Connect with us

ACTUAL

„Ziua încrederii”, eveniment marcat la Școala Mihai Viteazul din Craiova. Proiect în premieră națională

Octavia Hantea

Publicat

în

Școala Mihai Viteazul din Craiova a sărbătorit, joi, în premieră națională, „Ziua Încrederii”, în cadrul unui proces de transformare a experiențelor de învățare ale copiilor.

Proiectul „Școala Încrederii” vizează schimbarea relaţiilor dintre elevi, profesori şi părinţi din neîncredere în încredere, din critică în acceptare constructivă, din dependenţă în autonomie.

Acest concept are la bază rezultatele studiului „Cercetarea şi cultivarea încrederii în şcolile din România”, care au relevat că lipsa încrederii între directori, profesori, părinţi şi elevi este una dintre principalele probleme cu care se confruntă învățământul de stat și se regăseşte, în egală măsură, în școlile din mediul urban și rural.


„Sunt fericita coordonatoare a acestui proiect minunat și alături de colegii mei super entuziasmați ne-am propus să facem o schimbare radicală în felul în care gândim și în care relaționăm cu elevii si familiile lor. Ne-am implicat cu inima deschisă în acest proiect pe o durată de 5 ani fiindcă suntem convinși că lucrurile importante și de impact nu pot avea loc peste noapte, ci este nevoie de efort susținut, dăruire și încredere. Suntem în primul an din cei cinci ai certificării, dar schimbările în bine au început să se simtă și suntem foarte încrezători că vom fi și mai bine, și mai zâmbitori și bucuroși să venim la școală, în fiecare zi. Este un proiect despre emoții, relații, încredere, dragoste și empatie. Ne vom descoperi pe noi înșine și vom vedea actul de predare cu alți ochi, mai atenți la nevoile elevilor și la elementul de geniu din fiecare dintre ei”, a declarat Tatiana Băloi, profesor limba engleză și coordonatoarea proiectului la nivelul școlii.

Prin acest proiect se intenționează ca școala să devină o comunitate a încrederii, contribuției și vitalității.

„Ieri, 13 mai, am sărbătorit pentru prima data în școala noastră  <<Ziua Încrederii>>. Ne-am propus să fie un eveniment de informare și de consolidare a încrederii în colegi si profesori. Elevii au purtat discuții cu profesorii despre <<Școala Încrederii>> și așteptările pe care le avem de la acest proiect, au rezolvat un quiz distractiv cu diverse situații ipotetice menite să evidențieze nivelul de încredere actual al elevilor, au participat la jocuri terapeutice cu scopul de a consolida încrederea la nivelul colectivului și au încărcat cu mesaje pozitive „Copacul Încrederii” situat pe unul din holurile școlii. Copiii au participat la orele obișnuite, însă acestea s-au desfășurat în jurul ideii de încredere. Ei au avut  ocazia să-și descopere vocea, să împărtășească ceea ce simt și să se implice în diferite discuții. Doar împreună putem face o schimbare sustenabilă în viața întregii comunități (profesori, elevi, părinți, bunici, vecini, prieteni). Stați aproape de noi și urmăriți-ne activitățile, vă promitem că vom fi la  înălțime!” a precizat prof.  Alexandrina Maria Năstase, director al Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul”.


Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova se numără printre cele 54 din România care au devenit parte din procesul „Școala Încrederii”.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

VIDEO. Incendiu la Spitalul de copii, în zona Terapiei Intensive

Avatar

Publicat

în

Incendiu la Spitalul de copii “Sfânta Maria” din Iași, în zona secției ATI, aflată la etajul al treilea. Nu s-au înregistrat victime, iar pentru lichidarea focarului, pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.

Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență precizează că incendiul a fost lichidat. Acesta s-a manifestat într-un salon, pe o suprafață de 15 mp. Nu sunt raportate victime. Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI. Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane și nu au fost raportate victime. Este vorba despre 5 copii, 3 părinți, 4 personal medical.

La nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Potrivit comunicatului inițial al IGSU, la fața locului salvatorii au intervenit cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară și 1 cisternă. Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobila.


Și Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat că “voi merge la fața locului, dacă va fi nevoie. Vreau să văd cu evoluează lucrurile. Nu știu care este cauza incendiului”.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Primul tramvai din seria celor 17 ajunge la Craiova abia la sfârşitul anului viitor. Anunţul primarului

Octavia Hantea

Publicat

în

Ministerul Dezvoltării a finalizat procedura de licitație pentru cele 17 tramvaie noi pentru Craiova, anunţă edilul Lia Olguţa Vasilescu. 

Contractul de achiziţie va fi semnat în cel mai scurt timp, firma care a câştigat licitaţia fiind din Polonia.

Primul tramvai va fi livrat Craiovei abia la finele anului viitor.


“Săptămana trecută am avut deja întâlnire cu Hanna Wiśniewska-Sarbu, reprezentanta firmei PESA, din Polonia, si urmează ca în cel mai scurt timp să semnez contractul de achiziție. Aceasta e vestea buna! Vestea mai puțin bună este ca primul tramvai va fi livrat abia la sfârșitul anului viitor, conform caietului de sarcini licitat la Ministerul Dezvoltării, după ce se obțin toate avizele necesare și intră în fabricație toate cele 17 tramvaie. Apoi vor fi livrate, lunar, câte trei tramvaie”, a explicat primarul Craiovei.

Finanțarea proiectului, în valoare de 156.400.000 lei, este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Un bărbat din Teleorman a murit, după ce a căzut cu maşina în râul Olt, în zona comunei Dăneasa

Avatar

Publicat

în

Un bărbat din Teleorman a murit, marţi, după ce a căzut cu maşina în râul Olt, în zona localităţii Dăneasa.

La locul evenimentului au fost mobilizați peste 20 de pompieri, cu două bărci cu motor, o autospecială pentru descarcerări grele, două autospeciale pentru primă intervenție, o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare. În sprijinul militarilor au venit și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt și un buldoexcavator de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dăneasa.

Autoturismul a fost găsit la aproximativ 20 de metri de mal, adâncime apei fiind de circa zece metri.


Șoferul a fost găsit de echipa de scafandri, în autoturism, în stop cardio-respirator, fiind adus în scurt timp la mal unde au fost începute manevrele de resuscitare.

„Pacientul, în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în județul Teleorman, a fost resuscitat aproximativ 50 de minute, fiind declarat decedat de echipajele medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, desfășurând activități pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.