AcasăACTUALVouchere de vacanță. Ce se întâmplă cu tichetele neconsumate anii trecuţi

Vouchere de vacanță. Ce se întâmplă cu tichetele neconsumate anii trecuţi

În actualul context epidemiologic, a fost necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022.

Guvernul a adoptat la sfârşitul anului trecut Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026, scrie România Tv.

„În cadrul şedinţei de Guvern, a fost promovată reluarea acordării voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar. Ţinta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacităţii de muncă şi creşterea productivităţii beneficiarilor, cât şi stimularea dezvoltării turismului intern. Subliniez acest lucru, pentru că această măsură trebuie să fie corelată cu asigurarea unui mediu concurenţial sănătos. Din acest motiv, actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanţă pe acei operatori economici care au o conduită neconformă cu reglementările fiscale şi urmăreşte, în perspectivă, creşterea gradului de colectare a creanţelor bugetare”, a declarat la vremea respectivă Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.


Mai exact, acceptarea voucherelor de vacanţă, acordate de instituţiile publice, se adresează doar unităţilor afiliate care nu înregistrează obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat, de natura celor administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, mai vechi de 90 de zile.

Totodată, de la 1 aprilie 2022, unităţile afiliate sunt obligate să transmită facturile emise titularilor în sistemul naţional RO e-Factura.

De asemenea, pot beneficia de vouchere de vacanță toți salariații încadrați în baza unui contract individual de muncă, dacă au negociat cu angajatorul acest drept, suma maximă fiind chiar mult mai mare.


În același timp, în continuare, există o serie diferențe între salariații plătiți din fonduri publice (bugetari) și cei care lucrează în beneficiul angajatorilor persoane juridice private, aici fiind incluse și companiile în care statul român este acționar.

Prima și cea mai importantă diferență este chiar sistemul de salarizare care, în cazul celor plătiți din fonduri publice este reglementat, mai mult sau mai puțin just, printr-o lege și prin alte acte normative cu caracter special, cum ar fi cele în baza cărora sunt acordate anumite sporuri.

În cazul salariaților care au încheiat un contract individual de muncă cu un angajator care nu intră în categoria celor prevăzuți expres și limitativ de Legea 153/2017, sistemul de salarizare am putea spune că este, cel puțin teoretic, mai flexibil, mai permisiv, fiind rezultatul negocierilor colective și/sau individuale și că sunt utilizate toate facilitățile fiscale pe care legislația le permite.

O astfel de posibilitate este chiar acordarea voucherelor de vacanță salariaților, plafonul maxim prevăzut de lege fiind chiar de aproape 10 ori mai mare în comparație cu cel prevăzut pentru bugetari, adică 6 salarii minime brute.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Energiei, întâlnire cu conducerea şi sindicatele Alro. CONCLUZIILE discuţiilor

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri