AcasăACTUALVIDEO | Ce spun reprezentanții Primăriei Craiova despre acțiunea de demolare din...

VIDEO | Ce spun reprezentanții Primăriei Craiova despre acțiunea de demolare din zona Făcăi

spot_img

Reprezentanții Primăriei Craiova anunță, în urma acțiunii de demolare a 13 case construite ilegal în zona Făcăi, că toate aceste imobile au fost ridicate în mod abuziv pe terenul care aparține administrației locale. 

- Publicitate -

Toți cetățenii din zona respectivă au fost informați despre acțiunea de demolare.

„În dimineața zilei de luni, 4 aprilie 2022, au fost puse în executare 11 dispoziții de demolare emise de către Autoritatea Locală, în vederea desființării a 13 corpuri de clădiri edificate fără forme legale și în mod abuziv pe un teren care se află în proprietatea publică a Municipiului Craiova, în zona căii ferate de la Făcăi, strada Cindrelu. Din cele 11 persoane care își ridicaseră ilegal un număr de 13 construcții abuzive, opt au domiciliul pe raza Municipiului Craiova, iar trei figurează pe raza altor UAT-uri din județul Dolj.  Precizăm faptul că toți cetățenii din zonă au fost informaţi în prealabil despre acțiunea de demolare. Terenul a fost preluat în urmă cu câteva luni de la UAT Podari și actualmente face parte din domeniul public al Municipiului Craiova”, anunță Primăria Craiova.


În zona respectivă, spun cei din cadrul Primăriei Craiova, se vor face diverse investiții. Mai mult, au existat numeroase sesizări cu privire la activitățile ilegale efectuate de cetățenii care aveau imobile aici.

„Având în vedere că Municipalitatea intenţionează să facă anumite investiţii în zona respectivă și că existau numeroase sesizări primite pe dispeceratul poliției locale care reclamau faptul că persoanele din zona respectivă își foloseau copiii pentru cerșetorie, punând viața acestora în pericol, dar și a participanților la trafic, că se ocupau cu arderile ilegale de deșeuri în vederea comercializării metalelor feroase, precum și plângeri ale locuitorilor din Făcăi privind dispariția de obiecte din gospodării, s-au emis dispozițiile de demolare a construcțiilor abuzive”, mai spun reprezentanții Primăriei.

Cele 11 familii, din care fac parte 22 adulți și 35 de copii și care locuiau ilegal în zona respectivă, au fost îndrumate către domiciliile lor din Craiova și, respectiv, de pe raza județului Dolj.


CITEȘTE ȘI: Amendat de jandarmii craioveni, după ce a fost prins că descărca deșeuri pe un câmp din Braneț

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri