Connect with us

ADMINISTRAŢIE

12 oferte depuse pentru reabilitarea DN 6 Alexandria-Craiova, care trece prin sudul judeţului Olt

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că 12 constructori au depus oferte pentru reabilitarea celor aproape 50 de kilometri din drumul naţional DN 6 Alexandria-Craiova, care trec pe teritoriul judeţului Olt.

Tronsonul respectiv este într-o stare dezastruoasă de aproape un deceniu.

„Mă bucur să anunț că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăești și Caracal, parte din DN6 Alexandria – Craiova, avansează în sfârșit. Licitația pentru acest proiect a fost relansată în luna martie a acestui an, iar astăzi s-au depus 12 oferte în cadrul procedurii”, a dezvăluit Drulă.


CITEŞTE ŞI: A fost lansată licitaţia pentru Centura de Ocolire Craiova Sud. Despre ce sector este vorba

În afară de repararea covorului asfaltic pe cei 48 de kilometri ai lotului care se află pe raza Județului Olt, modernizarea acestui drum presupune și reabilitarea a nouă poduri, inclusiv reparații capitale la podul peste râul Olt de la Stoenești.

Proiectul valorează circa 300 de milioane de lei, conform estimărilor, și va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.


Execuția lucrărilor va dura cel mult 18 luni, conform cerințelor Companiei de drumuri.

Porţiunea de drum Alexandria-Caracal trebuia executată de firma omului de afaceri Nelu Iordache, Romstrade, în asociere cu Ezentis Infrastructuras şi Euroconstruct Trading 98.

Deşi termen de finalizare era mai 2013, în luna iunie 2012, doar 13% din lucrare fusese finalizată.

Nu numai că nu a fost făcută lucrarea, dar drumul a fost lăsat într-o stare nepracticabilă. Diferenţa de nivel între cele două sensuri de mers dădea mari bătăi de cap şoferilor. Gropile din asfalt nu erau acoperite nici măcar provizoriu, ci doar semnalizate cu indicatoare rutiere. Pentru a le putea ocoli, şoferii intrau pe contrasens.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

CRAIOVA: Fără apă caldă, întreaga săptămână, din cauza reviziei anuale

Publicat

în

Craiovenii nu vor avea apă caldă, în perioada 02-07 august, în acest interval efectuându-se revizia anuală a reţelei de termoficare.

Anual, SE Craiova II întrerupe livrarea apei calde menajere în municipiul Craiova, pentru această revizie anuală a rețelei de termoficare, scopul fiind, spun ei, reducerea riscurilor de apariție a problemelor în perioada rece.

Apa caldă va fi întreruptă în perioada 02 august, ora 00.00-07 august, ora 20.00.


CITEȘTE ȘI: Oltul și Doljul, sub Cod Portocaliu de caniculă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Strategia de dezvoltare a municipiului Caracal, pentru următorii ani, aprobată

Publicat

în

“Strategia de Dezvoltare Durabilă a municipiului Caracal 2021-2027” a fost aprobată în cadrul şedinţei de consiliu local din această lună, potrivit anunţului autorităţilor. 

Primarul Ion Doldura are în plan investiţii în modernizarea infrastructurii, a serviciilor şi a utilităţilor prntru ca municipiul Caracal să devină un pol agro-industrial şi turistic.

“Împreună vom implementa în perioada 2021-2027 Strategia (…) pentru a transforma Municipiul Caracal într-un pol agro-industrial și turistic, prin investiții continue în modernizarea infrastructurii, a serviciilor publice și utilităților (…)”, afirmă primarul minicipiului Caracal, Ion Doldurea.


Cei interesați pot consulta documentul pe site-ul primăriei.

CITEŞTE ŞI: Se vor majora impozitele pe clădirile și terenurile neîngrijite din Caracal. De când intră în vigoare măsura

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

DOLJ: A început asfaltarea Drumului Județean Giurgița-Moțăței

Publicat

în

Asfaltarea drumului DJ 561A din județul Dolj, pe tronsonul Giurgița-Moțăței, a fost demarată, potrivit anunțului președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile care vineri a mers pe șantier pentru a discuta cu constructorul despre graficul de activitate și termenele stabilite.

Șeful administrației județene a menționat că lucrările încep la ora 5 și se încheie la ora prânzului, atunci când intră în vigoare restricțiile de circulație pentru traficul greu, impuse de temperaturile ridicate.


„În aceste zile, se va turna primul strat de asfalt în interiorul localității Urzicuța, apoi, de săptămâna viitoare, utilajele și echipele de muncitori se vor muta în comuna Afumați. În extravilanul localităților se lucrează la structura drumului și la terasamente”, a precizat Cosmin Vasile.

În vederea reabilitării, Consiliul Judeţean Dolj a împărţit drumul Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi în două loturi.

Modernizarea se face cu fonduri europene, investiția însemnând aproximativ 48 milioane de euro.


Lucrările la primul tronson de drum sunt executate de asocierea de firme Domarcons SRL – Erpia SA. Contractul de lucrări are o valoare de 102.140.282,11 lei (inclusiv TVA), durata de execuție fiind de 24 de luni.

CITEȘTE ȘI: Cosmin Vasile (CJ Dolj): Singura șansă pentru dezvoltarea comunităților locale sunt fondurile externe

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.