AcasăACTUALVIDEO. Arafat: Se reduce perioada de carantină de la 14 la 5...

VIDEO. Arafat: Se reduce perioada de carantină de la 14 la 5 zile pentru vaccinaţi

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, vineri, principalele modificări adoptate de CNSU, cea mai importantă fiind reducerea perioadei de carantină, pentru persoanele vaccinate, de la 14 la cinci zile.

Raed Arafat a precizat că hotârărea va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de vineri, iar de sâmbătă va intra în vigoare.

Șeful DSU a menționat că prevederile se aplică și celor care deja au primit decizii de carantină. Acesta a spus că măsurile vizează persoanele care vin din zonele roșii și contacții direcți ai persoanelor confirmate cu COVID.


Secretarul de stat în ministerul Sănătății Adriana Pistol a precizat că măsura carantinării se aplică persoanelor sănătate, iar cele care au boala COVID stau în izolare 7 zile, dacă au o formă ușoară sau medie. Pentru formele severe, vor fi spitalizate atât cât este necesar.

CITEŞTE ŞI: INCENDIU la un spital. Intervenţie a pompierilor

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri