Connect with us

ACTUAL

Zboruri de la Craiova spre Birmingham, începând din luna octombrie

Publicat

în

Compania Wizz Air a anunțat două noi rute de la Craiova și Iași  spre Birmingham, în Marea Britanie, începând din 23 și 24 octombrie, anul acesta. 

Potrivit Wizz Air, zborurile de la Craiova la Birmingham vor începe pe 24 octombrie și vor fi disponibile marți și sâmbătă.

Orarul zborurilor Craiova – Birmingham – Craiova: W63765: Craiova (CRA) 14:00 – 15:25 Birmingham (BHX); W63766: Birmingham (BHX) 16:05 – 21:15 Craiova (CRA).


Biletele sunt deja disponibile pe site-ul companiei la tarife pornind de la 89 lei.

Aceasta este a doua rută din Craiova spre Marea Britanie(se mai zboară spre Londra) și a opta din rețeaua Wizz de la Craiova.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Se fac ANGAJĂRI în domeniul construcțiilor din România. Ce oferă firmele

Publicat

în

Firmele de construcții din România în lipsă de muncitori și personal calificat, încearcă să-i atragă pe români cu salarii mai bune și facilități pentru angajați.

100.000 de angajați lipsesc din domeniul construcțiilor, în România. Iar tendința este în creștere. Muncitorii pleacă din țară, iar alții nu par dispuși să le ia locul, potrivit newsweek.ro.

,,Oferim condiții de cazare, transport pentru cei care sunt la o distanță modestă, oferim tichete de masă, iar salariul minim la nivel național în domeniul construcțiilor este la 3.000 de lei brut”, spune Ramona Trancă – director economic grup firme de construcții.


Un muncitor în construcții, la o firmă din Oradea, poate câștiga chiar și 8.000 de lei pe lună, în timp ce un inginer constructor poate merge acasă chiar și cu 3.000 de euro, în funcție de proiect.

,,E o acută lipsă de personal. Lucrul ăsta se va resimți cu prisosință din primăvara anului viitor, atunci când lucrările vor începe din nou să crească”, declară Marius Dejescu – director general grup firme de construcții.

Odată cu creșterea veniturilor în construcții, unii români care au lucrat în străinătate au decis să se întoarcă. Zsolt a lucrat o vreme în Ungaria, însă de câțiva ani a revenit în România.


Belenyesi Zsolt – șef de echipă: ,,Salariile au cam crescut și la noi, am decis pentru că depărtat de familie e greu. Am și eu un copil care crește. Și aici e de lucru și se poate câștiga un ban”.

Specialiștii spun că una dintre soluții pentru a putea duce la bun sfârșit proiectele prin PNRR este atragerea românilor din diaspora acasă.

,,Aceste proiecte de investiții ne vor ajuta să creăm locuri de muncă, să fim competitivi, să rămână românii în țară, să frânăm emigrarea, să detensionăm piața forței de muncă și chiar să aducem românii înapoi”, spune Iancu Guda – analist economic.

Ing. Adriana Iftime – director general FPSC: ,,Noi evaluăm în momentul acesta că piața românească, dacă ar porni PNRR, ar putea să absoarbă circa 200.000 de muncitori, din care 100.000 apreciem că ar putea să fie necesari în ianuarie 2023″.

O altă soluție este aducerea de muncitori de pe piețele asiatice. Această fabrică de îmbrăcat volane din Oradea a adus deja câteva zeci de srilankezi și indieni, cărora le oferă casă, masă și un salariu de 2-3 ori mai mare decât cel de acasă.

Valeriu Trip – manager fabrică volane îmbrăcate: ,,Cei pe care i-am adus sunt de un an de zile, s-au acomodat foarte bine și sunt foarte mulțumit de ei”.

,,Trimit familiei cam 2.000 de lei lunar din salariu, iar mie îmi păstrez în România cam 1.000 de lei”, spune Chan – muncitor din Sri Lanka.

Planul Național de Redresare și Reziliență al României ar trebui aprobat la finalul lunii septembrie.

CITEȘTE ȘI: LOCURI DE MUNCĂ la stat. Ce instituţii din Olt fac ANGAJĂRI

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Craiova se apropie de SCENARIUL ROŞU. Care este incidența cazurilor Covid

Publicat

în

Municipiul Craiova se apropie de scenariul roșu, după ce marți rata de infectare a ajuns la 2,89 cazuri la mia de locuitori.

Alte opt localități din județ au o incedență a cazurilor de coronavirus peste pragul de 3.

Marți, în județul Dolj au fost confirmate alte 70 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.


Situația în județ este următoarea:

 

LOCALITATE

 

 

INCIDENȚA LA 1000 DE LOCUITORI

 

GHERCEŞTI 5,95
FĂRCAŞ 4,77
BECHET 4,65
CÂRCEA 4,49
CATANE 4,16
CALOPĂR 4,07
ŞIMNICU DE SUS 3,98
TEASC 3,29
VÂRTOP 2,96
GALICIUICA 2,95
GIUBEGA 2,92
MUNICIPIUL CRAIOVA 2,89
ROJIŞTE 2,75
BĂILEŞTI 2,72
ROBĂNEŞTI 2,71
PIELEŞTI 2,61
GALICEA MARE 2,53
MĂCEŞU DE JOS 2,44
MALU MARE 2,43
ŢUGLUI 2,39
ARGETOAIA 2,38
MISCHII 2,36
ORAŞ DĂBULENI 2,28
CĂLĂRAŞI 2,22
MELINEŞTI 2,11
LEU 2,06
PODARI 2
SECU 1,96
CELARU 1,88
PERIŞOR 1,84
MUNICIPIUL CALAFAT 1,78
SEACA DE CÂMP 1,74
VÂRVORU DE JOS 1,66
MOŢĂŢEI 1,64
GHINDENI 1,62
BULZEŞTI 1,6
RADOVAN 1,54
COŞOVENI 1,5

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Pensia de urmaș. Ce trebuie să știe elevii și studenții

Publicat

în

Reprezentanții Casei Naţionale de Pensii Publice au anunţat condiţiile impuse pentru plata pensiilor de urmaş în acest an școlar, atât pentru elevi, cât și pentru studenți.

Astfel, elevii urmaşi care au împlinit vârsta de 16 ani au obligația să prezinte, până pe 25 septembrie 2021, adeverința din care să rezulte că urmează o formă de învățământ organizată.

„În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2021 se reține de la plată”, informează  Casa Naţională de Pensii Publice.


În privința studenților, aceștia trebuie să îndeplinească mai multe condiții, după caz: să depună la sediul caselor teritoriale de pensii  – până la data de 25 septembrie 2021 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor (model); să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2021 – adeverința în original sau copie/electronic din care să rezulte că, în anul universitar în curs, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii; să depună adeverința în original la sediul casei teritoriale de pensii – până la data de 25 decembrie 2021.

În cazul nerespectării condițiilor de mai sus, „drepturile de pensie de urmaș ale studenților se rețin la plată”.

CITEȘTE ȘI: 200 de meserii din România, DISPAR. Care este motivul


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.