Connect with us

ACTUAL

Votul politic mai important decât furnizarea căldurii în Craiova, pentru consilierii USR PLUS. Olguța Vasilescu: „Abținerea dumneavoastră nu îi încălzește pe craioveni”

Publicat

în

Constituirea garanției cerute de Complexul Energetic Oltenia, pentru a furniza căldură Craiovei, a stârnit reacții în rândul consilierilor locali, la ședința de joi, cei de la USR PLUS abținându-se de la vot pentru „a trage un semnal de alarmă”, după cum a menționat Cezar Drăgoescu.

Proiectul de hotărâre privind constituirea garanției a ajuns pe masa consilierilor locali, la ședința de joi.

Cezar Drăgoescu, consilier USR PLUS, a încercat să explice faptul că s-au abținut de la vot cu privire la acest proiect.


Acesta nu vrea ca locuitorii Craiovei să rămână fără căldură, dar a găsit ca fiind mai utilă lecția dată „administrației locale defectuoase”.

„Suntem într-o situație extremă. Întrebarea este de ce am ajuns aici?!?! Păi am ajuns pentru că furnizorul de energie, Complexul Energetic Oltenia, nu mai are încredere în Primăria Craiova. Și nu mai are încredere din cauza datoriilor din trecut. Cu toții știm ce datorii a avut fostul operator. Noi, consilierii USR PLUS, ne vom abține la vot. Ne dorim ca locuitorii Craiovei să aibă căldură, dar tragem un semnal de alarmă privind managementul și administrația locală defectuoase”, a spus Drăgoescu.

În replică, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a explicat că acceptarea constituirii acestei garanții a fost singura variantă pentru ca orașul să nu rămână fără căldură de la 1 noiembrie.


„Votul de astăzi este foarte important pentru că dacă acest proiect nu trece, de la 1 noiembrie, Craiova nu va mai avea căldură. Abținerea dumneavoastră, domnule Drăgoescu, nu îi încălzește pe craioveni. Datoriile despre care vorbiți au fost ale populației. Nu este vina noastră. Au fost datorii cu penalitățile de rigoare. Mai mult, am încercat și modificarea legislației privind perioada de achitare a facturilor, fără rezultat însă. Se pun penalități după 45 de zile de la emiterea facturii. Nu este timp să achiți o factură în 45 de zile pentru că sunt mulți pași de parcurs.  Am solicitat sprijin financiar de la Guvern, în privința acestei garanții. Comparativ cu alte orașe din țară, noi cred ca am cerut cele mai mici sume. Eu sper la o nouă strategie energetică pentru toată România”, a menționat Vasilescu.

Proiectul privind constituirea acestei garanții, prin majorarea capitalului social al Termo Urban cu suma de 10.000.010 lei a trecut de vot, în final.

„Prin adresa înregistrată la Consiliul Local al Municipiului Craiova cu nr. 263/07.10.2021, Termo Urban Craiova SRL solicită mandatarea reprezentantului Municipiului Craiova să voteze în Adunarea Generală a Asociaţiilor Termo Urban Craiova SRL majorarea capitalului social al societăţii cu suma de 10.000.010 lei. Conform notei de fundamentare, ataşată la respectiva adresă, se prezintă faptul că la solicitarea Complexului Energetic Oltenia de constituire a unei garanţii de 13.371.000 lei, prin negociere, de comun acord, s-a ajuns la suma minimă de 10.000.000 lei. Majorarea capitalului social este necesară în vederea constituirii unei garanţii de bună plată solicitate de către Complexul Energetic Oltenia SA şi convenită prin minuta încheiată la data de 30.09.2021 de către acesta cu Termo Urban Craiova SRL şi Primăria Municipiului Craiova“, se arată în raport.

Olguța Vasilescu a catalogat, în urmă cu aproximativ lună, această solicitare a CEO ca fiind exagerată, dar s-a luat decizia constituirii garanției pentru ca locuitorii urbei să nu rămână fără căldură în plină iarnă.

