Connect with us

ADMINISTRAŢIE

12 oferte depuse pentru reabilitarea DN 6 Alexandria-Craiova, care trece prin sudul judeţului Olt

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că 12 constructori au depus oferte pentru reabilitarea celor aproape 50 de kilometri din drumul naţional DN 6 Alexandria-Craiova, care trec pe teritoriul judeţului Olt.

Tronsonul respectiv este într-o stare dezastruoasă de aproape un deceniu.

„Mă bucur să anunț că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăești și Caracal, parte din DN6 Alexandria – Craiova, avansează în sfârșit. Licitația pentru acest proiect a fost relansată în luna martie a acestui an, iar astăzi s-au depus 12 oferte în cadrul procedurii”, a dezvăluit Drulă.


CITEŞTE ŞI: A fost lansată licitaţia pentru Centura de Ocolire Craiova Sud. Despre ce sector este vorba

În afară de repararea covorului asfaltic pe cei 48 de kilometri ai lotului care se află pe raza Județului Olt, modernizarea acestui drum presupune și reabilitarea a nouă poduri, inclusiv reparații capitale la podul peste râul Olt de la Stoenești.

Proiectul valorează circa 300 de milioane de lei, conform estimărilor, și va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.


Execuția lucrărilor va dura cel mult 18 luni, conform cerințelor Companiei de drumuri.

Porţiunea de drum Alexandria-Caracal trebuia executată de firma omului de afaceri Nelu Iordache, Romstrade, în asociere cu Ezentis Infrastructuras şi Euroconstruct Trading 98.

Deşi termen de finalizare era mai 2013, în luna iunie 2012, doar 13% din lucrare fusese finalizată.

Nu numai că nu a fost făcută lucrarea, dar drumul a fost lăsat într-o stare nepracticabilă. Diferenţa de nivel între cele două sensuri de mers dădea mari bătăi de cap şoferilor. Gropile din asfalt nu erau acoperite nici măcar provizoriu, ci doar semnalizate cu indicatoare rutiere. Pentru a le putea ocoli, şoferii intrau pe contrasens.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

O singură firmă colectează gunoiul din tot judeţul. CJ Olt a semnat contractul

Publicat

în

Consiliul Judeţean Olt a reuşit să semneze contractul pentru colectarea şi transportului deşeurilor din judeţ, în cadrul Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor, proiect implementat cu finanţare europeneană. Firma care se va ocupa de acest serviciu pentru următorii opt ani, desemnată în urma licitaţiei, este Salubris SA.

CJ Olt anunţă printr-un comunicat că a fost încheiat „Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și  altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt”.

Astfel, devine operațional întreg Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Olt, proiect implementat de către instituția noastră, prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Sectorial – Mediu, în valoare de peste 38 milioane euro.


„Este un pas important pentru buna desfășurare a activității de salubrizare în județul Olt fiind vorba de un  contract, cu un operator unic, care deservește toate cele 112 localități”, transmite forul judeţean.

Se va realiza colectarea din ”poartă în poartă”, în zona locuințelor individuale, și la „punct fix”, în cazul blocurilor de locuințe.

Prin contract, este prevăzut ca operatorul de salubrizare să pună la dispoziția cetățenilor 90 de mii de pubele pentru deșeuri menajere.


Operatorul desemnat, în urma licitației publice, este SC Salubris SA,  iar durata contractului este de opt ani.

CITEŞTE ŞI: Veşti bune pentru fermieri. Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor vrea reactivarea Casei de Comerţ Unirea

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Clădirea Palatului Administrativ al județului Dolj, reabilitată prin PNRR. Au fost semnate primele documente

Publicat

în

Primele documente tehnice premergătoare etapei de introducere a proiectului de reabilitare a clădirii Palatului Administrativ al Județului Dolj în PNRR au fost semnate miercuri. 

Este vorba de contractul de expertiză tehnică, a studiului geotehnic, topografic cu documentație cadastrală, dar și de certificatele energetice pentru obiectivul de investiții “Consolidarea, reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii Palatului Administrativ al județului Dolj, monument istoric de interes național”.

Sunt primii pași importanți pentru introducerea proiectului de reabilitare a Palatului Administrativ, clădire-simbol a județului, în Planul Național de Redresare și Reziliență.


Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a semnat documentele împreună cu reprezentanții firmelor care se vor ocupa de studiile tehnice.

„Este o etapă importantă pentru acest obiectiv de investiții, am semnat documentele tehnice premergătoare acestui proiect, pentru a putea obține banii de la PNRR. Clădirea Palatului Administrativ este un monument istoric emblematic pentru Craiova, pentru județul Dolj și sper ca acest prim pas să fie începutului unei modernizări istorice”, a declarat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.

CITEȘTE ȘI: Cereri pentru căsătorii la Poarta Sărutului. Ce spune edilul despre eveniment


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Au fost amplasate primele containere supraterane în municipiul Craiova

Publicat

în

Iridex a început, luni, montarea containerelor supraterane în zona blocurilor din Craiova.

Potrivit graficului de lucru, operațiunea a luat startul în cartierul 1 Mai.

Amplasarea se va face, etapizat, pe cartiere.

Toboganele de gunoi din blocurile turn din Craiova vor fi desființate.

Colectarea deșeurilor menajere pe fracții va începe din data de 9 decembrie, spun cei de la Iridex.


În privința toboganelor de gunoi din blocurile turn, acestea nu vor fi desființate în momentul începerii amplasării containerelor supraterane, ci 30 de zile acțiunea se va derula paralel.

„Pentru a putea face o trecere cât mai ușoară, la noul sistem de colectare separată a deșeurilor reziduale, ghenele vor funcționa, în paralel cu containerele de tip Easy, timp de 30 de zile după ce au fost montate containerele supraterane. După cele 30 de zile, toboganele de gunoi din blocurile turn vor fi închise”, anunță reprezentanții Iridex.

Pentru începerea colectării separate în Craiova, operatorul de salubrizare a achiziționat toate cele 1.120 containere supraterane de tip Easy, conform obligației asumate, în urma solicitării făcute de Primăria Municipiului Craiova.


„Cele mai răspândite și valoroase materiale recuperate din fiecare casă, pe care avem obligația legală de a le colecta separat, sunt împărțite în 4 categorii principale: hârtie&carton, plastic&metal, sticlă și deșeuri reziduale.

Containerele amplasate la blocuri respectă un anumit cod de culoare, pentru o identificare rapidă și ușoară.

Recipientele albastre pentru hârtie&carton, cele galbene pentru plastic&metal, cele verzi pentru sticlă, iar cele negre pentru deșeuri reziduale, adică resturile de mâncare”, au mai precizat reprezentanții Iridex.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Imagini de ultimă oră de pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Când s-ar putea circula pe tronsonul Valea Mare – Balş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.