Connect with us

ACTUAL

Vreme caldă în a doua săptămână din noiembrie. Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Publicat

în

Vremea se va încălzi de săptămâna viitoare. Luna Noiembrie începe cu câteva zile friguroase, apoi temperaturile urcă până la 22 de grade în fiecare regiune, potrivit ANM.

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 1 – 14 noiembrie 2021.

OLTENIA


După două zile normale termic, vremea se va încălzi în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 17-20 de grade și minime de 9-11 grade. Apoi temperatura aerului va scădea până pe 7 noiembrie, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13-15 grade, iar cea a minimelor de 5-7 grade. Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie și 5-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului celor două săptămâni.

BANAT

Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 18-22 de grade și minime în jurul a 12 grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel că până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variații de la o zi la alta, se va înregistra o medie a valorilor maxime cuprinsă între 14 și 17 grade și minime de 5-8 grade. Temporar va ploua în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după 10 noiembrie.


CRIŞANA

La începutul intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14-16 grade, iar a celor minime de 3-5 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime în jurul a 22 de grade și minime de 10-12 grade. Scăderea de temperatură estimată pentru 5 și 6 noiembrie, va readuce regimul termic în limite normale pentru această dată, respectiv o medie a valorilor maxime de 13-14 grade și de 4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, în general cuprinse între 12 și 16 grade și minime de 4-6 grade.
În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Sunt posibile ploi temporare și după 10 noiembrie.

TRANSILVANIA

La nivelul acestei regiuni, în primele două zile ale intervalului, se vor înregistra maxime în jur de 13 grade şi minime în medie de 0…2 grade. Apoi vremea se va încălzi iar în zilele de 4 şi 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19…22 de grade şi minime de 8…10 grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12…13 grade şi de 2…4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, uşor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 14…15 grade, dar mai scăzute spre final spre 10…12 grade, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative şi se vor menţine, la o medie regională de 2…4 grade. Trecător se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 10 noiembrie.

MARAMUREȘ

În primele două zile ale intervalului, vor fi maxime în jur de 13 grade şi minime în medie de 0…2 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când sunt estimate maxime de 20…22 de grade şi minime de 8…10 grade. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12…13 grade şi minime de 4…6 grade. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, uşor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 15…16 grade, dar mai scăzute spre final spre 10…12 grade, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative, la o medie regională de 3…5 grade. În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată şi după 10 noiembrie.

MOLDOVA

În primele 2 zile ale intervalului, la nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în limite normale, respectiv o medie de 14 grade pentru maxime şi de 4 grade pentru minime. Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18…21 de grade şi minime în general de 8…11 grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel că, până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variaţii de la o zi la alta, se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 12…14 grade şi de 4…6 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în zilele de 2, 5 şi 6 noiembrie şi după 10 noiembrie.

DOBROGEA

La nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în creştere până în 5 noiembrie, când media maximelor va atinge 18 grade, iar cea a minimelor 10…11 grade. Vremea se va răci pe 6 şi 7 noiembrie, apoi devenind apropiată de normalul termic astfel încât în cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 13…15 grade şi de 7…9 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în intervalele 1-3 noiembrie şi 11-14 noiembrie.

MUNTENIA

După două zile normale termic, între 3 şi 5 noiembrie procesul de încălzire va determina creşterea mediiilor regionale a temperaturilor maxime de la 18 la 21 de grade şi a minimelor de la 9 la 11 grade. Între 5 şi 7 noiembrie temperatura aerului va fi în scădere, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, cu mici variaţii de la o zi la alta, media temperaurilor maxime va avea valori de 13…15 grade, iar cea a minimelor de 5…7 grade. Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie şi 6-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în creştere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14…15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4…6 grade. Vremea se va răci pe 6 şi 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni, când nu sunt estimate variaţii mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7…10 grade şi ale minimelor de 1…3 grade. Vor fi precipitaţii în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2 – 3 noiembrie şi 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ceva mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Locuri de muncă LA STAT în Gorj. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, printre instituțiile care fac angajări

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

FOTO | Ce planuri și vise au copiii și adolescenții care miercuri au participat la manifestările organizate, de Ziua Națională a României, la Craiova

Publicat

în

Ziua Națională a României a fost marcată și în municipiul Craiova, centrul orașului fiind locul în care doljenii au ajuns pentru a participa la ceremonia organizată de către autorități. 

