AcasăACTUALVIDEO | Nume de cod: EPO - cel mai nou membru al...

VIDEO | Nume de cod: EPO – cel mai nou membru al echipei Jandarmeriei Olt

spot_img

Cel mai nou membru al echipei din cadrul Jandarmeriei Olt este un patruped în vârstă de doar cinci luni, încredințat plutonierului major Manolache Florin.

- Publicitate -

Epo nu este doar un nume de cod, ci este numele unui câine de serviciu care va fi dresat și folosit în misiuni de patrulare și intervenție, transmite Jandarmeria Olt.

Cățelușa EPO, provine din rasa Rottweiler și a fost selecționată la Centrul Chinologic Sibiu, după o perioadă scurtă de predresaj, aceasta fiind doar prima etapă a formării ei. Împreună cu conductorul ei, vor trece prin diverse stagii de pregătire și evaluare, pentru a fi formată în specialitatea sa.


„Conductorul ei, plutonier major Manolache Florin este responsabil cu acomodarea cățelușei la misiunile pe care le are de executat și totodată, are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific. Până când partenerul canin devine “viteaz” și pentru a se ridica la nivelul datoriei încredințate, este nevoie de multă muncă de dresaj, de răbdare și, mai ales, de loialitate și devotament, în ambele sensuri, între jandarm și partenerul său. Este o perioadă de preformare delicată, pentru că trebuie găsit echilibrul între autoritatea câinelui și cea a dresorului”, transmite Jandarmeria.

Dresajul începe în primul an de viață al câinelui și, odată încheiat acest proces, câinele și dresorul său rămân împreună, la datorie, cel putin șase-șapte ani, cât durează, în medie, activitatea de partener al patrupedului, și, de multe ori, și după aceea.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Tânăr din Afganistan, găsit în hipotermie ascuns pe șasiul unui TIR, la Frontiera Calafat


- Publicitate-spot_img
reporter24
reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul Reporter24.info a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri