AcasăACTUALVIDEO | Produse EXPIRATE de 7 ani, găsite în restaurante de pe...

VIDEO | Produse EXPIRATE de 7 ani, găsite în restaurante de pe Litoral şi Delta Dunării

spot_img

Produse expirate de 7 ani, bucătării unde nu se respectă normele sanitare și multă mizerie este ceea ce au descoperit inspectorii Protecției Consumatorului în urma controalelor făcute în Delta Dunării și pe litoralul românesc în ultima săptămână.

- Publicitate -

Conform ANPC, doar în Delta Dunării au fost date amenzi de 500.000 de lei și au fost oprite definitiv de la comercializare peste 41 de tone de alimente, relatează g4media.ro.

În Delta Dunării au fost verificați 65 de operatori economici și au fost date 71 de amenzi și 27 de avertismente. De asemenea, inspectorii au avut două propuneri de închidere până la șase luni.


Inspectorii protecției consumatorilor au creat Comandamente speciale pentru litoral și Delta Dunării și au verificat în ultima săptămână mai mulți agenți economici.

Un restaurant din Năvodari cu specific pescăresc a fost amendat cu 18.000 lei și s-a făcut o propunere de închidere între 6 și 12 luni, după ce in urmă cu doua săptămâni a avut oprire temporară și au fost găsite aceleasi deficiențe.

Toate sancțiunile date pe litoral urmează să fie comunicate de reprezentanții ANPC după centralizarea acestora.


În ultima perioadă au fost raportate tot mai numeroase cazurile de toxiinfecție alimentară pe stațiunile din litoral și din Delta Dunării.

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, a criticat dur, într-o postare pe Facebook, condițiile de pe litoralul românesc. Tocnean susține că prețurile sunt ”mai mari decât în Dubai, Maiami sau Nisa” și că soția și cei trei copii s-au întors acasă cu enterocolită, unul dintre copii fiind nevoit să meargă la urgențe.

CITEŞTE ŞI: Amendă usturătoare pentru Kaufland. Verificări făcute de OPC și în județul Dolj

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri