Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Autobuze electrice pe străzile Slatinei. Primarul şi jurnaliştii l-au testat pe primul

Publicat

în

Primarul Slatinei Emil Moţ a prezentat, marţi, unul dintre autobuzele full-electric care vor circula pe străzile din municipiu, începând cu luna decembrie.

Emil Moţ a explicat că este vorba despre un proiect cu finanţare europeană, accesat de Primăria Slatina, în valoarea de 25 de milioane de lei.

„Este un autobuz electric de prezentare. După cum ştiţi, Primăria Slatina a accesat un proiect cu fonduri europene, prin POR, în valoare de 25 de milioane de lei, din care am cumpărat zece autobuze full-electric, ecologice, cu o lungime de zece metri, cu 32 de locuri pentru pasageri, care vor începe să sosească în municipiul Slatina din luna decembrie. În fiecare lună vor veni câte două, iar în cinci luni vom avea o flotă completă de zece autobuze şi zece staţii de încărcare pe care le vom monta în baza Loctrans”, a declarat Emil Moţ.


În baza Loctrans vor fi staţiile de încărcare lente, dar în municipiul Slatina vor mai fi încă trei staţii de încărcare rapidă.

Primarul a adăugat că municipiul Slatina a mai accesat şi prin Ministerul Dezvoltării o finanţare în valoare de 27 de milioane de lei, prin care au mai achiziţionate opt autobuze full-electric, cu o lungime de 12 metri, cu 35 de locuri.

„Astfel, la finalul anului 2022, vom avea o flotă completă de 18 autobuze ecologice. Transportul în comun în Slatina va fi cu totul şi cu totul schimbat”, mai transmite edilul.


Achiziţia de autobuze electrice, parte din Sistemul de Management al Traficului rutier, care va duce la fluidizarea circulaţiei vehiculelor în municipiul Slatina.

„Sunt foarte multe maşini, este o problemă în toată ţara, dar sperăm ca prin acest sistem de management al traficului, cu inteligenţă artificială, cu semafoare inteligente cu camere care în funcţie de valorile de trafic vor schimba culorile”, a mai spus Moţ.

CITEŞTE ŞI: Drumul Expres Craiova-Piteşti | Se aşterne primul strat de asfalt pe Tronsonul I (VIDEO)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

IML Craiova, clădire reabilitată de CJ Dolj. Cum arată acum imobilul

Publicat

în

Institutul de Medicină Legală Craiova are o nouă imagine, odată cu încheierea lucrărilor la fațadele clădirii.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, în interior, se lucrează în ritm susținut, astfel că s-au încheiat deja reparațiile curente ale încăperilor de la etaj și parter, din corpul din spate al clădirii.

Tencuielile vechi au fost îndepărtate și refăcute, pereții au fost vopsiți, s-au montat elementele de tâmplărie și parchetul și s-au schimbat instalațiile sanitare și electrice.


În acest moment, se intervine în spatiile destinate laboratoarelor, în birourile de la demisol și pe casa scării.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Publicat

în

Lucrările de reabilitare a străzii Văilor din Slatina au fost finalizate, artera având un aspect modern, dar şi o pistă pentru biciclete. Proiectul este derulat de Primăria Slatina, cu fonduri europene.

Proiectul „Modernizarea străzilor pe care circula transportul public si dezvoltarea infrastructurii pietonale in Municipiul Slatina” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 8,321,707.72 lei.

Din această valoare, 4,230,956.54 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 4.090.751,18 lei din bugetul local (contribuție proprie de 86,346.05 lei și 4,004,405.13 lei cheltuieli neeligibile).


Pe strada Văilor, a fost realizată şi o pistă de biciclete cu lățimea de 1,20 metri, pistă ce se va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu.

Potrivit primarului Emil Moţ, această pistă de biciclete va completa traseul de piste de biciclete ce se va crea printr-un alt proiect cu fonduri europene, deja semnat de municipalitate.

Totodată, au fost modernizate elementele pentru îmbunătățirea siguranței rutiere şi a fost refăcut carosabilul.


CITEŞTE ŞI: Slatina: Când se asfaltează strada Vintilă Vodă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Pod în nordul judeţului, construit cu finanţare de la CJ Olt

Publicat

în

Consiliul Judeţean Olt construieşte un pod pe drumul judeţean DJ 546E, peste Valea Oporelu, în comuna Oporelu, valoarea investiţiei depăşind 1,8 milioane lei.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că investiţia va fi finanţată exclusiv din bugetul local al judeţului.

„Finanţarea este din bugetul local al judeţului Olt. Am aprobat indicatorii tehnico-economici. Încă nu avem banii, dar sperăm ca anul viitor, când construim bugetul, în baza hotărârii aprobate astăzi să putem prinde bani şi să realizăm acest pod”, a declarat Marius Oprescu.


Autorităţile judeţene au decis să intervină deoarece podul respectiv este într-o stare avansată de degradare, existând chiar riscul prăbuşirii acestuia.

CITEŞTE ŞI: Bani europeni pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din Piatra-Olt

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.