După discursul oficialităților, au avut loc și depuneri de coroane, dar momentul mult așteptat al zilei a fost parada organizată cu responsabilitate, ca în fiecare an.

Nici cei mici nu au lipsit din centrul urbei.


Tancuri, mașini de poliție, câinii salvatori sau mașinile de pompieri, toate acestea au fost în centrul atenției, mii de momente fiind imortalizate de către cei prezenți la ceremonie.

Micuții au vise mărețe. Vor să devină militari, alții pompieri, mulți cred că meseria de polițist sau cea de medic li se potrivește mai bine.

Ei știu că trebuie să învețe bine pentru a-și atinge obiectivele și speră să nu mai fie nevoiți să facă ore online. Le-a fost greu anul trecut și unora le este greu și acum. Au și examene și, evident, emoții.


Unii vor să învețe la liceele din Craiova, alții, cei din clasa a XII-a, vor pleca la facultăți din țară sau de peste hotare, chiar. Nu știu când și dacă vor mai reveni în orașul în care și-au petrecut copilăria și adolescența, dar speră ca lucrurile să se îndrepte. Să li se ofere și tinerilor o șansă, aici, în țara lor!

Parada militară a fost momentul care a marcat finalul manifestărilor organizate la Craiova cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

CITEȘTE ȘI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Femeie accidentată MORTAL la Filiași

Publicat

în

O femeie îm vârstă de 82 de ani, din orașul Filiași, județul Dolj, a decedat, miercuri, după ce a fost lovită de o mașină. 

Potrivit IPJ Dolj, accidentul a avut loc în orașul Filiași.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit că bărbatul în cauză, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Racoțeanu, din Filiași, ar fi accidentat o femeie de 82 de ani, din Filiaşi, care s-ar fi angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis. În urma evenimentului rutier, din păcate, femeia a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.


Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de ucidere din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului.

CITEȘTE ȘI: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

Publicat

în

Ziua Naţională a României a fost marcată, miercuri, la Slatina printr-o ceremonie desfăşurată pe Esplanda din zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Manifestările s-au desfăşurat sub auspiciile regulilor pandemiei, iar din acest motiv nici nu s-a organizat o defilare a Gărzii de Onoare. Câteva zeci de persoane au asistat la ceremonial.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Emil Moţ, deputaţii Marius Iancu, Florin Barbu şi Emil Albotă, dar şi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.


Totodată, conducerea româno-americană a Bazei NATO de la Deveselu a fost prezentă.

„Este o zi specială, Ziua Naţională. Le urez tuturor românilor un sincer la mulţi ani, să ne dea Dumnezeu credinţa şi speranţa că vom trece cu bine peste această perioadă grea cu multe încercări, din toate punctele de vedere”, a afirmat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

La rândul său, primarul Emil Moţ şi-a exprimat speranţa că, anul viitor, lucrurile vor putea reveni la normal, iar la ceremonia de Ziua Naţională vor participa cât mai mulţi slătineni.


„Slătinenilor şi românilor de pretudindeni nu pot decât să le transmit la mulţi ani. Este al doilea an în care ţinem această ceremonie în condiţii de pandemie. Sper din tot sufletul ca anul viitor să putem să ne vedem, de 1 Decembrie, la Slatina, cu aproximativ toţi slătinenii. La mulţi ani, dragi slătineni! La mulţi ani, dragi români! La mulţi ani, România!”, a spus primarul.

Oficialităţile au depus coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

CITEŞTE ŞI: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.