradul ridicat de accidente rutiere, din cauză că traseul este unul periculos, „cu multe viraje și curbe în ac de păr, iar riscul căderii în afara părții carosabile este destul de mare”.

Reprezentanții CNAIR precizează că astfel de parapet a fost montat în 2017 pe DN2, supranumit Drumul Morții, în zona localității Afumați.


„Proiectul pilot a s-a dovedit a fi un succes datorită faptului că de la montare nu s-a mai produs niciun accident grav soldat cu victime decedate”, spun reprezentanții CNAIR.

CITEȘTE ȘI: Activităţile economice se închid de la 18.00, în localităţile unde incidenţa COVID trece de 4 la 1.000

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.