CITEȘTE ȘI: Militar din Craiova, arestat după ce a încercat să facă sex cu un băiat de 15 ani, racolat pe Facebook

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

DOLJ: Tânăr din Sadova, cercetat pentru furtul unei mașini. A rămas fără motorină și a sustras combustibil dintr-un tractor

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Sadova, care locuieşte fără forme legale în comuna Cârcea, este cercetat penal, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi furt calificat.

În cursul nopţii 4 spre 5 decembrie, poliţiştii s-au deplasat pe strada Luceafărului din comuna Cârcea, ca urmare a unei sesizări, referitoare la prezenţa unei persoane dubioase, însă la faţa locului nu a fost nimeni găsit.

Poliţiştii au continuat verificările, pentru stabilirea situaţiei de fapt, astfel că, în după-amiaza zilei de ieri, aceștia au observat în extravilanul comunei Cârcea o autoutilitară oprită.


„În autoutilitară, a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din comuna Sadova, care a declarat că a condus autovehiculul de pe strada Luceafărului din comuna Cârcea, până în extravilanul localităţii, unde a rămas fără carburant. În urma verificărilor efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fiind condus la sediul poliţiei pentru cercetări”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, tot în cursul nopţii de 4 spre 5 decembrie, tânărul s-ar fi deplasat în comuna  Cârcea, pe strada Luceafărului din localitate, unde, dintr-un tractor, ar fi sustras combustibil, iar ulterior s-ar fi întors pe câmp pentru a alimenta vehiculul.

„Având în vedere cele constatate, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și furt calificat, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă”, a mai precizat reprezentanta IPJ Dolj.


CITEȘTE ȘI: Bărbat din Slatina, reținut pentru furturi comise în Târgu Jiu

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Elevi din Olt confirmaţi cu coronavirus, în urma testului rapid

Publicat

în

Trei elevi de la şcoala din Deveselu şi unul de la Şcoala Generală Numărul 3 din Slatina au fost confirmaţi cu COVID-19, în urma testului de salivă făcut luni dmineaţă. Copiii vor fi testaţi PCR de către DSP.

Elevii din judeţul Olt au fost testaţi, în această dimineaţă, cu testele de salivă distribuite săptămâna trecută în şcolile din judeţ. Potrivit inspectorului şef al ISJ Olt, Victor Iacobescu, au fost raportate deja patru cazuri pozitive. Este vorba despre trei elevi de la şcoala din Deveselu, doi dintre ei de la clasa pregătitoare şi unul de clasa a III-a, şi unul din Slatina, de la Şcoala Generală Numărul 3.

„Din datele centralizate până la această oră, sunt patru teste pozitive. Este vorba despre trei elevi de la şcoala Deveselu şi unul de la Şcoala Numărul 3 din Slatina. Elevii care au avut rezultat pozitiv au rămas acasă, urmând ca DSP-ul să meargă la domiciliu să-i testeze PCR”, a precizat inspectorul şef al ISJ Olt, Victor Iacobescu.


În situaţia în care testul PCR se confirmă, clasele respective vor intra în online, cu posibilitate de retestare a copiilor în a opta zi de izolare.

CITEŞTE ŞI: Medicul Octavian Jurma, despre varianta Omicron: „Este exclus să producă un nou val în România, în luna decembrie”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Bărbat din Slatina, reținut pentru furturi comise în Târgu Jiu

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Slatina, județul Olt, a fost reținut de către polițiștii gorjeni, fiind acuzat că a furat mai multe portofele ale unor persoane din municipiul Târgu Jiu și localitatea Telești. 

Potrivit IPJ Gorj, în acest caz se făceau cercetări, fiind deschis dosar penal pentru furt. Faptele au fost comise la data de 25 august, anul acesta.

„Este vorba despre trei persoane cu vârste cuprinse între 33 și 51 de ani, din municipiul Târgu Jiu și comuna Telești. Bărbatul identificat are 34 de ani și este din municipiul Slatina, județul Olt, bănuit de săvârșirea faptelor, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Gorj. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că bărbatul, în timp ce se afla pe raza municipiului Târgu Jiu, ar fi sustras portofelele celor trei persoane vătămate, creând un prejudiciu de aproximativ 8.000 lei”, infomează IPJ Gorj.


Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

CITEȘTE ȘI: Români arestați preventiv pentru trafic de migranți

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.