AcasăACTUALVIDEO | Angajaţii Alro, a patra zi de pichetare a Guvernului

VIDEO | Angajaţii Alro, a patra zi de pichetare a Guvernului

spot_img

Angajaţii Alro Slatina protestează, joi, pentru a patra zi la rând în faţa sediului Guvernului împotriva creşterii preţurilor din energie, criză care afectează industria metalurgică din România.

- Publicitate -

Ei au protestat în fiecare zi, începând de luni, în încercarea de a trage un semnal de alarmă.

Oamenii cer rezolvarea problemelor şi demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu.


„Guvernul României trebuie să înţeleagă că liberalizarea excesivă a preţurilor la energie şi la gaze va avea un efect şi asupra industriei româneşti şi asupra populaţiei. Trebuie să se gândească că peste două milioane de cetăţeni lucrează cu salariul minim pe economie. Alte două milioane sunt la limita pragului de sărăcie şi nu vor putea să-şi plătească obligaţiile în ceea ce priveşte energia electrică şi gazele pentru că aceste facturi de zece ori mai mari ne vor duce la o sărăcie lucie, inclusiv pe cei care vor avea venituri mai mari decât salariul minim pe economie”, spune unul dintre protestatari.

Încă din luna decembrie, angajaţii Alro au organizat proteste împotriva scumpirilor din energie care au determinat conducerea companiei să pună în aplicare un plan de reducere a producţiei.

A treia hală de electroliză a Alro Slatina a fost închisă, săptămâna trecută, în contextul creşterii necontrolate a preţurilor la energia electrică.


Este vorba despre Hala nr. 7, care se închide începând de astăzi, după ce acelaşi lucru s-a întâmplat cu halele nr. 8 şi nr. 9.

CITEŞTE ŞI: FOTO&VIDEO | Angajaţii Alro, a treia zi de protest în Piaţa Victoriei din Capitală

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri