AcasăACTUALZiua a cincea de război | Aviația ucraineană a anunțat distrugerea a...

Ziua a cincea de război | Aviația ucraineană a anunțat distrugerea a șase coloane de blindate rusești, dintre care două în regiunea Kievului. În oraș nu au mai fost semnalate confruntări semnificative în timpul nopții

spot_img

După patru zile de lupte, rușii reușesc să înainteze doar pe frontul de sud, spre Mariupol. Este raportat un desant marin (aproximativ 2000 de pușcași) la 40 Km vest de acest oraș, iar ucrainenii recunosc că au pierdut controlul Berdiansk, portul principal al flotei lor din Marea Azov. Totuși, înaintarea spre Odesa a fost oprită, iar incursiunea de duminică în Harkov, respinsă.

- Publicitate -

La Kiev rușii au nevoie să desfășoare poduri de pontoane pentru a putea avansa cu blindatele grele spre oraș, principalele poduri din jurul acestuia fiind aruncate în aer de ucraineni.

Armata ucraineană estimează că, până acum, rușii au pierdut 1500 de oameni, iar alți 3000 au fost răniți. Susține, de asemnea, că a doborât 27 de avioane și 26 de elicoptere inamice și că a distrus 150 de tancuri și 700 de vehicule blindate. Aceste date nu pot fi însă verificate și trebuie citite în contextul propagandei de război.


În timpul nopții de duminică spre luni, mai multe rachete au lovit orașele ucrainene, o parte dintre ele lansate de pe teritoriul Belarus. Una dintre ele a ajuns într-un bloc de locuințe din Cernihiv, oraș aflat la NV de Kiev, și pe care rușii au renunțat să încerce să îl mai cucerească după primele două zile de atacuri, preferând să-l ocolească pentru a înainta spre Kiev.

Armata ucraineană anunță că a respins atacul asupra orașului Irpin, o suburbie din NV Kievului și că a atacat șase coloane de blindate rusești, dintre care două în jurul Kievului. Presa ucraineană semnalează, într-adevăr, un atac (despre care susține că a fost cu rachete) la Makarov, 40 Km vest de Kiev. O altă coloană de blindate a fost reperată aseară în zonă, dar nu este clar dacă este aceeași despre care aviația ucraineană susține că a distrus-o în timpul nopții, câțiva kilometri mai la nord.

De precizat că aceasta NU este coloana de cinci kilometri semnalată de satelitul Maxar în decursul zilei de duminică, la Ivankiv, în zona de nord a Kievului, controlată acum complet de ruși.


Comandamentul aviației ucrainene a publicat imagini filmate din dronele TB 2 în timpul unui atac asupra unor rampe mobile de rachete rusești aflate la 100 km NV de Kiev. Autenticitatea informațiilor și a imaginilor nu poate fi confirmată din surse independente.

sursa: biziday

CITEŞTE ŞI: UE, decizii fără precedent: Livrează arme Ucrainei, îşi închide spaţiul aerian pentru ruşi şi interzice Russia Today şi Sputnik

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri