AcasăACTUALVIDEO | Fermierii primesc bani europeni pentru panouri fotovoltaice instalate pe acoperişurile...

VIDEO | Fermierii primesc bani europeni pentru panouri fotovoltaice instalate pe acoperişurile fermelor

spot_img

Guvernul României va da bani fermierilor pentru a-şi instala panouri fotovoltaice pe acoperişurile fermelor sau altor anexe, astfel încând terenul arabil să rămână în circuitul agricol.

- Publicitate -

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că a fost aprobat în Guvern cadrul general financiar pentru utilizarea Fondului de Modernizare pus la dispoziția României.

„Un pas important pentru asigurarea independenței energetice a fermelor și unităților de producție din industria alimentară. Astăzi, a fost aprobat în Guvern cadrul general financiar pentru utilizarea Fondului de Modernizare pus la dispoziția României. Sprijinim fermierii și antreprenorii să investească bani europeni în capacități de producere a energiei regenerabile, fie din surse fotovoltaice, fie din biogaz sau biomasă, pentru a deveni mult mai viabili economic și mai stabili pe piață. Vom utiliza cât mai mult posibil acoperișurile fermelor și fabricilor pentru montarea panourilor fotovoltaice pentru a păstra în circuitul agricol suprafețe suficiente de teren arabil pentru menținerea unui nivel ridicat al producției”, a declarat Adrian Chesnoiu.


CITEŞTE ŞI: Un târg pe modelul INDAGRA, organizat în judeţul Olt. Unde şi când

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri