AcasăACTUALZeci de pasageri veniţi din Africa de Sud, testaţi pozitiv pentru COVID-19,...

Zeci de pasageri veniţi din Africa de Sud, testaţi pozitiv pentru COVID-19, pe Aeroportul Amsterdam

Şaizeci şi unu de pasageri care au venit cu două zboruri din Africa de Sud au fost testaţi pozitiv la Covid-19 la sosirea pe aeroportul din Amsterdam, a anunţat sâmbătă Autoritatea olandeză sanitară, care analizează rezultatele pentru găsirea noii variante Omicron, informează AFP.

“Ştim acum că 61 de rezultate au fost pozitive şi 531 negative”, a anunţat Autoritatea olandeză sanitară (GGD), precizând că pasagerii testaţi pozitiv au fost plasaţi în carantină într-un hotel din apropierea Aeroportului Amsterdam-Schipol, potrivit news.ro.

Pasagerii testaţi au sosit vineri la Amsterdam. Cei ale căror rezultate au fost negative îşi vor putea continua călătoria dacă nu locuiesc în Olanda. În caz contrar, ei se vor izola la domiciliu.


“Testele pozitive vor fi analizate pentru a determina pe cât posibil dacă este vorba despre noua variantă”, au adăugat autorităţile.

O nouă variantă a coronavirusului, Omicron, depistată pentru prima dată joi în Africa de Sud este considerată “îngrijorătoare” de OMS.

Aceasta reprezintă un risc “ridicat” şi “foarte ridicat” pentru Europa, a prevenit vineri seara Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).


În afară de Africa de Sud, Omicron a fost depistată în Malawi, în Israel la o persoană venită din Malawi, în Botswana, la Hong Kong şi în Belgia, ţară membră a UE.

CITEŞTE ŞI: GORJ: Chirurgul Neață, trimis în judecată pentru luare de mită

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri