Connect with us

ACTUAL

VIDEO. Echipa de fotbal a poliţiştilor doljeni a mai câştigat o competiţie internaţională

Publicat

în

Echipa de fotbal a poliţistilor doljeni a câştigat a doua competiţie internaţională de fotbal, în mai puţin de o lună.

În perioada 16 – 20 iunie, în Oradea, s-a desfășurat Turneul Internațional de minifotbal CUPA LOTUS, ajuns la a XVI-a ediție, organizat sub egida IPA – Sectia Romana (International Police Association).

“Desi competitia s-a desfasurat sub motto-ul I.P.A. – SERVO PER AMIKEKO, (servicii prin prietenie), iar atmosfera a fost una de apropiere si intelegere intre toti participantii, pe terenul de fotbal orgoliile si ambitia de invinge campioana en-titre si detinatoare a trofeului, si anume, echipa IPA – Regiunea 1 Dolj (Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj), au dus la infruntari aprige, iar jucatorii au luat cat se poate de in serios aceasta competitie.


Dupa 3 jocuri foarte echilibrate, incheiate cu scorurile de 0 – 0; 1 – 0 si, respectiv, 2 – 0, echipa noastra a reusit sa castige grupa in care a fost repartizata, cu un total de 7 puncte.

In sferturile de finala i-am intalnit pe colegii nostri de la echipa IPA – Regiunea 1 Mehedinti (IPJ Mehedinti), de care am trecut cu scorul de 2 – 0.

In semifinale am avut cel mai greu meci din competitie, cu echipa IPA – Regiunea 3 Galati (ISUJ Galati), rezultatul, dupa cele doua reprize, fiind egal 0 – 0. Cu o mobilizare extraordinara din partea componentilor echipei noastre, am reusit sa castigam meciul in prelungiri, cu regula golului de aur, invingand, astfel, cel mai dificil adversar, cu scorul de 1 – 0.


In marea finala, i – am infruntat pe cei de la IPA – Regiunea 2 Bihor (Politia de Fontiera Bihor), care, initial, ne-au surprins printr-un gol marcat rapid, din penalty. Dand dovada de o tarie de caracter specifica marilor campioni si de o valoare fotbalistica certa, echipa noastra a intors rezultatul si am reusit sa castigam finala cu scorul de 2 – 1.

Mentionam faptul ca titlul de golgeter al turneului a fost castigat de agent șef Popescu Victoras, cu 7 reușite, component al echipei noastre.

Deasemenea, desi toti jucatorii echipei noastre au dat totul pentru acest succes, trebuie sa remarcam contributia deosebita pe care a avut-o portarul echipei noastre, agent principal Salceanu Ionut Cristian, care a fost remarcat de toti cei prezenti ca fiind cel mai valoros goalkeeper din competitie, cu numai un gol primit (si acela din penalty), dar, avand in vedere spiritul de prietenie in care s-a desfasurat turneul, titlul de cel mai bun portar i-a fost acordat unui alt participant”, informează IPJ Dolj.

Toate aceste evenimente au făcut ca, la festivitatea de premiere, refrenul “Oltenia Eterna Terra Nova”  să răsune din nou în Ardeal.

În perioada 02 – 04 iunie, echipa IPA – Regiunea 1 Dolj (IPJ Dolj), a câştigat Turneul International de fotbal desfasurat la Burgas, in Bulgaria, invingand in finala, cu scorul de 6 – 1 echipa IPA – Regiunea 1 Olsztyn, din Polonia.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

O singură firmă colectează gunoiul din tot judeţul. CJ Olt a semnat contractul

Publicat

în

Consiliul Judeţean Olt a reuşit să semneze contractul pentru colectarea şi transportului deşeurilor din judeţ, în cadrul Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor, proiect implementat cu finanţare europeneană. Firma care se va ocupa de acest serviciu pentru următorii opt ani, desemnată în urma licitaţiei, este Salubris SA.

CJ Olt anunţă printr-un comunicat că a fost încheiat „Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și  altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt”.

Astfel, devine operațional întreg Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Olt, proiect implementat de către instituția noastră, prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Sectorial – Mediu, în valoare de peste 38 milioane euro.


„Este un pas important pentru buna desfășurare a activității de salubrizare în județul Olt fiind vorba de un  contract, cu un operator unic, care deservește toate cele 112 localități”, transmite forul judeţean.

Se va realiza colectarea din ”poartă în poartă”, în zona locuințelor individuale, și la „punct fix”, în cazul blocurilor de locuințe.

Prin contract, este prevăzut ca operatorul de salubrizare să pună la dispoziția cetățenilor 90 de mii de pubele pentru deșeuri menajere.


Operatorul desemnat, în urma licitației publice, este SC Salubris SA,  iar durata contractului este de opt ani.

CITEŞTE ŞI: Veşti bune pentru fermieri. Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor vrea reactivarea Casei de Comerţ Unirea

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Medicul Octavian Jurma: „Foarte posibil, Omicron va fi un val al copiilor și tinerilor în România”

Publicat

în

Varianta Omicron ar putea provoca un val de infectări în rândul copiilor și tinerilor din România, susține medicul Octavian Jurma. 

Astfel, tulpina Omicron poate tripla numărul de internări în spitale în categoria de vârstă 0-39 ani, scrie Antena3.

Potrivit lui Octavian Jurma, varianta Omicron este aparent “mai blândă” decât Delta pentru că nu crește numărul persoanelor spitalizate, chiar dacă există un număr mai mare de infectari.


Totuși, analiza arată că a crescut numărul copiilor și al tinerilor spitalizați (categoria 0-39 ani).

“Chiar dacă scăderea aparentă a virulenței Omicron poate fi o consecință a acestei migrații în zona tinerilor unde severitatea și mortalitatea sunt mai scăzute decât la vârstnici, creșterea spitalizărilor va duce inevitabil și la creșterea numărului de decese tot în această categorie.

Nu știm care va fi profilul demografic al valului Omicron în Europa, dar în România se pare că deciza a fost luată să repetăm “succesul” din valul 4-Delta. E foarte posibil deci ca valul Omicron să fie un val al copiilor și tinerilor și în România”, susține Jurma.


Specialistul mai susține că relaxarea măsurilor, vacanțele și apoi redeschiderea școlilor vor alimenta valul 5 al pandemiei.

“Dacă acesta va fi alimentat în următoarele săptămâni de relaxarea, socializarea și vacanțele de sărbători și apoi de deschiderea școlilor în format fizic imediat după revenirea din vacanțe, avem aproape o certitudine că și valul Omicron va debuta la două săptămâni după deschiderea școlilor, undeva în a două jumătate a lunii ianuarie”, adugă Octavian Jurma.

Medicul estimează că Omicron poate tripla numărul de internări în spitale în categoria de vârstă 0-39 ani.

“Rămâne de văzut dacă românii vor fi la fel de insensibili dacă pandemia va începe să ceară tribut și dintre copiii noștri, cum a fost când pandemia a decimat bătrânii noștri.

Să sperăm că cei în vârstă nu vor spune și ei “lasă că mor doar tinerii”. Dacă încă nu ți-ai vaccinat copiii, cred că aceste grafice vorbesc de la sine: vaccineaza-i, acum!”, este mesajul specialistului.

Totuși, Octavian Jurma spune că autoritățile au timp să ia măsuri împotriva următorului val al pandemiei.

Două cazuri de infectare cu Omicron au fost confirmate în România de la apariția variantei.

CITEȘTE ȘI: Tichetele de masă pentru vaccinați ar putea fi sistate. Rafila consideră că nu mai produc efecte

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Pfizer anunță că doza 3 a vaccinului este eficientă împotriva Omicron. Când va fi gata un nou vaccin

Publicat

în

Reprezentanții companiei Pfizer anunță că doza 3 a vaccinului anti-COVID este eficientă împotriva variantei Omicron. Un nou vaccin, adaptat noii variante a virusului, ar putea fi lansat în luna martie.

Potrivit reprezentanților companiei, studiile preliminare de laborator demonstrează că trei doze de vaccin Pfizer-BioNTech neutralizează varianta Omicron, în timp ce două doze arată un grad de neutralizare semnificativ redus, scrie Mediafax.

Datele indică faptul că a treia doză crește numărul de anticorpi de 25 ori comparativ cu primele două doze. Totuși, două doze pot încă induce protecție împotriva bolilor severe, arată reprezentanții Pfizer.


Reprezentanții companiei au mai anunțat că un vaccin împotriva variantei Omicron ar putea fi gata în luna martie, anul viitor.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.