Connect with us

ACTUAL

VIDEO. Poliţiştii din Olt, pichet în faţa Prefecturii. Ce le cer guvernanţilor

Publicat

în

 Zeci de poliţişti din judeţul Olt au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii, ei fiind nemulţumiţi de decizia Guvernului de a plafona salariile personalului bugetar la nivelul anului trecut.

Cosmin Dudea, preşedinte Sindicatul EuroPol Olt, a declarat că decizia Guvernului este imorală în condiţiile în care premierul Cîţu afirmă că România a înregistrat creştere economică iar Executivul s-a angajat în cheltuieli de milioane de euro.

„Cei din sănătate şi învăţământ au reuşit să primească salarii decente şi nu avem nimic împotriva lor. Dânşii sunt încadraţi pe grila nouă de salarizare, încă din 2017, dar la poliţişti se întâmplă acelaşi lucru de 11 ani încoace: sunt lăsaţi la o parte şi acumulează restanţe continuu. Sindicatul Europol şi celelalte sindicate vor continua protestele împotriva Guvernului, până când guvernul domnului Cîţu va renunţa la această decizie de a îngheţa salariile şi va acorda poliţiştilor drepturile cuvenite prin lege, o lege pe care şi-au asumat-o. Având în vedere că în luna noiembrie 2020 domnul Cîţu apărea pe toate posturile de televiziune şi declara sus şi tare că avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Să nu mai vorbim despre banii cheltuiţi pe contracte făcute cu firme de apartament. Vorbim de sute de milioane de euro cheltuiţi, iar acum vine şi ne spune că nu sunt bani. Este foarte important de menţionat şi faptul că bugetul pe anul 2021 nu a fost încă analizat şi adoptat. Nu putem spune că nu sunt bani înainte de a vedea ce buget avem pe 2021”, a afirmat Dudea.

Poliţiştii au fost întâmpinaţi de prefectul Florin Homorean, care le-a spus că a transmis solicitările acestora către Guvern.

„Am primit un răspuns de Ministerul Muncii, în ceea ce priveşte Federaţia Sanitas, care corespunde şi ceea ce ni s-a transmis pentru celelalte categori. Anume, că trebuie făcută o discuţie cu Ministerul de Finanţe cu privire la alocarea banilor, că legea prevede creşteri salariale în trepte. Aceste hotărâri sunt luate de guvern, nu le putem interpreta noi, iar legile şi ordonanţele de urgenţă emise sunt luate pe actualul cadru legislativ”, a declarat prefectul.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Faceți clic pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Primele două cazuri de infecare cu tulpina braziliană a coronavirusului, depistate în România

Publicat

în

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bărbați din București, de 38 și 57 de ani, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

„Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul INSP, citat de Digi 24.

Potrivit acestuia, unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. „Sursa nu poate fi precizată”, menționează INSP.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele două cazuri este în desfășurare.

În urmă cu 3 zile, au fost anunțate și primele două cazuri din România confirmate cu varianta sud-africană a coronavirusului.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Excavator care lucrează la Drumul Expres Craiova-Piteşti, lovit de un tren

Publicat

în

Un excavator al societăţii care lucrează la Drumul Expres Craiova-Piteşti a fost lovit de un tren, luni, în zona comunei Milcov din judeţul Olt.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu a declarat că în accident au fost implicate un automotor și un excavator.

Doi bărbaţi au fost răniţi, în urma accidentului.

„În urma evenimentului, conducătorul excavatorului, în vârstă de 54 de ani, din comuna Bordeiești, județul Vrancea, a fost rănit.

Pacientul a fost preluat de echipajele medicale, conștient, politraumatizat prin accident feroviar și transportat la UPU Slatina.

Echipajul SMURD a mai asistat la locul evenimentului un bărbat aflat în automotor, în vârstă de 41 de ani, din comuna Șopârlița, cu traumatism la membrul inferior drept. Pacientul a refuzat transportul la spital”, a declarat reprezentantul ISU.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

O școală dintr-o localitate din Dolj a trecut online. Cât este rata de infectare în această comună

Publicat

în

Alte 13 cazuri de coronavirus au fost depistate în școlile și grădinițele din județul Dolj, cinci fiind în rândul elevilor și opt în cel al cadrelor didactice, în comuna Siliștea Crucii urmând ca orele să se desfășoare online.  

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, aceste cazuri au fost înregistrate în perioada 5-7 martie.

Situația este următoarea:

ELEVI ŞI STUDENŢI

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Nr. cazuri Observaţii
1 Şcoala Generală N. Bălcescu 1 Clasa VIII-a on-line
2 Şcoala Generală N. Romanescu 1 Clasa III-a on-line
3 Şcoala Gimnazială Siliştea Crucii 1 Gimnazial şi primar on-line
4 Şcoala Gimnazială Traian 1 Clasa I on-line
5 Grădiniţa Ion Creangă 1 Ancheta în curs

 

CADRE DIDACTICE ŞI NEDIDACTICE

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Nr. cazuri Observaţii
1 CN Fraţii Buzeşti 1 Izolat
2 Şcoala Gimnazială Ostroveni 1 Izolat
3 Şcoala Gimnazială Sf. Dumitru 2 (fam) 1 cls on-line
4 Şcoala Gimnazială Goicea 1 Ancheta în curs
5 Şcoala Gimnazială Siliştea Crucii 1 Ciclul primar şi gimnazial on‑line
6 Şcoala Ethos 1 Izolat
7 Şcoala Gimnazială Giurgiţa 1 Izolat

În cazul unității școlare din Siliștea Crucii, localitate unde rata de infectare este de 6,23 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, măsura trecerii în online se aplică în perioada 9-23 martie.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.