Connect with us

ACTUAL

Virgil Vlădan, cu siguranță, primarul potrivit pentru Poiana Mare

Publicat

în

Unul dintre cele mai importante bazine legumicole ale ţării, comuna Poiana Mare, a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare vizibilă. Tot mai mulți fermieri și-au dezvoltat asociații cu ajutorul fondurilor europene. Administrația locală a venit în ajutorul cetățenilor și promite ca și în următorii patru ani, prin intermediul candidatului PSD la primărie, Virgil Vlădan, dezvoltarea și modernizarea comunei va continua. Nu sunt doar vorbe, ci proiecte concrete pe care Vlădan le va duce mai departe sau pentru care va obține finanțare de la Consiliul Județean Dolj sau finanțare prin fonduri europene sau alte fonduri guvernamentale.

Comuna Poiana Mare pornește în această toamnă într-o nouă etapă de dezvoltare. Virgil Vlădan, candidatul PSD la funcția de primar pentru mandatul 2020-2024 alături de actualul primar Nicu Vintilă, promit să valorifice potențialul agricol al zonei, producătorii agricoli autohtoni găsind în administrația locală toată susținerea necesară.

Ultimii patru ani au fost importanți pentru locuitorii de toate vârstele. Cu fonduri europene a fost construit un mini teren de sport în comună. Tot cu bani de la UE a fost achiziționat un tractor performant. Bugetul propriu al primăriei a făcut investiții deosebite: reabilitarea și modernizarea dispensarului din satul Tunarii Vechi, construcție nouă mini bază sportivă la Școala Generală nr.1, construcție bază sportivă nouă  – Parc Central.


Peste 11.000 de metri de străzi asfaltate

Un proiect la fel de important a fost și asfaltarea străzilor din comună (Toamnei, Castanilor, Veteranilor, scurta, Morii Negrilă, Balta Mare, A.I. Cuza, asfaltare și modernizare strada Mihail Kogălniceanu. Și străzile comunale au fost pietruite.

”Centrul Civic din Poiana Mare a fost finalizat. Avem alei pietonale, parcări, zonă de relaxare amenajată cu bănci, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat. La fel și parcul central care a fost reamenajat. Investim în tineri, investim în educația de calitate. Copiii trebuie să învețe în condiții decente. Căminul Cultural din satul Tunarii Vechi a fost modernizat, iar școlile din comună au fost reabilitate și dotate corespunzător. Compania de apă Oltenia a demarat extinderea rețelei de alimentare cu apă în Poiana Mare pe o lungime de 15.611 metri; extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Tunarii Vechi; extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Tunarii Noi, pe o lungime de 7.328 metri. Se mai face extinderea rețelei de canalizare în Poiana Mare pe o lungime de 14.447 metri, incluzând 860 de racorduri, 310 cămine de vizitare și construirea a 4 stații de pompare apă uzată noi cu conductele de refulare aferente”, a spus candidatul PSD la primăria Poiana Mare.


Investiții importante aflate în curs de realizare prin FDI sau alte programe guvernamentale sunt și cele pentru modernizarea de drumuri de interes local în comună, a căror valoare se ridică la 34.999.000 lei.

”Sănătatea oamenilor este prioritatea numărul 1 pe care o am. Lucrez în acest domeniu, sunt asistent generalist și știu cel mai bine cât de important este să sprijini cetățenii. Locuitorii din comuna Poiana Mare trebuie să fie tratați și investigați în unități medicale moderne, echipate corespunzător. În acest moment, se află în curs de finalizare amenajarea unui Centru de permanență în incinta dispensarului rural care să ofere non-stop asistență medicală cetățenilor. Oamenii au nevoie, de asemenea, de locuri de muncă, motiv pentru care printr-un parteneriat public-privat vom demara proiecte pentru crearea locurilor de muncă. Este important să determinăm tinerii să rămână acasă”, a completat Virgil Vlădan.

În următorii patru, echipa PSD din Poiana Mare va continua modernizarea drumurilor de interes local în comună Poiana Mare, dar și din satele Tunarii Vechi și Tunarii Noi. Și trotuarele de pe strada principală vor fi refăcute.

Târgul de săptămână din Poiana Mare, unul dintre cele mai mari din județ, va fi modernizat cu hale conform standardelor europene. Și clădirea în care se află primăria va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Locuitorii vor avea acces la rețeaua wi-fi gratuită în comună.

”Am 41 de ani, născut și crescut în Poiana Mare. Cunosc foarte bine fiecare loc al comunei, fiecare problemă, iar oamenii trebuie să aibă încredere în mine pentru că nu îi voi dezamăgi. Poiana Mare este și casa mea, iar locuitorii acestei comune sunt parte din familia mea”, a completat candidatul PSD la Primăria comunei Poiana Mare.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC JFK MEDIA&MORE SRL, cod AEP 21200019. 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Râmnicu Vâlcea: Femeie infectată cu COVID-19, aflată în izolare la domiciliu, găsită decedată

Publicat

în

O femeie în vârstă de 68 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în izolare la domiciliu după ce fusese confirmată cu SARS-CoV2, a fost găsită decedată în locuinţa sa.

Potrivit IPJ, autorităţile au fost sesizate de un bărbat care a relatat că femeie nu răspunde la telefon de trei zile.


„Polițiștii din Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că, femeia era decedată și nu prezenta urme vizibile de violență. De asemenea, persoana în cauză a fost depistată pozitiv cu  SARS-CoV 2, în data de 31 august 2021,  aceasta fiind în izolare la domiciliu”, transmite IPJ Vâlcea.

O anchetă a fost deschisă de poliţişti.

„În continuare, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea,  pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, mai arată sursa citată.


CITEŞTE ŞI: Angajații din sectorul asistenței sociale vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau test negativ. Anunțul premierului

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO: Percheziții în mai multe județe, între care Dolj și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice și spălare de bani

Publicat

în

13 percheziții domiciliare au fost efectuate, joi, în județele Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj, Ilfov, Călărași și în București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și spălarea banilor.

Potrivit DIICOT, membrii grupării au modificat conturi legitime de pe portaluri de comerț online, prin alterarea unor date personale ale titularilor, vizând în principal conturile bancare asociate, determinând astfel persoanele vătămate să expedieze sumele de bani aferente bunurilor promise/oferite spre vânzare, în conturi bancare controlate de către membrii grupării infracționale.

De asemenea, aceștia au postat anunțuri fictive pe site-uri internaționale specializate în vânzarea de autoturisme sau închirieri imobile, și, ulterior, au deschis sau intermediat deschiderea de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniți din infracțiuni, atât în România, cât și în Marea Britanie și Italia, folosindu-se de documente de identitate falsificate.


„Pe parcursul cercetărilor efectuate până la data de 11.11.2020, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia și Italia. Din analiza datelor rezultate în urma perchezițiilor informatice efectuate în cauză asupra sistemelor informatice ridicate cu prilejul acțiunii din data de 11.11.2020, a datelor obținute în urma ordinelor europene de anchetă întocmite de către procurorul de caz, precum și din investigațiile specifice efectuate în cauză de către polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice, au fost identificați în cursul anului 2021, față de cei 12 membri identificați inițial, încă 14 noi membri ai grupării infracționale organizate”, informează DIICOT.

Pe parcursul cercetărilor efectuate în anul 2021, au fost identificate încă 3.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia Italia și S.U.A., numărul total al acestora fiind de aproximativ 5.000 de persoane.

Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate sumele de 44.928 lei, 870 euro, 70 lire sterline, 4 laptopuri, 5 stick-uri de memorie, 8 pliculețe care conțin o substanță pulverulentă de culoare albă, 10 telefoane mobile, un card de memorie, o tabletă, 13 cartele SIM, o unitate tip desktop și 4 carduri bancare.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi duse, în vederea audierii, șase persoane.

CITEȘTE ȘI: Şofer fără permis, urmărit de poliţie pe un drum comunal din Olt . A fost arestat preventiv pentru că nu avea permis de conducere

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Șofer de autobuz anchetat pentru că a lipit pe parbrizul mașinii afișe antivaccinare

Publicat

în

Un șofer de autobuz din Iași riscă să rămână fără loc de muncă după ce a lipit, pe parbrizul mașinii de serviciu, două afișe antivaccinare. A umblat așa cu autobuzul prin oraș câteva ore până când șefii lui au aflat, i-au cerut să dea jos cele două mesaje și au deschis o anchetă internă.

Ulterior bărbatul, în vârstă de 42 de ani și care lucrează de aproape 2 ani și jumătate ca șofer pe mijloacele de transport în comun din Iași, a pus fotografia cu autobuzul ca poză de profil pe rețelele sociale. De precizat că fotografia a fost distribuită, în nici 2 zile, de peste 700 de ori, potrivit Digi24.

„Sancțiunile diferă și pleacă de la avertisment, la desfacerea contractului de muncă. Politica noastră este de a respecta toate legile în vigoare și ceea ce a făcut conducătoul auto contravine politicilor noastre, cu atât mai mult cu cât în regulamentul de ordine interioară este prevăzut faptul că este interzis afișajul de către angajați în mijloacele de transport, dacă acestea nu sunt aprobate,” a declarat Andreea Barna, purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași.


CITEȘTE ȘI: YouTube blochează canalul Senatului din cauza unor declarații ale Dianei Șoșoacă. La a treia abatere contul se va putea închide complet

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.