AcasăACTUALVIDEO | Cum se lucrează pe Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitești

VIDEO | Cum se lucrează pe Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Pitești

spot_img

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a anunțat, miercuri, în urma unei vizite făcute pe șantierul Tronsonului I al Drumului Expres Craiova-Pitești, că ritmul în care se lucrează este unul mai bun, comparativ cu cel sesizat lunile trecute.   

- Publicitate -

Pe acest tronson de drum, lucrările sunt executate de Tirrena Scavi.

Aproximativ 31% din lucrare este gata, a spus Roșca.


„Se lucrează pe toată lungimea tronsonului. Dacă lunile trecute lucrările decurgeau în ritm de melc, de data aceasta am văzut sesizat o îmbunătățire. Cu toate acestea, am solicitat o mobilizare de oameni și utilaje. La ora actuală, zilnic sunt în șantier peste 320 de persoane care intervin cu ajutorul a peste 190 utilaje. Au ajuns la un stadiu de execuție de 31 la sută din lucrare, iar în unele zone a fost pus și stratul de susținere pe care urmează să fie turnat primul covor asfaltic. Voi inspecta periodic acest șantier pentru că îmi doresc să fie recuperată perioada în care lucrările nu au mers așa cum ne-am planificat”, a precizat prefectul.

Tronsonul 1 Craiova – Balș al DX 12 Craiova – Pitești se întinde pe o lungime de 17,7 km, valoarea acestuia fiind de 358 milioane lei (fără TVA).

Contractul de execuție a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parțial la finalul anului 2019.


Drumul expres Craiova – Pitești are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Începe asfaltarea lotului I al Autostrăzii Piteşti-Sibiu

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri