AcasăACTUALVlad Voiculescu cere rapoartele incendiilor izbucnite în timpul mandatului său: ,,Şi totuşi......

Vlad Voiculescu cere rapoartele incendiilor izbucnite în timpul mandatului său: ,,Şi totuşi… interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie”

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, întreabă, marţi, unde sunt rapoartele întocmite în urma incendiilor de la Piatra Neamţ şi Institutul ”Matei Balş” şi ce s-a întâmplat acolo cu adevărat.

Voiculescu acuză că, după 14 aprilie, data la care a fost revocat din funcţie, nimeni nu a mai fost întrebat despre aceste rapoarte, deşi în vremea mandatului său ”interesul în presă părea atât de mare”, potrivit G4Media.

”Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamţ? Dar cel de la Balş? Ce s-a întâmplat de fapt acolo?”, a scris, marţi, pe Facebook, Vlad Voiculescu,


Acesta susţine că, în mandatul de ministru – din decembrie 2020 până în aprilie 2021 – a fost insistent întrebat despre cele două rapoarte.

”Culmea este că niciunul dintre cele două rapoarte nu era la Ministerul Sănătăţii. Dar, indiferent cine trebuia să le finalizeze, vă mai amintiţi să mai fi întrebat cineva între timp?”, a mai scris Vlad Voiculescu.

Acesta afirmă că primul raport – cel de la Piatra Neamţ – era la Parchetul General.


”Aţi mai auzit ceva de el? Ştim ce s-a întâmplat acolo? Nu ştim. Şi totuşi, interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie… Al doilea – cel de la Matei Balş – trebuie să fie un raport întocmit de Corpul de Control al Premierului – iar atunci când premierul trimite Corpul de Control, ministerele nu fac acelaşi lucru în paralel ci trimit de asemenea oameni în echipa de control a premierului. Ştim ce s-a întâmplat acolo? Nu ştim. Şi totuşi… interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie… Voi cum vă explicaţi asta totuşi?”, a mai scris Vlad Voiculescu.

Este vorba despre incendiul care a ibucnit, în 14 noiembrie 2020, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ. Zece pacienţi au murit şi alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.

Un alt incendiu a izbucnit, în 29 ianuarie, la unul dintre pavilioanele Institutului „Matei Balş”. Douăzeci de pacienţi au murit, patru pe loc, iar alţii după ce au fost transferaţi la alte spitale.

CITEȘTE ȘI: Preşedintele PSD Olt exclude susţinerea unui guvern minoritar al PNL

- Advertisement -spot_img
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri