AcasăACTUALZeci de ţări, între care SUA şi Marea Britanie, vor oferi Ucrainei...

Zeci de ţări, între care SUA şi Marea Britanie, vor oferi Ucrainei arme, ajutoare militare şi provizii medicale

spot_img

27 de națiuni, inclusiv Marea Britanie, alte țări europene și SUA, vor oferi mai multe arme, provizii medicale și alte ajutoare militare Ucrainei, în timp ce aceasta luptă împotriva unei invazii rusești, potrivit Sky News.

- Publicitate -

Marea Britanie s-a oferit să efectueze “operațiuni logistice” pentru a sprijini livrarea donațiilor, a declarat o sursă din domeniul apărării.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a organizat vineri seară o conferință a donatorilor de ajutor militar, care s-a desfășurat virtual.


Aproximativ 25 de națiuni au participat la convorbire și toate au declarat că vor continua să contribuie cu ajutoare, unele spunând că pentru prima dată sprijinul lor va include arme letale. NATO a fost, de asemenea, reprezentat.

În plus, alte două țări care nu au putut participa la conferință au declarat separat că vor dona sprijin.

“Secretarul Apărării a ținut aseară o conferință virtuală a donatorilor cu peste 25 de țări, inclusiv SUA și Canada și unele țări din afara NATO, care și-au coordonat sprijinul pentru Ucraina. Acestea vor continua să ofere sprijin umanitar și militar, care include muniție și arme antitanc, iar Marea Britanie s-a oferit să efectueze operațiuni logistice pentru a sprijini livrarea donațiilor”, a declarat o sursă din domeniul Apărării.


Asistența include muniție, arme antitanc și arme antiaeriene, și ajutoare neletale, cum ar fi materiale medicale, notează Mediafax.

Olanda a anunțat că va furniza 200 de rachete Stinger – sisteme de apărare antiaeriană portabile.

Țări care anterior se opuneau trimiterii de arme pentru a ajuta forțele armate ucrainene au decis să facă acest lucru după decizia președintelui rus Vladimir Putin de a invada țara vecină.

Printre națiunile donatoare se numără și țări care nu fac parte din NATO.

CITEȘTE ȘI: Stare de asediu în Kiev. A intrat în vigoare sâmbătă seara și va dura până luni dimineață

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri