Connect with us

ACTUAL

VIDEO. Poliţiştii din Olt, pichet în faţa Prefecturii. Ce le cer guvernanţilor

Publicat

în

 Zeci de poliţişti din judeţul Olt au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii, ei fiind nemulţumiţi de decizia Guvernului de a plafona salariile personalului bugetar la nivelul anului trecut.

Cosmin Dudea, preşedinte Sindicatul EuroPol Olt, a declarat că decizia Guvernului este imorală în condiţiile în care premierul Cîţu afirmă că România a înregistrat creştere economică iar Executivul s-a angajat în cheltuieli de milioane de euro.

„Cei din sănătate şi învăţământ au reuşit să primească salarii decente şi nu avem nimic împotriva lor. Dânşii sunt încadraţi pe grila nouă de salarizare, încă din 2017, dar la poliţişti se întâmplă acelaşi lucru de 11 ani încoace: sunt lăsaţi la o parte şi acumulează restanţe continuu. Sindicatul Europol şi celelalte sindicate vor continua protestele împotriva Guvernului, până când guvernul domnului Cîţu va renunţa la această decizie de a îngheţa salariile şi va acorda poliţiştilor drepturile cuvenite prin lege, o lege pe care şi-au asumat-o. Având în vedere că în luna noiembrie 2020 domnul Cîţu apărea pe toate posturile de televiziune şi declara sus şi tare că avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Să nu mai vorbim despre banii cheltuiţi pe contracte făcute cu firme de apartament. Vorbim de sute de milioane de euro cheltuiţi, iar acum vine şi ne spune că nu sunt bani. Este foarte important de menţionat şi faptul că bugetul pe anul 2021 nu a fost încă analizat şi adoptat. Nu putem spune că nu sunt bani înainte de a vedea ce buget avem pe 2021”, a afirmat Dudea.


Poliţiştii au fost întâmpinaţi de prefectul Florin Homorean, care le-a spus că a transmis solicitările acestora către Guvern.

„Am primit un răspuns de Ministerul Muncii, în ceea ce priveşte Federaţia Sanitas, care corespunde şi ceea ce ni s-a transmis pentru celelalte categori. Anume, că trebuie făcută o discuţie cu Ministerul de Finanţe cu privire la alocarea banilor, că legea prevede creşteri salariale în trepte. Aceste hotărâri sunt luate de guvern, nu le putem interpreta noi, iar legile şi ordonanţele de urgenţă emise sunt luate pe actualul cadru legislativ”, a declarat prefectul.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Accident rutier pe DN 64, în Vâlcea. O femeie rănită

Publicat

în

O femeie a fost rănită, vineri seara, într-un accident rutier petrecut pe drumul național DN 64 în localitatea Băbeni din județul Vâlcea.

În accident au fost implicate două autoturisme.

„Polițiștii Serviciului Rutier au intervenit la un eveniment rutier în localitatea Băbeni, Drumul național 64, km 96, fiind implicate două autoturisme. Din accident a rezultat rănirea unei femei, soferița uneia dintre mașini, aceasta fiind transportată la spital, pentru îngrijiri medicale. Traficul nu este afectat”, transmite IPJ Vâlcea.


CITEŞTE ŞI: Accident cu două maşini implicate, în apropiere de Slatina, la Recea. O persoană a murit

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Accident în Piteşti. Tânăr lovit de o maşină de poliţie

Publicat

în

Un tânăr a fost lovit de o autospecială de poliţie, vineri după-amiaza, în cartierul Craiovei din Piteşti.

Colegii poliţiştilor care se aflau în autospecială au deschis o anchetă.

„În urmă cu puțin timp, un echipaj de poliție din cadrul Secţiei 4 Poliție Pitești, aflat în patrulare, a fost implicat într-un eveniment rutier cu pieton, pe raza de competență. Din fericire, în urma evaluării de către echipajul medical solicitat la fața locului, a rezultat că tânărul implicat nu a suferit leziuni. La acest moment, polițiștii rutieri desfășoară verificări pentru stabilirea naturii evenimentului rutier și luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Florin Popa.


CITEŞTE ŞI: Accident cu două maşini implicate, în apropiere de Slatina, la Recea. O persoană a murit

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Doi tineri din Republica Moldova, cu rezidenţă în Craiova, arestaţi pentru trafic de droguri

Publicat

în

Doi tineri din Republica Moldova, cu rezidenţă în Craiova, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unor percheziţii desfăşurate de procurorii DIICOT, fiind bănuiţi de trafic de droguri de risc şi mare risc şi trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc.

Anchetatorii au descoperit droguri tip timbre şi alte tipuri de droguri de risc şi mare risc, precum şi dispozitive de mărunţire a drogurilor.

Procurorii DIICOT arată că cei doi tineri ar fi comandat drogurile printr-o reţea de internet şi le-ar fi  primit prin poştă, iar, ulterior, le-ar fi consumat sau le-ar fi pus în vânzare către diverse persoane.


CITEŞTE ŞI: Accident cu două maşini implicate, în apropiere de Slatina, la Recea. O persoană a murit

În urma percheziţiilor, 3 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea audierii şi continuării cercetărilor în cauză.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 2 persoane, un tânăr, de 23 şi un altul, de 26 de ani, cetăţeni moldoveni, cu rezidenţă în Craiova.


Ulterior, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele celor 2 tineri.

„În cauză, cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Dolj.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

CITEŞTE ŞI: FOTO: Trafic rutier închis, la ieşirea din Slatina spre Craiova, pentru lucrări la reţeaua de apă şi canal. Rute ocolitoare

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.