AcasăACTUALVIDEO | Percheziţii în Dolj şi Bucureşti. Zeci de persoane, printre care...

VIDEO | Percheziţii în Dolj şi Bucureşti. Zeci de persoane, printre care şi străini, înregistrate fictiv în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor

spot_img

15 percheziții domiciliare sunt desfăşurate în această dimineaţă, 14 în județul Dolj și una în municipiul București, la persoane bănuite de complicitate la înșelăciune, instigare la fals intelectual și instigare la fals informatic. Zeci de persoane, printre care şi străini, au fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

- Publicitate -

Potrivit IPJ, perchezițiile sunt desfășurate în continuarea activităților efectuate de polițiștii din Dolj, în luna ianuarie 2022, vizând înregistrarea unor persoane, în mod fictiv, în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

Anchetatorii spun că trei persoane, toate din județul Dolj, sunt bănuite că ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverințe de vaccinare și personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.


Prin extinderea cercetărilor, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au fost identificate 45 de persoane, printre care și cetățeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare de polițiști, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, pentru audieri.

La acţiune participă și poliţişti ai Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, ai Poliției Municipiului Craiova, Poliției Municipiului Calafat și Poliției Municipiului Băilești.


Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Craiova.

CITEŞTE ŞI: Ziua a cincea de război | Aviația ucraineană a anunțat distrugerea a șase coloane de blindate rusești, dintre care două în regiunea Kievului. În oraș nu au mai fost semnalate confruntări semnificative în timpul nopții

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri