Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost semnat contractul pentru reabilitarea sistemului de tratare a apei şi apei uzate din Caracal. Finanţare cu fonduri europene

Publicat

în

Contractul de lucrări „Reabilitare Sistem de tratare apă în aglomerarea Caracal”, din cadrul proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în perioada 2014-2020” a fost semnat vineri, de Compania de Apă Olt (CAO).

Potrivit unui comunicat remis de Companie, acesta este unul din cele trei contracte prin care întreg sistemul de alimentare cu apă din municipiul Caracal va fi modernizat.

Prin contractul de lucrări ”Reabilitare Sistem de tratare apă în aglomerarea Caracal”, se vor realiza următoarele investiți


  • Reabilitare conductă de aducțiune existentă – 18 km;
  • Reabilitare Gospodăria de apă Redea;
  • Reabilitare Gospodăria de apă Anton Pann;
  • Reabilitare Gospodăria de apă Preuzinal.

Contractul a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii SC ELSACO ELECTRONIC SRL & CVW TECHNOLOGIES SA & CARMIN POPSTAR SRL, lider de asociere fiind SC ELSACO ELECTRONIC SRL. Valoarea contractului este de 35.669.971,51 lei fără TVA, din  care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata contractului de execuție este de 35 luni (6 luni durata de elaborare a proiectului tehnic, 26 de luni perioada efectivă de execuție a lucrărilor și 3 luni perioada de teste și punere în funcțiune), la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor.

CITEŞTE ŞI: O nouă investiţie cu fonduri europene pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canal din Balş. A fost semnat contractul de execuţie


„Acesta este primul contract de lucrări pe care îl semnăm pentru municipiul Caracal și mă bucur că pot să îi anunț pe locuitorii acestui oraș că vom începe investițiile în modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare. Cele mai multe fonduri din proiectul cu finanțare europeană ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în perioada 2014-2020” au fost alocate municipiului Caracal. Pentru că nu a făcut parte, atunci, din Compania de Apă Olt, Caracalul nu a putut beneficia de investițiile prin Programul Operațional Sectorial, așa că prin POIM avem șansa să schimbăm în totalitate, infrastructura veche de apă și canalizare, a municipiului și să îmbunătățim calitatea apei furnizate. Compania de Apă Olt contribuie, în acest fel, la dezvoltarea municipiului Caracal, un oraș important pe harta istorică și culturală a județului Olt, aflat acum în plină transformare. Investim azi pentru municipiul Caracal de mâine”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general al Companiei de Apă Olt.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Compania de Apă Olt va îmbunătăți standardele de viață ale locuitorilor din cele 25 de localități unde se vor realiza investiții, obiectivul principal fiind creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei.

CITEŞTE ŞI: Prima comună din Olt unde este sistată furnizarea apei, pe timpul nopţii, din cauza oamenilor care îşi udă grădinile din reţeaua publică

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

CRAIOVA: Fără apă caldă, întreaga săptămână, din cauza reviziei anuale

Publicat

în

Craiovenii nu vor avea apă caldă, în perioada 02-07 august, în acest interval efectuându-se revizia anuală a reţelei de termoficare.

Anual, SE Craiova II întrerupe livrarea apei calde menajere în municipiul Craiova, pentru această revizie anuală a rețelei de termoficare, scopul fiind, spun ei, reducerea riscurilor de apariție a problemelor în perioada rece.

Apa caldă va fi întreruptă în perioada 02 august, ora 00.00-07 august, ora 20.00.


CITEȘTE ȘI: Oltul și Doljul, sub Cod Portocaliu de caniculă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Strategia de dezvoltare a municipiului Caracal, pentru următorii ani, aprobată

Publicat

în

“Strategia de Dezvoltare Durabilă a municipiului Caracal 2021-2027” a fost aprobată în cadrul şedinţei de consiliu local din această lună, potrivit anunţului autorităţilor. 

Primarul Ion Doldura are în plan investiţii în modernizarea infrastructurii, a serviciilor şi a utilităţilor prntru ca municipiul Caracal să devină un pol agro-industrial şi turistic.

“Împreună vom implementa în perioada 2021-2027 Strategia (…) pentru a transforma Municipiul Caracal într-un pol agro-industrial și turistic, prin investiții continue în modernizarea infrastructurii, a serviciilor publice și utilităților (…)”, afirmă primarul minicipiului Caracal, Ion Doldurea.


Cei interesați pot consulta documentul pe site-ul primăriei.

CITEŞTE ŞI: Se vor majora impozitele pe clădirile și terenurile neîngrijite din Caracal. De când intră în vigoare măsura

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

DOLJ: A început asfaltarea Drumului Județean Giurgița-Moțăței

Publicat

în

Asfaltarea drumului DJ 561A din județul Dolj, pe tronsonul Giurgița-Moțăței, a fost demarată, potrivit anunțului președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile care vineri a mers pe șantier pentru a discuta cu constructorul despre graficul de activitate și termenele stabilite.

Șeful administrației județene a menționat că lucrările încep la ora 5 și se încheie la ora prânzului, atunci când intră în vigoare restricțiile de circulație pentru traficul greu, impuse de temperaturile ridicate.


„În aceste zile, se va turna primul strat de asfalt în interiorul localității Urzicuța, apoi, de săptămâna viitoare, utilajele și echipele de muncitori se vor muta în comuna Afumați. În extravilanul localităților se lucrează la structura drumului și la terasamente”, a precizat Cosmin Vasile.

În vederea reabilitării, Consiliul Judeţean Dolj a împărţit drumul Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi în două loturi.

Modernizarea se face cu fonduri europene, investiția însemnând aproximativ 48 milioane de euro.


Lucrările la primul tronson de drum sunt executate de asocierea de firme Domarcons SRL – Erpia SA. Contractul de lucrări are o valoare de 102.140.282,11 lei (inclusiv TVA), durata de execuție fiind de 24 de luni.

CITEȘTE ȘI: Cosmin Vasile (CJ Dolj): Singura șansă pentru dezvoltarea comunităților locale sunt fondurile externe

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.