Connect with us

ACTUAL

VIDEO | Primarul Craiovei anunță extinderea proiectului privind transportul școlar. Ce unități de învățământ urmează

Octavia Hantea

Publicat

în

Proiectul privind transportul școlar a debutat, luni, în Craiova, 200 de elevi fiind înscriși în program. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, două școli fac parte din acest proiect pilot, respectiv Școala Gimnazială „Traian” și Școala Primară „Terraveda”.

Patru autobuze asigură transportul, elevii fiind însoțiți de către un polițist local și un angajat RAT Craiova.


În prima zi de implementare a proiectului, 51 de elevi au beneficiat de acest tip de serviciu, dar au menționat reprezentanții Primăriei Craiova, pentru marți au fost înregistrate mai multe solicitări.

În privința costurilor, s-au făcut estimări în acest sens, fiind vorba de 800 de lei/zi.

După ce RAT Craiova va emite prima factură se vor cunoaște cheltuielile exacte.


Primarul Lia Olguța Vasilescu a menționat, într-o postare pe Facebook, că proiectul va fi extins, luna viitoare, și în zona centrală, elevii de la Colegiul „Carol I” și „Elena Cuza” urmând să beneficieze și ei de transport școlar.

Cele patru trasee sunt:

Traseul școlar S1

– Tur: ora 720 – Bd. Dacia – 1 Decembrie 1918 – Doljului – Amaradia – C-tin Brâncuși;– Retur: ora 1200 – C-tin Brâncuși – Principatele Unite – Calea București – Amaradia – Doljului – 1 Decembrie 1918 – bld. Dacia;

Traseul școlar S2

– Tur: ora 720 – Gară – Decebal – Gârlești – Sărari – Calea București – C-tin Brâncuși;

– Retur: ora 1200 – C-tin Brâncuși – Principatele Unite – Calea București – Sărari – Gârlești – Decebal – Gară;

 Traseul școlar S3

– Tur: ora 0710 – B-dul Decebal – Caracal – Potelu – N. Romanescu – Calea Unirii – Alexandru Macedonski – Arieș – Calea București – C-tin Brâncuși;

– Retur: ora 1200 – C-tin Brâncuși – Principatele Unite – Calea București – Arieș – Simion Bărnuțiu – Calea Unirii – Calea Unirii – N. Romanescu – Potelu – Caracal – b-dul Decebal;

Traseul școlar S4

– Tur: 0710 – B-dul Ilie Balaci – Râului – Brestei – Pelendava – Calea Severinului – N. Titulescu – C-tin Brâncuși;

– Retur: ora 1200 – C-tin Brâncuși – Principatele Unite – Calea București – N. Titulescu – Calea Severinului – Pelendava – Brestei – Râului – Ilie Balaci.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

VIDEO. Incendiu la Spitalul de copii, în zona Terapiei Intensive

Avatar

Publicat

în

Incendiu la Spitalul de copii “Sfânta Maria” din Iași, în zona secției ATI, aflată la etajul al treilea. Nu s-au înregistrat victime, iar pentru lichidarea focarului, pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.

Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență precizează că incendiul a fost lichidat. Acesta s-a manifestat într-un salon, pe o suprafață de 15 mp. Nu sunt raportate victime. Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI. Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane și nu au fost raportate victime. Este vorba despre 5 copii, 3 părinți, 4 personal medical.

La nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Potrivit comunicatului inițial al IGSU, la fața locului salvatorii au intervenit cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară și 1 cisternă. Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensiva mobila.


Și Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat că “voi merge la fața locului, dacă va fi nevoie. Vreau să văd cu evoluează lucrurile. Nu știu care este cauza incendiului”.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Primul tramvai din seria celor 17 ajunge la Craiova abia la sfârşitul anului viitor. Anunţul primarului

Octavia Hantea

Publicat

în

Ministerul Dezvoltării a finalizat procedura de licitație pentru cele 17 tramvaie noi pentru Craiova, anunţă edilul Lia Olguţa Vasilescu. 

Contractul de achiziţie va fi semnat în cel mai scurt timp, firma care a câştigat licitaţia fiind din Polonia.

Primul tramvai va fi livrat Craiovei abia la finele anului viitor.


“Săptămana trecută am avut deja întâlnire cu Hanna Wiśniewska-Sarbu, reprezentanta firmei PESA, din Polonia, si urmează ca în cel mai scurt timp să semnez contractul de achiziție. Aceasta e vestea buna! Vestea mai puțin bună este ca primul tramvai va fi livrat abia la sfârșitul anului viitor, conform caietului de sarcini licitat la Ministerul Dezvoltării, după ce se obțin toate avizele necesare și intră în fabricație toate cele 17 tramvaie. Apoi vor fi livrate, lunar, câte trei tramvaie”, a explicat primarul Craiovei.

Finanțarea proiectului, în valoare de 156.400.000 lei, este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Un bărbat din Teleorman a murit, după ce a căzut cu maşina în râul Olt, în zona comunei Dăneasa

Avatar

Publicat

în

Un bărbat din Teleorman a murit, marţi, după ce a căzut cu maşina în râul Olt, în zona localităţii Dăneasa.

La locul evenimentului au fost mobilizați peste 20 de pompieri, cu două bărci cu motor, o autospecială pentru descarcerări grele, două autospeciale pentru primă intervenție, o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare. În sprijinul militarilor au venit și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt și un buldoexcavator de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dăneasa.

Autoturismul a fost găsit la aproximativ 20 de metri de mal, adâncime apei fiind de circa zece metri.


Șoferul a fost găsit de echipa de scafandri, în autoturism, în stop cardio-respirator, fiind adus în scurt timp la mal unde au fost începute manevrele de resuscitare.

„Pacientul, în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în județul Teleorman, a fost resuscitat aproximativ 50 de minute, fiind declarat decedat de echipajele medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, desfășurând activități pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.