Connect with us

ACTUAL

VIDEO. Poliţiştii din Olt, pichet în faţa Prefecturii. Ce le cer guvernanţilor

Avatar

Publicat

în

 Zeci de poliţişti din judeţul Olt au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii, ei fiind nemulţumiţi de decizia Guvernului de a plafona salariile personalului bugetar la nivelul anului trecut.

Cosmin Dudea, preşedinte Sindicatul EuroPol Olt, a declarat că decizia Guvernului este imorală în condiţiile în care premierul Cîţu afirmă că România a înregistrat creştere economică iar Executivul s-a angajat în cheltuieli de milioane de euro.

„Cei din sănătate şi învăţământ au reuşit să primească salarii decente şi nu avem nimic împotriva lor. Dânşii sunt încadraţi pe grila nouă de salarizare, încă din 2017, dar la poliţişti se întâmplă acelaşi lucru de 11 ani încoace: sunt lăsaţi la o parte şi acumulează restanţe continuu. Sindicatul Europol şi celelalte sindicate vor continua protestele împotriva Guvernului, până când guvernul domnului Cîţu va renunţa la această decizie de a îngheţa salariile şi va acorda poliţiştilor drepturile cuvenite prin lege, o lege pe care şi-au asumat-o. Având în vedere că în luna noiembrie 2020 domnul Cîţu apărea pe toate posturile de televiziune şi declara sus şi tare că avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Să nu mai vorbim despre banii cheltuiţi pe contracte făcute cu firme de apartament. Vorbim de sute de milioane de euro cheltuiţi, iar acum vine şi ne spune că nu sunt bani. Este foarte important de menţionat şi faptul că bugetul pe anul 2021 nu a fost încă analizat şi adoptat. Nu putem spune că nu sunt bani înainte de a vedea ce buget avem pe 2021”, a afirmat Dudea.

Poliţiştii au fost întâmpinaţi de prefectul Florin Homorean, care le-a spus că a transmis solicitările acestora către Guvern.

„Am primit un răspuns de Ministerul Muncii, în ceea ce priveşte Federaţia Sanitas, care corespunde şi ceea ce ni s-a transmis pentru celelalte categori. Anume, că trebuie făcută o discuţie cu Ministerul de Finanţe cu privire la alocarea banilor, că legea prevede creşteri salariale în trepte. Aceste hotărâri sunt luate de guvern, nu le putem interpreta noi, iar legile şi ordonanţele de urgenţă emise sunt luate pe actualul cadru legislativ”, a declarat prefectul.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Craiova: Se întrerupe apa în mai multe cartiere din municipiu

Octavia Hantea

Publicat

în

Reprezentanții Companiei de Apă Oltenia anunță întreruperea furnizării apei potabile în mai multe cartiere din Craiova, în data de 15 aprilie, între orele 09:00–18:00. 

Potrivit unui comunicat de presă remis de CAO, miercuri, este vorba despre cartierele Rovine, Calea București (parțial), Lăpuș, Lăpuș Argeș, în zona cuprinsă între Bulevardul Carol I, Calea București, Bulevardul Decebal, Bulevardul Carol I.

„Motivul întreruperii furnizării apei potabile este înlocuirea unei conducte cu diametrul nominal de 400 mm amplasată pe Strada Sărarilor”, se arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Gorj: Șofer amendat, după ce a fost depistat că transporta cenușa de la termocentrală cu o mașină neconformă

Octavia Hantea

Publicat

în

Un șofer a fost amendat de Garda de Mediu Gorj, după ce a fost prinsă că transporta cenușă de la termocentrală cu o mașină care prezenta defecțiuni și astfel conținutul era împrăștiat în jur.  

Amenda aplicată în acest caz a fost de 10.000 de lei.

„Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat cercetările în cazul unui autovehicul care transporta pe drumul național DN 66, cenușă de la termocentrală, având defecțiuni care au produs în trafic, poluarea aerului. Șoferul găsit vinovat a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Trei județe din Oltenia, sub cod galben de vânt

Octavia Hantea

Publicat

în

O avertizare nowcasting cod galben de vânt, valabilă în trei judeţe din Oltenia, a fost emisă de către meteorologi, miercuri. 

Potrivit meteorologilor, astăzi, până la ora 18.00, în judeţele Olt, Dolj şi Mehedinţi se vor semnala, local, intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.