AcasăACTUAL„Violoncellissimo” și spectacol cu drone la Târgu Jiu

„Violoncellissimo” și spectacol cu drone la Târgu Jiu

spot_img

Un nou eveniment muzical va avea loc, pe data de 20 august, în Parcul Coloanei fără Sfârşit din Târgu Jiu. Este vorba de concertul Marin Cazacu şi Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia din cadrul seriei Turnee de poveste la Târgu Jiu.

- Publicitate -

Evenimentul cuprinde lucrări din repertoriul românesc și internațional printre care și dans ţărănesc de Constantin Dimitrescu, Oblivion şi Libertango de Astor Piazzolla, Mambo de Wilhelm Kaiser Lindemann, vals de Dmitri Schostakovich.

Tot vineri, în Parcul Coloanei Infinitului, va avea loc și un spectacol aerian format din peste 50 de drone.


Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa  violoncelistului Marin Cazacu.

În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” s-a bucurat de un mare succes.

Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa.


În 2013 și 2018, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată în două concerte extraordinare alături de 100 de violonceliști.

În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși la Paris, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER, Hope Concert 2015, 2016, 2107 și 2018, Violoncellissimo la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul în 2019-2021. În 2019 Violoncellissimo a susţinut primul turneu naţional, sub titlul Clasic la puterea a treia, continuat prin evenimente similare în 2020 şi 2021

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri