AcasăACTUALZeci de doljeni spitalizați din cauza bolii diareice acute

Zeci de doljeni spitalizați din cauza bolii diareice acute

spot_img

Peste 50 de doljeni au ajuns la spital, în doar o săptămână, cu boală diareică acută, cei mai mulți dintre pacienți fiind copii cu vârste între 1 și 4 ani.  

- Publicitate -

Conform situaţiei DSP Dolj, afecţiunea a fost depistată direct în unităţile spitaliceşti.

Cele mai multe cazuri au impus internarea în spital.


„În cadrul activităţii de supraveghere şi control a BDA care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 1 iunie – 31 octombrie, în săptămâna 31/2021, în judeţul Dolj au fost diagnosticate 54 cazuri cu BDA, din care 0 diagnosticate de medicii de familie. Au fost internate în spital 54 de cazuri, toate confirmate, din care 3 cu etiologie precizată: 1 cu Rotavirus şi 2 cu Giardia. Nu s-au înregistrat decese la grupa de vârsta < 1 an. Nu s-au raportat cazuri suspecte de sindrom hemolitic uremic (SHU). Grupele de vârstă cele mai afectate au fost peste 1 – 4 ani (14 cazuri), 15 – 64 ani (14 cazuri), 0 – 1 an (12 cazuri) şi 5 – 9 ani (8 cazuri). La nivelul laboratoarelor din judeţ s-au lucrat un număr de 248 probe, din care 125 coproculturi (1 pozitivă cu Rotavirus) şi 123 ex. coproparazitologice (2 pozitive cu Giardia)”, informează DSP Dolj.

CITEȘTE ȘI: În ce stadiu a ajuns reabilitarea Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Craiova

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri