Connect with us

ACTUAL

VIDEO: Femeie din Craiova, cu dosar penal după ce a găsit un portofel într-o parcare și NU l-a dus la Poliție

Publicat

în

O femeie în vârstă de 41 de ani, din Craiova, este cercetată penal, după ce a găsit un portofel, într-o parcare din municipiu și în loc să îl ducă la Poliție, și-a însușit bunul. 

Potrivit IPJ Dolj, femeia a fost identificată la aproximativ o lună distanță de la comiterea faptei și este cercetată pentru furt.

Aceasta a fost găsită în urma anchetei derulate de către polițiștii Secției 5 Poliție Craiova.


„La data de 29 septembrie a.c., la sediul poliţiei, s-a prezentat un bărbat de 37 de ani, din Craiova, care a sesizat că, la data de 23 septembrie a.c., în timp ce se afla în parcarea unui bloc, din Craiova, i-a căzut portofelul în care se aflau documente de identitate, carduri bancare, carduri de sănătate şi suma de 1700 de lei, şi, deşi şi-a dat seama la scurt timp, nu l-a mai gasit, bănuind că o persoană şi l-ar fi însuşit pe nedrept. În urma verificărilor specifice efectuate de poliţişti, s-a stabilit că, la scurt timp după ce bărbatului i-a căzut portofelul, o femeie şi l-ar însuşit pe nedrept, după care a părăsit zona respectivă. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Aceasta fost condusă la sediul poliţiei pentru audieri, ieri.

„Din cercetări, poliţiştii au stabilit că femeia, în timp ce se afla în parcarea unui bloc din cartierul Craioviţa Nouă, ar fi observat un portofel, pe care, şi l-ar fi însuşit, după care a părăsit zona. Ulterior, ar fi păstrat doar suma de 1700 de lei, găsită în portofel, iar portofelul care conţinea documentele de identitate, cardurile bancare şi cardurile de sănătate l-ar fi aruncat”, a mai spus reprezentanta IPJ Dolj.


Suma de 1.700 de lei a fost recuperată de poliţişti si predată persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Polițiștii reamintesc că luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, constituie infracţiunea de furt şi se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

„De asemenea, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune, şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, a conchis Mihaela Sadoveanu.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Ţigări transportate cu parapanta din Ucraina, descoperite de polițiștii români la frontieră

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

OMICRON: Carantină pentru cei ce vin din afara UE și formular de localizare

Publicat

în

Oficialii au anunţat că vor fi introduse restricții în România, după ce au fost confirmate două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Nicolae Ciucă a anunţat încă de aseară că va dispune primele măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a făcut declaraţii după ședința convocată duminică de premier, după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.


“Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, persoanele care vin din afara UE în România vor trebui să prezinte un test PCR făcut cu cel puțin 48 de ore înainte.

România va introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toți pasagerii care intră în țară, din 20 decembrie.

Măsurile au fost anunțate de ministrul Sănătății Alexandru Rafila și secretarul de stat Raed Arafat.


Aşadar, persoanele din afara UE care nu sunt vaccinate vor intra în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care vin din spațiul UE vor trebui să prezinte certificatul verde, iar persoanele nevaccinate care vin din zona roșie intră in carantină timp de 10 zile. Persoanele nevaccinate și care nu prezintă un test făcut cu 72 de ore înainte intră în carantină 14 zile, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Formularul de localizare a pasagerilor va trebui completat de toate persoanele care intră în România, din UE sau din afara uniunii.

Introducerea formularului va fi precedată de o stategie de comunicare, a anunțat Raed Arafat.

“Formularul de localizare a pasagerului sau PLF, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrarea în aeroporturi şi unde, persaoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă şi să îl prezinte la graniţă pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată. Acest formular urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de la directorul ANPC privind alegerea cadourilor pentru sărbători

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un deținut de la Penitenciarul Craiova a murit la spital

Publicat

în

Un deținut de la Penitenciarul Craiova a murit sâmbătă la spital. Acesta fusese internat pe fondul unui istoric medical cronic.

„Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Craiova a decedat într-o unitate spitalicească din Craiova. Acesta a fost internat în cadrul unității sanitare în repetate rânduri încă din luna octombrie a anului curent, pe fondul unui istoric medical cronic”, au anunțat duminică reprezentanții penitenciarului, potrivit Mediafax.

Conform acestora, decesul a survenit ca urmare unor complicaţii ale afecţiunilor preexistente şi nu intră sub incidenţa actualului context epidemiologic.


„În conformitate cu prevederile legale, au fost luate măsuri de înştiinţare a familiei persoanei decedate. Totodată, conducerea penitenciarului a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj”, a mai transmis Penitenciarul Craiova.

CITEȘTE ȘI: Bărbat din Drăgănești-Olt, reținut pentru contrabandă cu metale prețioase. Le aducea din Franța

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Bărbat din Drăgănești-Olt, reținut pentru contrabandă cu metale prețioase. Le aducea din Franța

Publicat

în

Un bărbat de 38 de ani, din Drăgăneşti-Olt, bănuit de comiterea infracţiunii de contrabandă, a fost reținut, noaptea trecută, de către polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova. În mașina acestuia au fost găsite  24 de kilograme de metale preţioase. 

Pliţiştii de la transporturi au oprit în trafic pe raza Municipiului Orşova, un autoturism condus de către bărbatul din Olt, având informații despre acesta.

În urma efectuării controlului mașinii, poliţiştii au descoperit 24 kg de metale preţioase, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Totodată, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat de poliţişti.

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Bărbatul în cauză a fost condus la sediul poliţiei transporturi din Craiova pentru continuarea cercetărilor. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în cursul zilei de ieri, bărbatul, revenit din Franţa, ar fi introdus în ţară cantitatea de 24 de kg de metale preţioase, prin sustragere de la controlul vamal”, a declarat purtătorul de cuvânta l IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | Localuri din Craiova, amendate de către polițiști

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.