AcasăACTUALVIDEO. Refugiaţii ucraineni, primiţi în România cu alimente şi cazaţi

VIDEO. Refugiaţii ucraineni, primiţi în România cu alimente şi cazaţi

spot_img

Refugiaţii ucraineni care intră în România prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret din judeţul Suceava sunt primiţi cu alimente, în urma unor acţiuni caritabile ale localnicilor.

- Publicitate -

Zeci de oameni s-au mobilizat pentru sprijinirea ucrainenilor care părăsesc ţara în urma invaziei armatei ruseşti, relatează Agerpres.

La ieşirea din Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret aceştia primesc sandwich-uri, banane, dulciuri, apă sau un ceai cald. De asemenea, refugiaţilor li se oferă transport gratuit până la Suceava, dar şi câte un spaţiu de cazare, acolo unde nu există altă posibilitate. În multe cazuri, ucrainenii, în special femei şi copii, sunt cazaţi în locuinţele sucevenilor, la pensiuni sau hoteluri din zonă, dar şi biserici.


La faţa locului au fost mobilizate şi echipaje de prim ajutor ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Suceava, care sunt pregătite să acorde sprijin oricărui refugiat care are nevoie.

Totodată, în imediata vecinătate a Vămii Siret a fost amplasat un cort de prim ajutor.

CITEŞTE ŞI: În ce condiţii acceptă Rusia negocieri cu Ucraina


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri