Connect with us

ACTUAL

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

Avatar

Publicat

în

Mădălin Giurcău, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a petrecut, sâmbătă, la un chef ținut în plină pandemie. El s-a aflat în compania mai multor oameni de afaceri din județele Gorj și Olt, iar evenimentul a fost găzduit de o pensiune din comuna Runcu (Gorj).

Cheful a fost prilejuit de ziua de naștere a unui om de afaceri din Craiova, condamnat în mai multe dosare, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, fals și uz de fals, conform jurnaliștilor de la gorjonline.ro.

Totul s-a petrecut la pensiunea din Runcu, deși în această perioadă există restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Mădălin Giucău a venit împreună cu soția sa, care administrează o fabrică de pâine din Târgu Jiu, conform sursei citate.


A executat trei ani din pedeapsă

Sărbătoritul, omul de afaceri din Dolj, este principalul furnizor de făină al mai multor brutării. A fost condamnat pentru mai multe fapte penale de natură economică, printre care se numără spălarea de bani, evaziunea fiscală, dar și pentru înșelăciune, participație improprie la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, dare de mită, cesionare fictivă a părţilor sociale ale societăţii, în scopul sustragerii de la urmărirea penală și arestat în mai multe rânduri. Afaceristul a stat trei ani după gratii.

Caz complicat cu dare și luare de mită


Într-unul dintre dosare a fost acuzat de înșelăciune cu file cec fără acoperire, infracțiune ce este pedepsită cu închisoarea între 10 și 20 de ani. Prejudiciul a fost de 5,7 miliarde de lei vechi, iar afaceristul a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare. Apoi, doi avocați și doi judecători doljeni au fost arestați sub acuzația de trafic de influență, complicitate la dare de mită, respectiv luare de mită.

Și asta după ce apărătorii inculpaților au intervenit pe lângă magistrați pentru a aplica pedepse mai blânde clienților lor și le-au oferit 45.000 de euro.

Poliţiştii au aplicat amenzi, în urma petrecerii, potrivit unui comunicat remis, luni dimineaţa, de IPJ Gorlj.

“La data de 25 octombrie a.c., polițiști în cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu s-au sesizat despre faptul că în urmă cu o zi, la o pensiune de pe raza comunei Runcu, a avut loc un eveniment privat, la care au participat aproximativ 18 persoane. Urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea a 9 persoane care au fost sancționate conform Legii 55 / 2020 cu sancțiuni în valoare totală de 22.500 lei, iar față de organizator s-a luat măsura sancționării contravenționale cu suma de 5.000 lei, conform aceleiași legi. Se continuă verificările în vederea identificării tuturor participanților și luării măsurilor legale față de aceștia”, se arată în comunciat citat.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Dolj: Accident cu trei victime, între localităţile Giubega şi Galicea Mare

Octavia Hantea

Publicat

în

Trei persoane au fost transportate la spital, joi, în urma unui accident rutier care a avut loc între localităţile Giubega şi Galicea Mare din judeţul Dolj. 

Două maşini au fost implicate în impact, informează ISU Dolj.

“Accident rutier intre localitatile Giubega si Galicea Mare – DN 56, două auto implicate, trei victime. Intervine Sectia de Pompieri Craiova cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma o ambulanta SMURD si un echipaj SAJ. In urma informatiilor oferite de apelantul la 112, una din masini prezinta scurgeri de combustibil”, a spus Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt al ISU Dolj.


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO: Adolescent în vârstă de 16 ani, căutat în râul Jiu, în dreptul unei comune din Dolj. Un elicopter SMURD survolează zona (UPDATE)

Octavia Hantea

Publicat

în

UPDATE: Prin intermediul elicopterului SMURD, care a survolat zona, a fost descoperit cadavrul adolescentului. Conform protocolului, au început manevrele de resuscitare, însî în ciuda eforturilor depuse de echipajele de intervenție și medicale, băiatul a decedat.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un adolescent în vârstă de aproximativ 16 ani este căutat în râul Jiu, în dreptul localităţii Coţofenii din Dos, din judeţul Dolj, un elicopter SMURD survolând zona, potrivit reprezentanţilor ISU Dolj. 

La locul intervenţiei au fost solicitaţi şi scafandrii din cadrul ISU Mehedinţi.

“Astăzi, Secția de Pompieri Craiova a fost solicitată să intervină pentru căutarea unui minor dispărut în apele râului Jiu. La fața locului au fost trimise echipaje de căutare-salvare dotate cu ambarcațiuni pneumatice, o ambulanță SMURD, dar și elicopterul SMURD, pentru survolarea zonei, în vederea identificării persoanei dispărute. Intervenția se desfășoară pe râul Jiu, în dreptul localității Cotofenii din Dos. Au fost solicitați în sprijin și scafandrii din cadrul ISU MH, care asigură intervenția de specialitate în zona de competență a ISU Dolj, în baza planurilor de cooperare în vigoare”, a declarat Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru minerii ce vor fi disponibilizaţi. Câţi angajaţi CEO vor pleca acasă până în 2025

Octavia Hantea

Publicat

în

Ordonanța de urgență privind alocările de sume pentru minerii afectați de politica de decarbonare a Uniunii Europene, din exploatări de cărbune și uraniu, a fost adopatată, joi, a anunțat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern.

Premierul a precizat că până în anul 2025, vor fi disponibilizaţi 9.000 de mineri.

Astfel, peste 2.200 de mineri care vor pleca acasă sunt de la Complexul Energetic Hunedoara, 282  de la Compania Națională a Uraniului și 6.484 de persoane de la Complexul Energetic Oltenia, a mai spus Florin Cîţu.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.