AcasăACTUALVirusul pestei porcine africane confirmat în două gospodării

Virusul pestei porcine africane confirmat în două gospodării

spot_img

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat la porcii din două gospodării aflate în comunele Brădeşti şi Dealu, precum şi la un mistreţ împuşcat pe un fond de vânătoare aparţinând comunei Remetea. 

- Publicitate -

Potrivit informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului Harghita, în localitatea Dealu, focarul a fost identificat într-o exploataţie unde se aflau 11 porci, la trei dintre ei existând semne clinice de boală, potrivit Agerpres.

În localitatea Brădeşti, virusul a apărut într-o exploataţie cu 31 de capete, unde au murit doi porci iar alţi doi prezentau semnele clinice de boală.


În ambele cazuri, proprietarii au anunţat medicii veterinari, care au prelevat probe de sânge ce au fost trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti, unde a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane.

De asemenea, virusul a fost identificat şi la un porc mistreţ împuşcat pe fondul de vânătoare 11 Jolotca, în apropierea graniţei de judeţ cu judeţul Mureş, pe teritoriul administrativ al comunei Remetea.

În toate cele trei situaţii s-au întocmit planuri de măsuri pentru combaterea focarelor, care au inclus, printre altele uciderea porcilor din cele două exploataţii, dar şi a mistreţilor de pe fondul de vânătoare afectat.


De asemenea, s-au impus măsuri în gospodăriile unde a fost confirmat virusul, atât privind distrugerea oricărei substanţe sau deşeu care ar putea fi contaminat, cât şi privind circulaţia animalelor sau a oamenilor.

Au fost stabilite, în toate cazurile, zone de restricţie, de protecţie şi de supraveghere, iar autorităţile au stabilit măsurile specifice, aprobate de Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor Harghita.

CITEȘTE ȘI: Acțiuni de dezinsecție în Slatina, începând de vineri

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri